Gălăţeni, începe distracţia! Evenimentele la care merită să mergeţi în acest weekend prelungit

Gălăţeni, începe distracţia! Evenimentele la care merită să mergeţi în acest weekend prelungit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Thriller la Prefectură: atac armat asupra unei persoane publice, interceptarea în trafic a unei maşini cu suspecţi, cu luare de ostatici, incendiu şi capturarea „infractorilor” cu focuri de armă! * Ovidiu Lipan Ţăndărică, Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache, "Bosquito" şi "Balkano", "Bere Gratis", "Biu Marquette & Carribbean Band" şi Silvye, dar şi Petrică Mâţu Stoian şi „Lăutarii” maestrului Nicolae Botgros cântă pentru dumneavoastră


Gălăţeni, începe marea petrecere. Ca să nu rataţi nimic, vă oferim o agendă a evenimentelor la care merită să mergeţi în acest weekend prelungit.

Vineri: Târg, premii, concert

Vineri se deschide Târgul de Sfântul Andrei, pe esplanada de la Potcoava de Aur. Zeci de meşteri populari au răspuns invitaţiei Centrului Cultural „Dunărea de Jos” şi vor expune produse tradiţionale. Veţi putea privi vedea demonstraţii de meşteşuguri susţinute de artizanii veniţi din toate zonele etnografice ale României şi Republicii Moldova. Atenţie, nu cumpăraţi de la vânzătorii ambulanţi aşezaţi în spatele unor mese improvizate, pentru că nu sunt autorizaţi şi vă riscaţi sănătatea şi o ţeapă zdravănă!
La ora 16.00, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, oraşul îşi va premia performerii din sport, cultură şi economie, dar şi pe elevii-olimpici. De la ora 19.00, pe scena amplasată pe strada Navelor, lângă aleea pietonală de la P-uri, concertează Ovidiu Lipan Ţăndărică şi invitaţii săi: Fanfara Zece Prăjini, Stelu Enache, "Bosquito" şi trupa "Balkano". Dacă suntem norocoşi şi nu va fi ceaţă, poate că vom avea parte şi de artificii!

Ca în filme, la Prefectură

Pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, vă invită să vedeţi ce n-aţi mai văzut! Pe lângă tradiţionalele ceremoniale militare şi religioase pentru cinstirea eroilor, au fost pregătite şi două momente speciale care vor suscita atenţia copiilor şi tinerilor, dar nu numai! Pe esplanada Prefecturii, în cadrul ceremonialului care începe la ora 13.00, merită să priviţi exerciţiile demonstrative de intervenţii în situaţii speciale. Se vor simula un atac armat asupra unei persoane publice, un atac la un transport de valori, interceptarea în trafic a unei maşini cu suspecţi, cu luare de ostatici, incendiu, cu intervenţia pompierilor şi a SMURD, pentru capturarea „infractorilor” urmând a se face inclusiv uz de armă şi o coborâre în rapel de pe clădirea Prefecturii.
De la ora 18.00, nu trebuie să rataţi defilarea cu torţe, la care participă aproximativ 100 de militari din cadrul Garnizoanei Galaţi. Alături de fanfara Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, militarii vor merge în pas de defilare, cu cântec ostăşesc, de la sediul Inspectoratului de Poliţie, pe strada Brăilei, pe la Potcoava de Aur, către Elice. Momentul simbolizează retragerea de pe câmpul de luptă a învingătorilor, spre seară, cu torţe - un simbol al victoriei armatei, al victoriei poporului.
Şi dacă tot sunteţi în zona „Nespălatei”, rămâneţi şi pentru „Bere Gratis”, „Biu Marquette & Carribbean Band” şi Silvye.
Duminică, va fi un adevărat regal folcloric, tot de la ora 19,00: un recital susţinut de Petrică Mâţu Stoian şi un concert al inegalabilului maestru Nicolae Botgros şi al orchestrei sale, “Lăutarii”.
Nu ar trebui să vă faceţi griji că nu aveţi cu ce ajunge acasă, la ceas de noapte. Trasurb va asigura transportul public până spre miezul nopţii.
(Anca Melinte, Nicoleta Onofrei)

