"Trebuie să învăţăm să păstrăm curăţenia", avertizează Ecosal

"Trebuie să învăţăm să păstrăm curăţenia", avertizează Ecosal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Urmare a articolului „Mizeria e cuvântul de ordine în cartierul Micro 39B”, în care sesizam nemulţumirile locuitorilor din zonă, care declarau că se face curăţenie superficial şi nici nu se păstrează, am primit un comunicat din partea Serviciului Public Ecosal. În acesta suntem informaţi că Primăria şi Ecosal au început, pe 14 septembrie, o amplă acţiune de curăţenie în cartierele gălăţene. Până în 26 octombrie s-a efectuat curăţenia în şapte cartiere, de unde s-au strâns, în total, 1.380,19 tone deşeuri. Din comunicat reiese că numai din cartierele Micro 40, Micro 39B şi Micro 39A au rezultat 1.120,70 tone deşeuri. În prezent se execută curăţenia de toamnă în cartierul Micro 20.
În ceea ce priveşte nemulţumirea locuitorilor că se mătură doar la stradă, suntem informaţi astfel: „Conform HCL nr. 79/30.04.2002, asociaţiile de locatari sunt obligate să asigure curăţenia în perimetrul asociaţiei. Dacă fiecare ar face curăţenie în jurul blocului şi ar păstra-o, avem convingerea că ar fi mult mai curat acest oraş. Cetăţenii trebuie să conştientizeze că e nevoie să contribuim toţi pentru păstrarea curăţeniei în oraş. Nu este suficient să facem curăţenie, trebuie să învăţăm să o şi menţinem. Dacă vom continua să aruncăm gunoiul la primul colţ de stradă, având pretenţia că plătim taxe, nu vom face decât să ne irosim propriii bani”, se mai arată în comunicatul semnat de şeful Ecosal, Ion Ionescu.
Aşadar, dacă avem pretenţia unui oraş, respectiv cartier curat e important să păstrăm ceea ce se face. Dacă arunci cel puţin o hârtie pe jos n-ar trebui să te mai plângi de mizerie sau să te aştepţi ca cineva să strângă din urma ta.

Citit 4467 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2012 22:17

8 comentarii

 • postat de Eu
  Vineri, 09 Noiembrie 2012 08:45
  Gestul de a arunca cel puţin o hârtie pe jos, in acele tari civilizate, dupa care tot tanjim, se lasa cu amenda destul de consistenta. Asta inseamna democratie, dictatura respectarii si aplicarii legii. Atinge-l pe om acolo unde-l doare, adica la buzunar, si vei fi mirat de cat de civilizat poate fi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexe
  Marți, 06 Noiembrie 2012 23:53
  www.facebook.com/pages/Salubritate-Ecosal-Galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de iorga
  Marți, 06 Noiembrie 2012 11:22
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexe
  Marți, 06 Noiembrie 2012 11:15
  0
  0
  Raportează
 • postat de angelik
  Marți, 06 Noiembrie 2012 10:54
  Trebuie sa invatam sa pastram curatenia ca si in casa....dar mai rau e cand o fac altii care vin in vizita in cartier zona Talcioc si mananca seminte isi vand nestingheriti vechiturile sambata si duminica..iar dupa ora 12 ramane o mizerie de ti se face scarba sa iesi cu un copil afara. Sa intelegem din acest articol ca cei de la Ecosal ne cer sa mentinem curatenia ..da se mentine de cei din cartier dar taranii nesimtiti care vin la Talcioc o fac iarasi weekend de weekend, iar lunea nu vine nimenea sa mature sa ramana curat si asa se adunana gunoaie de 2-3-4 saptamani pentru ca nu vine nimeni saptamanal sa mature doar perimetrul acesta de la Talcioc unde e jale dupa cum spuneam. Oamenii astia de la Ecosal sunt platiti ...deci se poate face o programare in anumite zone unde e aglomeratie mai mare gen Talcioc sa vina 2-3 oameni lunea sa mature sa avem si noi un cartier curat , care sa se pastreze curat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihaela
  Marți, 06 Noiembrie 2012 10:37
  Pe strada Anghel Saligny nu s-a maturat de vreo doua luni. Sa vina domnul director care ne da sfaturi sa vada realitatea impreuna cu domnul primar care ne-a promis Noul Galati. "NU este suficient sa facem curatenie", dar e absolut necesar, altfel ce sa pastram???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mary
  Marți, 06 Noiembrie 2012 09:58
  In urma articolului dv. privind comunicatul primit de la Ecosal as dori sa-l intreb pe domnul director cum este posibil sa se faca curatenie in anumite zone doar in urma unor vizite.
  Va si expun cazul, dupa ce domnul primar Marius Stan in urma unor sesizari a venit in Micro 17 in fata Oficiului Postal nr.9 a doua zi erau nu mai stiu cate masini care curatau, spalau asfaltul si muncitori care cosmetizau zona. De ce sunt lasati romii sa devasteze containerele lasand o mizerie de nedescris. Unde sunt acele pubele de care a-ti relatat ca au fost achizitionate si care nu mai pot fi deschise si nici nu permit ca mirosurile sa te omoare. Din banii pe care cu totii-i platim "tx.ecarisaj" mai bine Primaria ar angaja cate 2-3 persoane care sa nu permita devastarea acestor pubele si nici sa arunce gunoiul din masina si.......asa cum spunea si gica_44 direct de la balcon daca se poate.
  D-na Iuliana Chitic, va invit in Micro 17 sa vedeti gunoiul pus in mijlocul parcarii, neingradit si sesizind Garda de Mediu....raspunsul a fost ....pubelele conform HC.....se afla la 30 m distanta de locuinte si totul este ok. Directia de Sanatate publica la fel.....ma intreb cu sanatatea noastra cum ramane???
  Acele containere au fost in spatele acelor centre comerciale, anume, Of. postal 9 , restaurant Diamond, Havana, farmacie....etc. Poate se sesizeaza cineva si rezolvam aceasta problema.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gica_44
  Marți, 06 Noiembrie 2012 08:57
  Da, e jale cu gunoiul in Galati!
  Dar lumea este nesim...tita.....dau vina pe ti.ga.ni...dar degeaba, pentru ca lumea de la bloc este salbatica si fara 7 ani de-acasa.
  Daca ar putea sa-si arunce gunoiul direct de pe fereasta la pubela de gunoi ar fi foarte bine (multi incearca zi de zi).

  Mai grav e ca au schimbat pubelele de tabla cu cele mai mici de plastic, iar impresia este ca gunoiul parca este si mai mult si mai ravasit.

  Veniti sa vedeti gunoiul dimineata de pe Podul Inalt in ICFrimu si va cruciti.....parca e ghetou!
  In zona, seara, nu merg nici felinarele Electrica, totul este bezna in zona spatiului de gunoi si fiecare arunca gunoiul dupa cum il taie capul.....

  Cu cine trebuie vorbit pentru a sesiza ca lumina stradala nu functioneaza cum trebuie in zona?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.