UPDATE Un poliţist de la Secţia 5 s-a sinucis de dorul familiei (GALERIE FOTO)

UPDATE Un poliţist de la Secţia 5 s-a sinucis de dorul familiei (GALERIE FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agentul principal Dorinel Baştea a fost găsit spânzurat în dormitorul apartamentului în care locuia singur după divorţ * Colegii şi superiorii poliţistului sunt şocaţi de gestul agentului, care nu a împărtăşit nimănui drama prin care trecea *


  • Dorinel Baştea avea 36 de ani şi lucra de 18 ani în poliţie. Avea o familie frumoasă, spun vecinii de bloc ai poliţistului, care în ultimii cinci ani avusese în grijă, ca agent de proximitate, liniştea şi problemele gălăţenilor din zona Bariera Traian şi Cartierul Traian Nord.

Nimeni din cei pe care îi saluta şi cu care schimba o vorbă bună ori de câte ori îşi scotea băieţelul la plimbare nu a bănuit faptul că omul legii avea şi el probleme, care, în cele din urmă, l-au împins spre un gest disperat. "Stăteau singuri aici, el cu soţia şi copilul, în apartamentul care fusese al socrilor. Erau o familie liniştită. Nu ştiu să fi avut probleme. El era un băiat liniştit, respectuos, saluta pe toată lumea", ne-a spus Veta Andrian, o vecină de bloc.

Vecinii care nu au decât cuvinte de laudă despre viaţa de familie a agentului nu bănuiau că, de fapt, fericirea afişată de cei doi soţi era o aparenţă. Rudele poliţistului susţin că cei doi treceau, de ceva vreme, printr-o perioadă dificilă, care a culminat cu plecarea de acasă a soţiei. Nu singură, ci împreună cu fiul de doi ani. "Au divorţat la sfârşitul lunii septembrie. El a făcut cu greu faţă despărţirii, a făcut chiar şi o depresie. Soţia plecase la Bucureşti să facă nişte cursuri şi am înţeles că vorbiseră să meargă şi el acolo, în ideea să se împace. Nu ştim ce l-a împins că facă asta. Chiar cu o seară înainte vorbise cu ai lui la telefon, toate păreau în regulă", susţine Gheorghe Baştea, unchiul poliţistului.

"Apt" la evaluările psihologice

Colegii de serviciu ai poliţistului, dar şi superiorii acestuia sunt şocaţi de gestul extrem la care acesta a recurs. Nimeni nu bănuia ce se întâmpla în casa şi în sufletul colegului lor, mai ales că acesta dovedise o capacitate extraordinară de a delimita problemele profesionale de cele personale. "Am lucrat împreună în acelaşi birou. El era un caracter închis, era tipul omului pentru care problemele de acasă nu se aduc la serviciu. De divorţ a spus într-un final, când a ieşit hotărârea irevocabilă. Ne-a zis într-o dimineaţă: "Vreau să aflaţi de la mine, nu de la altcineva", dar nu s-a destăinuit mai mult. Nu ne-a cerut niciodată ajutorul. El a suferit foarte mult din cauza copilului, pe care l-a luat soţia când a plecat", ne-a declarat agent şef Sergiu Vlad, poliţist de proximitate în cadrul Secţiei 5.

Posibilitatea ca problemelor personale să li se fi adăugat şi unele de natură profesională este exclusă de superiorii poliţistului. Agentul avusese numai rezultate bune şi îşi rezolvase cu brio toate lucrările în care era implicat. "Era un coleg bun, a fost apreciat pentru întreaga activitate numai cu calificative de foarte bine, a fost recompensat, ultima recompensă acordată fiind salariul de merit. Şi-a făcut de fiecare dată datoria la locul de muncă, a fost un confident pentru ceilalţi colegi ai lui, dar, nici noi, comanda secţiei, nu am ştiut de problemele personale pe care le avea", completează comisar şef Viorel Popovici, adjunctul şefului Secţiei 5 Poliţie.

Dorinel Baştea susţinuse ultima evaluare psihologică în ianuarie 2010 şi trecuse cu bine de testare. El ar fi trebuit să apară în faţa specialiştilor, potrivit legii, abia la începutul anului viitor.

Citit 7140 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2012 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.