„Stelele Moscovei pe gheaţă”

„Stelele Moscovei pe gheaţă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patinoarul Artificial din Galaţi s-a transformat, luni seară, într-un loc de poveste. Şi asta pentru că acolo au strălucit "Stelele Moscovei pe gheaţă".

Gala a fost plină de culoare şi de acrobaţii. Cei 33 de patinatori ruşi au prezentat un spectacol minunat, aplaudat la scenă deschisă de gălăţenii prezenţi în sală.

În prima parte a spectacolului, spectatorii au putut urmări o transpunere pe gheaţă, foarte reuşită, a baletului “Lacul Lebedelor”, iar în partea a doua patinatorii ruşi şi-au demonstrat valoarea într-o spectaculoasă “Gală a Campionilor”.

Turneul "Stelele Moscovei pe Gheaţă" face parte din proiectul naţional de multiculturalitate şi multilingvism „ARTĂ CONTRA DROG 2009”, iniţiat de CIADO (Centrul Internaţional Antidrog şi Drepturile Omului), în colaborare cu Asociaţia Culturală DRACULA, sub patronajul direct al Organizaţiei EURAD (Europe Against Drugs).

„Organizăm astfel de evenimente (până acum au fost 125 la număr) pentru a transmite un mesaj oamenilor din România. Mesajul ajunge mult mai repede la om dacă îi arăţi că prin artă se poate lupta şi contra drogurilor. De aceea turneu nostru se şi numeşte „Artă contra drog ””, ne-a declarat Gigel Lazăr, reprezentantul EURAD (Europe Against Drugs) în Consiliul Europei.

„Stelele Moscovei pe Gheaţă” încântă audienţa încă din 1986, cu superbe spectacole de patinaj pentru fanii de toate vârstele, realizate cu campioni olimpici, mondiali şi europeni.

Compania "Stelele Moscovei pe Gheaţă" a fost înfiinţată de celebrul patinator rus Igor Bobrin, un adevărat maestru al gheţii, unul dintre cei mai inovatori artişti ai patinajului artistic mondial, rege al patinajului acrobatic şi performer în renumitele spectacole profesioniste de patinaj: "Cowboy", "Paganini" şi "Invisible Partner".

La un an după ce a înfiinţat compania, Bobrin a reuşit să îi aducă alături de el şi pe campionii olimpici Natalya (Natasha) Bestemayanova (ea este şi soţia lui Bobrin) şi partenerul pe gheaţă al acesteia, Andrey Bukin. Împreună cu ei, Bobrin a reuşit să adune în jurul său foarte multe valori ale patinajului mondial şi să pună în scenă zeci de spectacole de succes, cu care a colindat lumea în lung şi în lat.

Citit 2268 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.