Zece asociaţii rămân, de astăzi, fără apă caldă din cauza datoriilor către Apaterm
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Zece asociaţii rămân, de astăzi, fără apă caldă din cauza datoriilor către Apaterm
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zece asociaţii de proprietari din municipiul Galaţi rămân, de astăzi, fără apă caldă din cauza restanţelor acumulate de-a lungul vremii către societatea locală de termoficare Apaterm, alte câteva zeci de asociaţii riscând aceeaşi soartă, dacă nu încep imediat să facă plăţi şi să-şi reducă debitele, au anunţat reprezentanţii societăţii.

Potrivit Apaterm, asociaţiile care nu mai primesc apă caldă începând de astăzi sunt: 269 (I.C. Frimu), 278 (I.C. Frimu), 299 (Ţiglina 1), 303 (Micro 16), 318 (Siderurgiştilor), 331 (Siderurgiştilor), 605 (Micro 40), 626 (Micro 40), 627 (Micro 40) şi 772 (I.C.Frimu).

Conform tabloului de creanţe de recuperat de la populaţie întocmit de Apaterm la sfârşitul lunii august, datoriile acestor asociaţii erau cuprinse între 1,3 miliarde de lei vechi şi 19,5 miliarde de lei vechi!

Cele zece asociaţii vor fi realimentate cu apă caldă după ce vor efectua primele plăţi către Apaterm.

Alte asociaţii sunt la rând

Tot din cauza restanţelor uriaşe către Apaterm, alte 61 de asociaţii de proprietari din Galaţi riscă să rămână fără apă caldă în câteva zile, avertizează societatea. „În ultimele zile, noi am notificat 71 de asociaţii din municipiu – inclusiv cele zece sistate astăzi – şi le-am avertizat că vom proceda la întreruperea totală a furnizării de apă caldă, dacă nu fac plăţi imediate şi consistente către societatea noastră, în scopul reducerii debitelor cu care figurează. Aşadar, este posibil ca în zilele următoare să sistăm şi alte asociaţii cu datorii, dintre cele notificate, dacă nu încep să plătească”, a declarat, joi, directorul de producţie de la Apaterm, Mircea Ispas.

Autorităţile nu mai tolerează datornicii

Măsura vine după apelurile insistente către populaţie făcute de producătorul de agent termic Electrocentrale, de distribuitorul de apă caldă şi căldură Apaterm şi de Primărie, care le-au cerut gălăţenilor să facă plăţi regulate la întreţinere, pentru că datoriile uriaşe acumulate de aceştia numai la termoficare – peste 1.600 de miliarde de lei vechi! – periclitează însăşi alimentarea cu căldură a oraşului. Astfel, rata scăzută de încasare de la populaţie împiedică Apaterm să achite la zi agentul termic pe care îl primeşte de la Electrocentrale. La rândul său, termocentrala nu-şi poate plăti în întregime facturile către principalul furnizor de materie primă, Romgaz, care a ameninţat-o în repetate rânduri că îi suspendă livrările de gaze naturale, dacă nu măreşte frecvenţa plăţilor.

Citit 3896 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2012 11:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.