Camera Deputaţilor a votat pentru începerea urmăririi penale a lui Adrian Năstase

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, miercuri, cu 158 de voturi "pentru" şi 128 "împotrivă", cererea Procurorului General al României care solicită începerea urmăririi penale în cazul deputatului Adrian Năstase, în dosarele "Mătuşa Tamara" şi "Zambaccian 2".

Parlamentul a adoptat hotărârea privind cererea de începere a urmăririi penale a deputatului Adrian Năstase cu 158 de voturi "pentru şi 128 "împotrivă", două voturi fiind anulate.

Votul din plenul Camerei a fost secret cu bile, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, anunţând că hotărârea deputaţilor va fi publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit Regulamentului Camerei şi Constituţiei, era nevoie de votul majorităţii deputaşilor prezenţi la şedinţă pentru aprobarea cererii de începere a urmăririi penale a deputatului Adrian Năstase.

La şedinţă au fost prezenţi 288 de parlamentari, din totalul de 334.

Deputaţii au votat cererea Procurului General privind începerea urmăririi penale a lui Năstase după o dezbatere de două ore şi după ce deputatul Adrian Năstase le-a cerut colegilor să voteze în favoarea începerii urmării penale în cazul său.

Năstase nu a dorit să îşi exprme votul, părăsind sala de plen după ce a asistat pentru o perioadă la votul secret cu bile.

Citit 927 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.