Protest la uşile Tribunalului Galaţi. Solidaritatea reclamă „abuzuri” înaintea unui proces în care este intervenient
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Protest la uşile Tribunalului Galaţi. Solidaritatea reclamă „abuzuri” înaintea unui proces în care este intervenient
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Solidaritatea din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a susţinut un protest joi, de la ora 13.00, în faţa Palatului Justiţiei, acuzând corpul judecătoresc de „abuzuri” în favoarea administraţiei ArcelorMittal Galaţi şi a sindicatului Siderurgistul, pe care îl numeşte sindicat galben.

La protest au participat liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber, şi alte nouă persoane, între care liderul sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Hunedoara, Marian Mititelu. Protestatarii au scandat lozinci şi au afişat pancarte cu mesaje precum „Justiţia gălăţeană, jos labele de pe demnitatea noastră!”.

Protestul a avut loc chiar înaintea unei înfăţişări într-un proces în care sindicatul Solidaritatea este intervenient. E vorba de cererea de acordare a reprezentativităţii depusă de sindicatul Siderurgistul, asupra căreia instanţa ar urma să se pronunţe în această după-amiază. Dacă judecătorii îi vor recunoaşte Siderurgistului calitatea de sindicat reprezentativ, atunci acesta va intra singur la negocierile salariale cu patronatul ArcelorMittal Galaţi, care încep vineri.

Solidaritatea a intervenit în dosar şi a protestat chiar înainte de proces tocmai pentru a împiedica acest lucru. „Patronatul, împreună cu o parte din justiţia gălăţeană, vrea cu orice preţ să introducă la negocieri doar Siderurgistul, pentru că pe liderii acestuia îi are la mână”, a declarat liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Siderurgistul a luat fiinţă în urma fuziunii prin absorbţie a sindicatelor uzinale afiliate Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom.

Citit 2223 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2012 14:50

7 comentarii

 • postat de cobra
  Vineri, 16 Noiembrie 2012 04:13
  TACI FA DIN GURA CA NE AUDE ASTI SI NU NE MAI DACOTIZATIILI
  0
  0
  Raportează
 • postat de Amanta lu cobra
  Vineri, 16 Noiembrie 2012 04:07
  Cobrita vad ca esti tare in gusha pa aicilea da in pat ma dezamagesti total
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ilincuța....Cobro sa-mi papi puța !
  Vineri, 16 Noiembrie 2012 01:20
  Cobra,nu mai posta fratie sub 1000 de nume,se vede din avion ca toate comentariile de mai jos iti apartin !

  Combinatul e in moarte clinica si voi va luptati prin tribunale ptr cotizatiile fraierilor ! Uniti-va in palaria mea si lasati teatrul asta ieftin.An de an aceeasi poveste,aceeasi diversiune.Va scuipati,va injurati,pentru ca mai apoi cand administratia va pune pe masa negocierilor un pumn de bomboane,asa de protocol... uitati ptr ce sunteti acolo si ptr cine luptati ! Sa va fie rusine trantorilor !
  0
  0
  Raportează
 • postat de AVRAM IANCU
  Joi, 15 Noiembrie 2012 21:22
  ADMINISTRATIA POATE CORUPE CU BANI PE ORICE LIDER DE SINDICAT SI ORICE FLAMAND CA SA LE FACA JOCURILE! IMI E RUSINE CA LUCREZ LA ACEASTA COMPANIE DE MIZERIE! NISTE MIZERABILI DE OAMENI SI CELE MAI INFECTE CARACTERE!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra
  Joi, 15 Noiembrie 2012 20:02
  Cobra on November 15, 2012 at 1:19 pm said:
  0 0 Rate This
  Sala de sedinta a injustitiei Galati.David lupta inegal.Atrage atentia cum tanti grefiera nu a consemnat data trecuta multe lucruri vb la procesul trecut.Judektoarea Vieru dupa ce ne a asigurat ca e cea mai impartiala din justitie,uita ce sa discutat atunci!Circul Budapesta!E nevoita sa suspende sedinta pt a cauta sala d sedinta audio/video+copii din dosar incepind cu 24.oct.a.c.dind curs cerintei Solidaritati.

  Reply ↓
  Cobra on November 15, 2012 at 1:21 pm said:
  0 0 Rate This
  Sa reluat procesul sub inregistrare.Magda transmit in direct din acest moment.

  Reply ↓
  Cobra on November 15, 2012 at 1:25 pm said:
  0 0 Rate This
  Prea sfinta Vieru prea a devenit dintr o data amabila rasp.solicitarilor noastre!Copii se pot bucura,eu nu.Bezman vb urit,cerind provocare solidaritati!Il ignoram.David Tiber are contre cu “amabila”judektoare.Lupta David Tiber cu Goliat continua.

  Reply ↓
  Cobra on November 15, 2012 at 1:28 pm said:
  0 0 Rate This
  David vb iar judecatoarea diavolui strimba,zimbeste ironic spusele lui David(el neobservind mutrele pocitei).

  Reply ↓
  Cobra on November 15, 2012 at 1:31 pm said:
  0 0 Rate This
  Presedinta pune intrebare :de ce in sedinta dn 2.nov.nu am cerut exceptia!

  Reply ↓
  Cobra on November 15, 2012 at 1:36 pm said:
  0 0 Rate This
  Atak avoktii diavolului siderurgistul&a.m.g.Atak exceptia ceruta de noi.

  Reply ↓
  Cobra on November 15, 2012 at 1:37 pm said:
  0 0 Rate This
  Meciul continua.David contra ataca.

