Protest anti-austeritate la Galaţi şi în toată Europa
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Protest anti-austeritate la Galaţi şi în toată Europa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproape 50 de membri ai sindicatelor gălăţene afiliate confederaţiei Cartel Alfa pichetează, de la ora 13.00, sediul Prefecturii în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse după izbucnirea crizei economice în toamna lui 2008, acţiuni similare desfăşurându-se simultan în România şi în Europa.

“Azi, toată Europa este în stradă. Cartel Alfa se solidarizează cu Confederaţia Europeană a Sindicatelor, care a declarat ziua de 14 noiembrie 2012 Ziua de acţiune şi solidaritate sindicală în Europa, şi trage un semnal de alarmă că, dacă guvernanţii României nu iau în acest mandat măsurile care se impun, ţara noastră se va nărui. Mii de firme s-au închis deja, mult mai multe locuri de muncă au fost desfiinţate. De aceea suntem azi în stradă, să îi punem pe guvernanţi la treabă”, a declarat, în faţa protestatarilor de la Prefectură, liderul filialei locale a confederaţiei Cartel Alfa, Romică Gîrneaţă.

Pe lângă protecţie socială – principala revendicare a sindicatelor europene, sindicaliştii români cer modificarea Legii Dialogului Social. “Legea Dialogului Social, în forma actuală, împiedică desfăşurarea negocierilor salariale în multe dintre întreprinderile româneşti”, a explicat Romică Gîrneaţă.

Citit 1057 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Noiembrie 2012 13:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.