O parcare pentru tiruri va fi amenajată din primăvară lângă Brateş

O parcare pentru tiruri va fi amenajată din primăvară lângă Brateş

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

Lucrările, finanţate cu fonduri europene, vor fi executate de Vega ’93


O parcare cu o capacitate de peste 80 de locuri pentru autocamioane şi autoturisme va fi amenajată în nord-estul municipiului Galaţi, în apropierea Lacului Brateş, la iniţiativa Primăriei. Proiectul, iniţiat în 2009 de fosta echipă administrativă, va fi pus în practică anul acesta, după ce municipalitatea a desemnat la sfârşitul anului trecut firma constructoare. Aceasta este compania gălăţeană Vega ’93, care a avut cea mai bună ofertă dintre cele şapte valide.

Parcare cu grupuri sanitare, electricitate şi pază

Compania controlată de Corneliu Istrate va amenaja parcarea pentru tiruri de pe Centura estică a oraşului pentru suma de 3,48 de milioane de lei plus TVA, pe care Primăria o va plăti cu fonduri europene atrase prin Programul Operaţional Regional. Parcarea, cu acces prin Bariera Traian şi prin Calea Prutului, va avea o suprafaţă totală de 16.071 de metri pătraţi, din care 13.780 de metri pătraţi vor constitui parcarea propriu-zisă, cu o capacitate de 72 de locuri pentru maşini de mare tonaj şi 11 locuri pentru autoturisme. Pe restul suprafeţei vor fi amenajate grupuri sanitare, un punct gospodăresc, platforme de stingere a incendiilor şi un post de pază. Împrejmuită şi iluminată, parcarea va fi prevăzută cu un puţ de 60 de metri adâncime, staţie de pompare şi rezervor de apă de 100 de metri cubi pentru asigurarea alimentării cu apă, precum şi reţea de rigole şi fosă septică pentru colectarea apelor pluviale şi reziduale, conform datelor culese din caietul de sarcini publicat de Primărie pe site-ul de achiziţii publice www.e-licitatie.ro.

Lucrările vor demara în primăvară

Potrivit oficialilor Primăriei, amenajarea parcării urma să înceapă în august 2012, dar contestaţiile depuse în zadar de unii dintre ofertanţii respinşi au întârziat procesul de atribuire a contractului şi startul lucrărilor. Acum, după ce Primăria şi Vega ’93 au semnat contractul de execuţie în noiembrie 2012, părţile sunt nevoite să aştepte încă un pic pentru a putea începe treaba. “Nu am primit încă ordinul de începere a lucrărilor de la Primărie. Cel mai probabil, îl vom primi şi vom demara execuţia imediat ce temperatura exterioară va începe să crească”, a declarat directorul Vega ’93, Doru Chiper.
Parcarea pentru tiruri trebuie să fie gata în 17 luni, conform contractului, dar cei de la Vega ’93 speră să încheie lucrările mai repede. “Noi dorim să finalizăm amenajarea până la sfârşitul acestui an”, a spus Doru Chiper.

Taxele de parcare vor fi stabilite de Primărie

Taxele de utilizare a parcării vor fi stabilite de Primărie până când va fi dată în folosinţă. Parcarea va completa infrastructura locală dedicată traficului greu, destul de săracă acum, în ciuda faptului că Galaţiul este intens tranzitat de maşinile de mare tonaj, datorită legăturii terestre cu spaţiul ex-sovietic prin punctele de trecere a frontierei rutiere şi feroviare, datorită combinatului siderurgic, şantierului naval şi afacerilor afiliate, datorită porturilor industriale şi comerciale sau depozitelor de materiale de construcţii şi hipermarketurilor. Fără prea multe parcări publice dedicate în Galaţi, şoferii de tir obişnuiesc să-şi lase maşinile pe marginea drumurilor (pe Şoseaua de Centură, pe Prelungirea Brăilei sau la intrarea în Galaţi dinspre Şendreni) sau chiar în cartierele riverane Şoselei de Centură.

Citit 4331 ori Ultima modificare Vineri, 04 Ianuarie 2013 17:35

5 comentarii

 • postat de iorga CATRE IC Duminică, 06 Ianuarie 2013 11:36 Link la comentariu
  0
  0

  Studiul de fezabilitate haleste cam 20-30.000n de euro si dupa un an axpira. AIA INTELES CE VREAU SA ZIC? S-a mai facut unul pana acum si o sa se mai faca,caci e pomana curata ciubucul asta. Facem,viaducte,tuneluri.,etc. HAI SA INCEPEM CU STUDIUL DE FEZABILITATE SA VERIFICAM TERENUL :))))))))))))))) TIKI-TAKA, ASA CUM AR SPUNE NEA JIJI

  Raportează
 • postat de Peste Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 16:49 Link la comentariu
  0
  0

  Fetele stiu....???

  Raportează
 • postat de Stefan Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 08:21 Link la comentariu
  0
  0

  Laser frate. In sfarsit o initiativa laudabila. Poate in timp atrage si un punct/magazin alimentar.

  Raportează
 • postat de Stefan Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 08:20 Link la comentariu
  0
  0

  Laser frate. In sfarsit o initiativa laudabila. Poate in timp atrage si un punct/magazin alimentar.

  Raportează
 • postat de IC Sâmbătă, 05 Ianuarie 2013 05:47 Link la comentariu
  0
  0

  Sa inteleg ca s-a pus deja cruce drumului de centura ,ala cu studiul de fezabilitate intocmit anul trecut si care este proiectat sa ocoleasca ,aiurea pe la est, lacul Brates ? Se pare ca proiectantii nostri nu prea au auzit de tunele si viaducte ,decat o centura de peste 40 Km , mai degraba un tunel paralel cu cel de cale ferata ,eventual in panta ,doua viaducte si ocolit combinatul pe la vest si est de halda de zgura.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.