Lansare de navă la Damen: Norvegienilor le plac navaliştii gălăţeni

Lansare de navă la Damen: Norvegienilor le plac navaliştii gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Şantierul Naval Damen Galaţi s-a înregistrat ieri prima lansare de navă din acest an. Comandă a unei companii norvegiene, nava „World Diamond” va fi folosită pentru aprovizionarea platformelor de foraj marin. „Această navă face parte dintr-un grup de şase nave PSV complet echipate, care au fost comandate Grupului Damen de către armatorii norvegieni ce conduc compania „World Wide Supply”. Destinaţia principală a navei va fi transportul diverselor mărfuri şi a echipajelor la şi de la platformele de foraj marin din Marea Nordului. Totodată nava poate opera ca navă stingător de incendiu la platformele marine şi este dotată cu echipamente pentru depoluarea marină”, ne-a explicat Flemming Sorensen, Managerul Şantierului Naval Damen Galaţi.

Nava are o lungime de 80 de metri lungime, 16 metri lăţime şi un pescaj de aproximativ şase metri.

La lansare a participat şi reprezentantul firmei „World Wide Supply”, Steiner Kulen, care s-a declarat foarte mulţumit de navă. „Am preferat să lucrăm cu Damen pentru că ştiam cum se lucrează aici. Suntem foarte mulţumiţi de produsul final. Cu siguranţă vom continua colaborarea cu şantierul gălăţean”, a declarat, după lansarea navei, Steiner Kulen.

Toate cele şase nave comandate de firma norvegiană vor fi predate până la finalul anului 2013. „Construirea la Galaţi a unei astfel de nave de aprovizionare reprezintă un semnal clar al integrării în structurile europene, demonstrând totodată înalta apreciere a standardelor de construcţie atinse în şantierul gălăţean”, a conchis Flemming Sorensen.

Citit 3952 ori Ultima modificare Vineri, 18 Ianuarie 2013 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.