"Trebuie să învăţăm să păstrăm curăţenia", avertizează Ecosal

"Trebuie să învăţăm să păstrăm curăţenia", avertizează Ecosal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Urmare a articolului „Mizeria e cuvântul de ordine în cartierul Micro 39B”, în care sesizam nemulţumirile locuitorilor din zonă, care declarau că se face curăţenie superficial şi nici nu se păstrează, am primit un comunicat din partea Serviciului Public Ecosal. În acesta suntem informaţi că Primăria şi Ecosal au început, pe 14 septembrie, o amplă acţiune de curăţenie în cartierele gălăţene. Până în 26 octombrie s-a efectuat curăţenia în şapte cartiere, de unde s-au strâns, în total, 1.380,19 tone deşeuri. Din comunicat reiese că numai din cartierele Micro 40, Micro 39B şi Micro 39A au rezultat 1.120,70 tone deşeuri. În prezent se execută curăţenia de toamnă în cartierul Micro 20.

În ceea ce priveşte nemulţumirea locuitorilor că se mătură doar la stradă, suntem informaţi astfel: „Conform HCL nr. 79/30.04.2002, asociaţiile de locatari sunt obligate să asigure curăţenia în perimetrul asociaţiei. Dacă fiecare ar face curăţenie în jurul blocului şi ar păstra-o, avem convingerea că ar fi mult mai curat acest oraş. Cetăţenii trebuie să conştientizeze că e nevoie să contribuim toţi pentru păstrarea curăţeniei în oraş. Nu este suficient să facem curăţenie, trebuie să învăţăm să o şi menţinem. Dacă vom continua să aruncăm gunoiul la primul colţ de stradă, având pretenţia că plătim taxe, nu vom face decât să ne irosim propriii bani”, se mai arată în comunicatul semnat de şeful Ecosal, Ion Ionescu.

Aşadar, dacă avem pretenţia unui oraş, respectiv cartier curat e important să păstrăm ceea ce se face. Dacă arunci cel puţin o hârtie pe jos n-ar trebui să te mai plângi de mizerie sau să te aştepţi ca cineva să strângă din urma ta.

Citit 4754 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2012 22:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.