Mafia fierului loveşte din nou! Lupte de stradă pe Garofiţei: Nouă persoane au fost rănite

Mafia fierului loveşte din nou! Lupte de stradă pe Garofiţei: Nouă persoane au fost rănite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La mai puţin de o lună de împuşcăturile din trafic de la Umbrăreşti, mafia fierului vechi scoate din nou capul. În acest weekend jandarmii au intervenit pentru a opri o adevărată bătălie ce s-a dat pe deja celebra stradă Garofiţei.

Bătaie epocală

Totul a început duminică după-amiază, atunci când jandarmii au venit în ajutorul celor de la Secţia 2 Poliţie, pentru aplanarea unui conflict, în urma căruia o persoană fusese rănită. "În timp ce echipajul de jandarmi executa activităţi specifice, la faţa locului şi-au făcut apariţia doi bărbaţi care aveau asupra lor topoare, ameninţând persoanele aflate în zonă, şi despre care martorii au declarat că sunt autorii faptei", a declarat căpitanul Costin Barbu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi. Victima fusese bătută cu bestialitate de cei doi, în timp ce încerca să fure fier vechi. "În urma verificărilor s-a stabilit faptul că persoanele în cauză l-au lovit pe bărbatul rănit cu cozile topoarelor peste picioare şi celelalte părţi ale corpului. De asemenea, s-a stabilit că unul dintre agresori a lovit cu pumnul şi picioarele încă trei persoane aflate împreună cu victima în zona respectivă pentru colectarea de fier vechi", a mai declarat căpitanul Barbu.

"Topoarele au fost ridicate şi predate lucrătorilor Secţiei 2 Poliţie Galaţi, împreună cu persoanele în cauză. În continuare au fost întocmite actele de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ultraj contra bunurilor moravuri”, „vătămare corporala gravă”, „lovire sau alte violenţe” şi „portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, a cuţitului...”, documente ce au fost predate lucrătorilor Secţiei 2 Poliţie Galaţi care au dispus măsura reţinerii pe bază de ordonanţă, urmând a fi prezentaţi Judecătoriei Galaţi cu propunerea de arestare preventivă.", a mai declarat căpitanul Barbu. Culmea este că aceasta nu a fost singura victimă a week-ndului pe Garofiţei. Nu mai puţin de nouă persoane au ajuns la spital în urma încăierărilor ce au avut loc în respectiva zonă la sfârşitul săptămânii.

Mort din cauza fierului

Pe data de 1 octombrie, un bărbat a murit, iar alte două persoane au fost grav rănite, după ce persoane implicate în mafia fierului vechi au tras cu arma în plină stradă, într-o reglare de conturi. În respectivul caz, Poliţia Galaţi a efectuat nu mai puţin de 12 arestări.

Citit 3383 ori Ultima modificare Luni, 12 Noiembrie 2012 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.