Protest la uşile Tribunalului Galaţi. Solidaritatea reclamă „abuzuri” înaintea unui proces în care este intervenient
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Protest la uşile Tribunalului Galaţi. Solidaritatea reclamă „abuzuri” înaintea unui proces în care este intervenient
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sindicatul Solidaritatea din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a susţinut un protest joi, de la ora 13.00, în faţa Palatului Justiţiei, acuzând corpul judecătoresc de „abuzuri” în favoarea administraţiei ArcelorMittal Galaţi şi a sindicatului Siderurgistul, pe care îl numeşte sindicat galben.

La protest au participat liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber, şi alte nouă persoane, între care liderul sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Hunedoara, Marian Mititelu. Protestatarii au scandat lozinci şi au afişat pancarte cu mesaje precum „Justiţia gălăţeană, jos labele de pe demnitatea noastră!”.

Protestul a avut loc chiar înaintea unei înfăţişări într-un proces în care sindicatul Solidaritatea este intervenient. E vorba de cererea de acordare a reprezentativităţii depusă de sindicatul Siderurgistul, asupra căreia instanţa ar urma să se pronunţe în această după-amiază. Dacă judecătorii îi vor recunoaşte Siderurgistului calitatea de sindicat reprezentativ, atunci acesta va intra singur la negocierile salariale cu patronatul ArcelorMittal Galaţi, care încep vineri.

Solidaritatea a intervenit în dosar şi a protestat chiar înainte de proces tocmai pentru a împiedica acest lucru. „Patronatul, împreună cu o parte din justiţia gălăţeană, vrea cu orice preţ să introducă la negocieri doar Siderurgistul, pentru că pe liderii acestuia îi are la mână”, a declarat liderul Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

Siderurgistul a luat fiinţă în urma fuziunii prin absorbţie a sindicatelor uzinale afiliate Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom.

Citit 2356 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2012 14:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.