  Reply ↓
  Cobra on November 15, 2012 at 1:40 pm said:
  0 0 Rate This
  In acest timp siderurgisti dorm.Citi din ei stiu de consecintele rezultatului acestui joc?Practic pierderi protectiei sociale cistigata ani in urma de Solidaritate.

  Reply ↓
  Cobra on November 15, 2012 at 1:43 pm said:
  0 0 Rate This
  Va ramine in pronuntare exceptia pt miine.FSS-bezman moare.Ei doreau acum.

  Reply ↓
  Cobra on November 15, 2012 at 1:45 pm said:
  0 0 Rate This
  Avem 1-0 momentan,numai k nu ne bucuram ,desi ar trebui pt k miine snt negocierile deci nici noh,dar mai ales nici ei Fss.

  Reply ↓
  Cobra on November 15, 2012 at 1:47 pm said:
  0 0 Rate This
  Nu ma bucur pt k nu stiu cum va juca administratia Mittal vazind k si au pierdut sustinatorii de la Siderurgistul.adik tradatorii.

  Reply ↓
  Cobra on November 15, 2012 at 1:49 pm said:
  0 0 Rate This
  Magda inchei transmisia spunind Tiber in sfirsit zimbeste.SALUT GALATI.

  Reply ↓
  Leave a Reply
  0
  0
  Raportează
 • postat de cobra
  Joi, 15 Noiembrie 2012 20:00
  TREBUIE SA INTELEGI SIDERURGISTUL TINE MORTIS SA CISTIGE CU AJUTORUL POLITICIANULUI DAN NICA/PSD-USL INTERVENIND PE JUDECATORI PT A NEGOCIA EI CU ADMINISTRATIA CCM CE VINE,SI IN CARE TREBUIE RADIATA PROTECTIA SOCIALA IN CAZ DE CONCEDIERE ,CEA CISTIGA CU TRUDA SI GREVE DE MEMBRII SOLIDARITATII ANI IN URMA.ADICA URMEAZA CONCEDIERI DIRET IN SOMAJ FARA NICI MACAR UN BANUT!ADIO ORDONATE,DAR SI MAI RAU ADIO PRODUCTI DE MINIM 2,5 MIL T OTEL.ADIO LOCURI DE MUNCA.ADIO COLECTIV.ADIO LIPSA GRIJEI ZILEI DE MIINE!
  -TU CE FACI INCA NU TE-AI DUMERIT!MAI LEGITIMEZI CU PROPRIA COTIZATIE SINDICATUL ASERVIT PATRONULUI!
  -DIRECT DIN SALA DE SEDINTA AM SCRIS PE BLOGUL CE LUPTA PT COMBINAT,PT SIDERURGISTI-IMPLICATE GALATI PARTE DIN DESFASURAREA PROCESULUI.
  EXTRAORDINAR DE ORDINAR ACEST NENOROCIT NEBUN TRADATOR DE SIDERURGISTI-BEZMAN GHE,TOT TIMPUL SEDINTEI A JICNIT AVOCATUL SI MEMBRII SOLIDARITATII(judecatoarea nu auzea ,asa ca nu la evacuat!).
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ema D.
  Joi, 15 Noiembrie 2012 17:35
  TREBUIE CA TOTI MUNCITORII SA SE RETRAGA DE LA SINDICATUL SIDERURGISTUL SI SA TREACA LA SINDICATUL SOLIDARITATEA CA SA SE MISTE CEVA SAU CHIAR DACA NU SE INSCRIU LA SOLIDARITATEA E BINE CA SE RETRAG DE LA TRADATORII DE LA SIDERURGISTUL SI O SA AIBE TIBER REPREZENTATIVITATE SI O SA SE NEGOCIEZE SALARII DECENTE PENTRU SIDERURGISTI CARE TRAIESC IN MIZERIE LA ORA ACTUALA SI SUNT EPUIZATI SI FLAMANZI SI AU SI COPII DE CRESCUT!
  NE UMILESC SI LA COTA DE PUI SI ISI BAT JOC DE NOI CUM VOR! IN CE STAT CIVILIZAT DIN LUMEA ASTA ATI MAI VAZUT SA SE ASTEPTE LA RAND LA PUI DUPA CE VI ISTOVIT DE LA MUNCA SI SA MAI ASTEPTI INCA 3-4 ORE SA IEI COTA DE PUI SI SA TE IMBULZESTI SI SA TE NGRAMADESTI DE PARCA SUNTEM TARANII DE LA RASCOALA DE LA 1907. ASTA NE FAC ACESTI PATRONI SI ADMINISTRATIA. ISI BAT JOC DE NOI. DE CE NU SE DA BONURI SA LUAM PUI SAU ORICE DORIM DE MANCARE IN MOD CIVILIZAT?! PUII NICI NU SUNT SANATOSI PENTRU ORGANISM PT CA SUNT INJECTATI CU HORMONI SI SUNT UN PERICOL PT SANATATE! NE VOR CURATA RAPID ASTIA CA MURIM DE CANCER SI TOATE BOLILE POSIBILE! ADMINISTRATIA NE VREA RAUL SI NUMAI RAUL NOUA MUNCITORILOR CARE VREAM SA DUCEM O PAINE LA COPILASI ACASA! RUSINE! TARA E CONDUSA ACUM DE MAFIE ! AU DISTRUT TOATA INDUSTRIA ROMANIEI SI NIMENI NU E TRAS LA RASPUNDERE! VOR VENI VREMURI GRELE DACA NU IESITI LA LUPTA PESTE EI SA II ALUNGATI DIN TARA PE ROMANII TRADATORI SI PE STRAINII CARE AU VENIT DOAR PT PROFITUL LOR! HOTILOR! TALHARILOR!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.