Moş Crăciun a venit la Galaţi cu şalupa pe Dunăre

Moş Crăciun a venit la Galaţi cu şalupa pe Dunăre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă afară este frig şi pe şosele se circulă foarte greu, Moş Crăciun a găsit o metodă inedită de a ajunge la copiii gălăţenilor. Invitat de Primăria Galaţi, Moşul a debarcat ieri la Palatul Navigaţiei, după o lungă călătorie cu şalupa. „Am umblat peste mări şi ţări. Am călătorit cu avionul, cu vaporul, cu sania şi cu şalupa. Ajutoarele mele au găsit o şalupă potrivită că să ajung şi la Galaţi. Nu puteam rata acest oraş minunat, mai ales că, din surse sigure, am aflat că toţi copiii de aici au fost cuminţi”, le-a povestit Moşul copiilor veniţi să îl întâmpine pe malul Dunării.

Înainte de a le împărţi cadourile, Moş Crăciun i-a provocat pe cei mici la o bătaie cu zăpadă. „Am vrut să văd dacă ştiu să se distreze. Este foarte frumos afară şi nu puteam rata o bătaie cu zăpadă”, ne-a spus Moşul.

Prichindeii au primit daruri, nu înainte de a a-i recita Moşului câte o poezie. Ba mai mult, Moşul s-a dovedit foarte curios şi i-a întrebat pe copii dacă i-au scris sau nu. „Eu i-am scris pe calculator. I-am spus că vreau multă sănătate şi bucurii. Altceva nu îmi doresc”, ne-a spus o puştoaică de doar opt anişori.

„Şi eu i-am scris. I-am cerut ceva inedit. Nu vreau un lucru anume. Îmi doresc să mă surprindă. Sunt sigură că va găsi cadoul perfect”, a completat o altă fetiţă.

După ce a împărţit cadouri tuturor copiilor prezenţi la Palatul Navigaţiei, Moşul şi ajutoarele lui au plecat să colinde oraşul. Şi cum renii nu au putut să ajungă, Moşul şi ajutoarele lui s-au îmbarcat în două caleşti şi au străbătut oraşul în lung şi în lat pentru a le împărţi daruri tuturor copiilor întâlniţi în cale. Şi cum era de aşteptat să mai rateze câte unul, alaiul lui Moş Crăciun a poposit apoi la Sala Sporturilor şi i-a aşteptat pe prichindeii rătăciţi pentru a le oferi şi lor daruri.

Citit 1985 ori Ultima modificare Vineri, 21 Decembrie 2012 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.