Control în Vadul Ungurului. Renato a fost invitat la Garda de Mediu

Control în Vadul Ungurului. Renato a fost invitat la Garda de Mediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Garda de Mediu, împreună cu Poliţia Locală au descins ieri în Vadul Ungurului, pentru a verifica informaţiile apărute în "Viaţa liberă", cu privire la existenţa unei ferme ce poluează cartierul. Astfel, la intersecţia străzilor Lacului şi Tudor Vladimirescu, comisarii au găsit o adevărată fermă. "În urma controlului, la faţa locului a fost găsită o crescătorie de animale, unde s-a constatat existenţa a 16 porci, 14 tăuraşi şi patru cai. Comisarii au luat legătura cu poluatorul", a declarat pentru "Viaţa liberă" Marioara Gătej, comisarul şef al Gărzii de Mediu Galaţi.

Poluatorul este nimeni altul decât Renato Sîrghie, unul dintre cei mai controversaţi oameni de afaceri din Galaţi. "Domnul Sîrghie a primit invitaţia de a se prezenta în cursul zilei de vineri la sediul nostru, pentru a prezenta actele ce dovedesc obţinerea autorizaţiilor de funcţionare a respectivului loc", a mai declarat Marioara Gătej.

În cazul în care se va dovedi că actele doveditoare nu există, Renato riscă o amendă consistentă din partea Gărzii de Mediu. Mai mult, această amendă ar putea fi dublată şi de o sancţiune din partea Primăriei Galaţi, deoarece, conform unei hotărâri a Consiliului Local, proprietarii de animale au obligaţia să asigure evacuarea dejecţiilor şi depozitarea gunoiului, astfel încât să nu constituie surse de poluare a mediului înconjurător; să permită personalului de specialitate efectuarea acţiunilor sanitar-veterinare obligatorii şi verificarea stării de sănătate a păsărilor şi animalelor din gospodărie.

Citit 4176 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2012 09:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.