A doua tranşă de vaccinuri antigripale, pe drum

A doua tranşă de vaccinuri antigripale, pe drum
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce în urmă cu circa o lună Ministerul Sănătăţii a trimis către Direcţia de Sănătate Publică Galaţi un număr de 13.000 de doze de vaccin antigripal, în cursul zilei de ieri a fost anunţată livrarea a încă aproximativ 12.000 de doze din acelaşi vaccin. După ce vor ajunge la Galaţi, dozele vor fi distribuite către spitale şi către cabinetele medicilor de familie. Serul va fi folosit atât pentru vaccinarea gratuită a diferitelor categorii sociale, cât şi pentru imunizarea personalului medico-sanitar care îşi desfăşoară activitatea în condiţii de muncă favorizante în ceea ce priveşte expunerea la virusul gripal.

„În urma estimării făcute de noi în toamnă reieşea că pe tot cuprinsul judeţului Galaţi am avea nevoie cam de 71.000 de vaccinuri pentru imunizarea celor cu risc. Totuşi, în urma datelor venite din teritoriu, reiese că nu toţi cei vizaţi sunt interesaţi de imunizare. Astfel, credem că cele 12.000 de doze suplimentare trimise acum de către Minister vor fi suficiente, evitându-se astfel pierderile cauzate de eventualele vaccinuri nefolosite”, a explicat directorul executiv al DSP Galaţi, dr. Valentin Boldea. 400 dintre cele 12.000 de doze vor fi distribuite către personalul MApN.

Cine beneficiază

Vaccinul antigripal este valabil doar pe perioada sezonului pentru care a fost fabricat. Se pot vaccina gratuit, în ordinea priorităţilor, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice (mai ales diabet zaharat), copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical, precum şi gravidele, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Citit 1040 ori Ultima modificare Joi, 13 Decembrie 2012 17:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.