În nordul judeţului, deszăpezire de proastă calitate

În nordul judeţului, deszăpezire de proastă calitate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri dimineaţă, la intrarea în satul Pleşa, autobuzul firmei Dumony, cu călători, a rămas blocat în zăpadă, pe carosabil, în dreptul locuinţei lui Neculai Oasenegre. Maşină mare (speciala pentru navetiştii de la Sidex, de pe ruta Galaţi-Bereşti-Pleşa). Încercările şoferului, domnul Paraschiv, de a scăpa din „menghina albă” au fost zadarnice. Deszăpezire de proastă calitate. Nici cu lanţuri montate la una dintre roţi nu s-a putut ieşi spre porţiunile de drum comunal mai de doamne-ajută. Solicitată să intervină, Primăria Bereşti-Meria a trimis la faţa locului buldoexcavatorul din dotare, care a făcut două treburi: a extins deszăpezirea pe lăţimea şoselei şi a tractat autobuzul până la drumul judeţean.

Pe şoseaua Pleşa-Bereşti, deszăpezire cu alte defecte majore. Ar fi fost cazul ca drumarii judeţeni să ştie că pe aici circulă (şi) mijloace de transport în comun, unele de mare capacitate, situaţie ce-i obligă să ia în calcul ce va face un autobuz la întâlnirea cu un autoturism ce vine din sens invers, pe un culoar de mers - ca lăţime - necorespunzător. Dacă nu s-a curăţat din bordură în bordură, ar fi fost utile, din loc în loc, refugii măcar pentru maşinile mici, dar cine să le facă?

În Bereşti, altă neplăcere. Între Hanul Spânzuraţilor şi Casa Boboc, autobuzul a şerpuit din nou, din cauza stratului gros de zăpadă neînlăturată de pe carosabil.

Citit 1834 ori Ultima modificare Vineri, 28 Decembrie 2012 15:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.