În weekend, la frontieră: Ţigări de contrabandă în BMW

În weekend, la frontieră: Ţigări de contrabandă în BMW
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit la sfârşitul săptămânii trecute, ascunse şi nedeclarate, 11.400 de ţigarete, pe care două persoane intenţionau să le introducă ilegal în România.

Prima captură a fost făcută pe 7 decembrie, când cetăţeanul român C.M., de 19 ani, pasager al unui autoturism, a fost prins cu 2.000 de ţigarete (100 de pachete). Tânărul a rămas fără ţigări şi are de plătit o amendă de 5.000 de lei, ne-a explicat comisarul Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Câteva ore mai târziu, poliţiştii de frontieră au mai descoperit încă 9.400 de ţigări (470 de pachete) ascunse în autoturismul lui A.F., în vârstă de 30 ani. „Cu ocazia controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali au descoperit ascunse şi nedeclarate, într-un locaş special amenajat între portbagaj şi bancheta din spate a autoturismului, în praguri şi în aripi, ţigările marca MT cu timbru de acciză Republica Moldova”, a mai precizat ion Irimia. Autoritatea vamală a confiscat şi de această dată ţigările, în valoare de 2.124 lei. Bărbatul a rămas şi fără autoturismul marca BMW, în valoare de 9.038 lei. „Deoarece cetăţeanul a mai fost sancţionat, în noiembrie 2012, cu amendă contravenţională pentru că a încercat să introducă în România ascunse şi nedeclarate cu mijlocul de transport diferite cantităţi de ţigări, poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, a conchis purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Citit 1191 ori Ultima modificare Duminică, 16 Decembrie 2012 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.