Citit 4648 ori Ultima modificare Joi, 29 Noiembrie 2012 21:15

14 comentarii

 • postat de tudor
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 16:10
  Bijuterii din argint la cele mai bune preturi (bratari,cercei,lantisoare,vereghete,brose,pandante,inele,etc)
  convingeti va intrind pe http://www.facebook.com/argintgalati/photos_albums
  ACUM SI PE https://picasaweb.google.com/104995066972730988099
  sau la magazinul din Galati de pe str. Domneasca nr 25 intre Modern si Universitate
  0
  0
  Raportează
 • postat de Contra
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 15:51
  atat au avut....nu atat au putut....ca mai trebuie sa ramana bani si la "protocol"
  0
  0
  Raportează
 • postat de Contra
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 15:50
  atat au avut....nu atat au putut....ca mai trebuie sa ramana bani si la "protocol"
  0
  0
  Raportează
 • postat de florin.galati
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 15:47
  Mai copii, daca nu se organiza nimic, apareau comentarii de genul ,, ce face primarul " , bucurativa cu ce avem, atat au putut face. Scotetiva prietenele, sotiile si copii la o plimbare caci vremea ne permite inca. La multi ani ROMANIE si la multi ani la toti ROMANII pentru 1 Decembrie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Contra
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 15:15
  concertele sunt pentru pensionari mai mult....s-a gandit bine primarul nostru :)) . "ca oricum tinerii nu prea vin la vot " a zis el
  0
  0
  Raportează
 • postat de Contra
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 15:14
  concertele sunt pentru pensionari mai mult....s-a gandit bine primarul nostru :)) . "ca oricum tinerii nu prea vin la vot " a zis el
  0
  0
  Raportează
 • postat de unul
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 14:40
  Bravo in special genicai totolici ))))))))))))))))))))))).fata simpla de la teara carea-a stiut ce vrea de la viata )))))) durbaca stieee de cee ))))))))))))))))))
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 13:43
  Moamaaaa!! Ce tareeee!!! in viata mea n-am vazut asa ceva!!!!!...desene animate!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cititor
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 12:41
  Pentru ``Vineri, 30 Noiembrie 2012 12:15 postat de .... ``,

  Uitati,conform articolului ``Ceremonii si defilari,de Ziua Nationala`` din 26 noiembrie 2012;

  ``Astfel, după Te Deum-ul de la Catedrala Arhiepiscopală, de la ora 10.00, începând cu ora 11.00 se vor depune coroane de flori la Mausoleul Eroilor din Cimitirul Eternitatea…``
  0
  0
  Raportează
 • postat de cir
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 12:39
  Pentru ss:
  In cele doua razboaie mondiale am fost tradati de catre "aliatul" rus (sovietic). Cum sa castigi razboaie daca esti tradat ?? In prezent Basarabia se gaseste sub influenta rusa. Pentru un popor mic si aflat la rascrucea tuturor furtunilor istoriei, e o minune ca existam. Pentru aceasta a curs sangele stra-bunicului meu Culache, ucis in primul razboi mondial, a sangerat bunicul meu Zenovie (grav ranit atat in Basarabia cat si in Muntii Tatra), pentru asta sunt ofiter de rezerva al Armatei Romane si tot pentru asta baiatul meu este educat in spiritul datoriei fata de tara. Mai avem o datorie pentru ca 1 Decembrie sa fie deplina sarbatoare: cei care au terminat la UM Lipova in primavara lui 1996 isi amintesc ce am promis cu totii atunci ! "Trecuta prin foc si prin sabie, Furata, tradata mereu, Esti floare de dor Basarabie, Esti lacrima neamului meu !" (versuri de Dimitrii Matcovschi)
  0
  0
  Raportează
 • postat de ....
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 12:15
  depunerea de coroane de la cimitirul eternitatea se mai tine? si daca da, la ce ora?
  0
  0
  Raportează
 • postat de ss
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 11:27
  Care a fost momentul in care armata romana a revenit victorioasa de pe campul de lupta intr-un razboi luptand singura si fara sa beneficieze de aliati sau de un moment favorabil! Remember, al 2-lea razboi mondial, primul razboi mondial si razboiul de independenta, NU.....am fost jalnici de-a lungul istoriei, asta e tristul adevar! La multi ani, Romania!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gălățeanu
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 08:52
  Asta mi-a plăcut cel mai mult: ”Momentul simbolizează retragerea de pe câmpul de luptă a învingătorilor, spre seară, cu torţe - un simbol al victoriei armatei, al victoriei poporului”. Emoționant și amar, în același timp. Victoria poporului este numai simbolică.
  0
  0
  Raportează
 • postat de rhyno
  Vineri, 30 Noiembrie 2012 08:16
  felicitari celor 2 directori minunati de la transurb genica totolici si graur constantin ...sunt mereu alaturi de galateni ..;)
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.