Gălăţean arestat după ce ar fi înşelat un bătrân cu suma de 6.000 de lei

Gălăţean arestat după ce ar fi înşelat un bătrân cu suma de 6.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat din Galaţi a fost arestat preventiv, miercuri, sub acuzaţia de înşelăciune, fiind acuzat că a determinat un bătrân din Sinaia, judeţul Prahova, să-i dea suma de 6.000 de lei, spunându-i la telefon că este nepotul său şi că are nevoie de bani fiindcă are probleme, informează Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Daniel Radu, Judecătoria Ploieşti a emis, vineri, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele unui bărbat de 25 de ani din Galaţi, acuzat de înşelăciune. Suspectul fusese reţinut, joi, pentru 24 de ore, fiind prezentat, vineri, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Conform poliţiştilor, în ziua de 9 ianuarie, gălăţeanul l-a sunat la telefon pe un bătrân de 87 de ani, din Sinaia, i-a spus că este nepotul său, că are "probleme" şi că are nevoie urgentă de suma de 3.000 de euro, pe care să-i trimită prin transfer bancar.

Bătrânul i-a spus că nu are în casă această sumă, ci are doar 6.000 de lei şi că nu se poate deplasa la bancă pentru a-i trimite, iar în aceste condiţii gălăţeanul care pretindea că este nepotul său i-a spus că-l va trimite un prieten la el acasă pentru a ridica banii.

Între timp, bătrânul a anunţat Poliţia, iar imediat după ce a primit suma de 6.000 de lei bărbatul a fost ridicat de către poliţişti şi dus la audieri, ulterior fiind reţinut cu mandat de 24 de ore.

Poliţiştii au stabilit că tânărul a ajuns din Galaţi la Sinaia cu un taxi, pentru a ridica banii.

Potrivit achetatorilor, gălăţeanul se face vinovat de comiterea mai multor infracţiuni de acest gen, produse în judeţul Prahova, dar şi în alte judeţe.

Citit 1483 ori Ultima modificare Vineri, 11 Ianuarie 2013 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.