Cu trei dosare penale în opt luni, Mihail Boldea este „dorit” de DNA şi DIICOT în acelaşi timp

Cu trei dosare penale în opt luni, Mihail Boldea este „dorit” de DNA şi DIICOT în acelaşi timp
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mihail Boldea a intrat din nou în atenţia presei cu un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Galaţi, el fiind acuzat, printre altele, şi de evaziune fiscală. Fostul deputat este acuzat că a constituit un grup infracţional cu ajutorul căruia a prejudiciat statul cu 450.000 de euro. Boldea este deja arestat preventiv într-o altă cauză, instrumentată tot de DIICOT, şi se află în arestul Poliţiei Judeţene. El nu a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, deşi a fost trimis în judecată, la cererea procurorilor DNA, care îl anchetează în dosarul „Aviasan”.

În martie, când a fost citat la DIICOT pentru a fi audiat, Mihail Boldea a primit citaţie şi la Direcţia Naţională Anticorupţie. Atunci, însă, cele două instituţii nu l-au putut audia pe fostul deputat, pentru că acesta era fugit din ţară. Situaţia cu citaţiile venite la dublu s-a repetat în mai multe rânduri, avocatul fiind aşteptat la cele două parchete în aceeaşi zi.

De atunci şi până acum a trecut ceva timp, iar dosarul „Aviasan” este în continuare în anchetă. Nu ştim de câte ori a fost citat Mihail Boldea în această perioadă la DNA, dar, din câte se pare, situaţia din martie se repetă.

Ce s-a întâmplat miercuri

Procurorii DIICOT au trimis, în cursul zilei de miercuri, la arestul IPJ, o hârtie oficială prin care anunţau că Mihail Boldea trebuie adus la audieri în noul dosar constituit. Asta însemna că Boldea nu avea voie să ia legătura cu niciunul dintre ceilalţi învinuiţi din dosar şi trebuia dus la DIICOT pentru audieri. La foarte scurt timp, însă, de la primirea hârtiei, la arest a ajuns şi o altă citaţie pe numele lui Mihail Boldea, venită, de data aceasta, din partea celor de la DNA.

Fostul deputat nu a putut fi dus însă la audieri la DNA pentru că era „convocat” la o altă audiere. Citaţia DNA a rămas neonorată, motiv pentru care s-a refăcut hârtia şi Boldea a fost chemat la audieri ieri dimineaţă. Dar, în cursul serii de miercuri, avocatul a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, aşa că ieri urma să fie prezentat judecătorilor Curţii de Apel cu propunerea de arestare preventivă. Cel mai probabil, Mihail Boldea nu a ajuns ieri decât la instanţa de judecată, neonorând nici de această dată citaţia DNA.

Cel mai probabil, în zilele următoare, Mihail Boldea va fi audiat din nou de procurorii DNA, asta după ce a dat explicaţii atât la DIICOT, cât şi în faţa magistraţilor Curţii de Apel, unde s-a discutat măsura arestării sale preventive.

Citit 1880 ori Ultima modificare Joi, 25 Octombrie 2012 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.