Situaţie critică în nordul judeţului Galaţi! Mai multe comune au mari probleme din cauza nămeţilor

Situaţie critică în nordul judeţului Galaţi! Mai multe comune au mari probleme din cauza nămeţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit edililor unor comune din partea de nord a judeţului Galaţi, căderile masive de zăpadă blochează la această oră drumurile de acces în localităţi, în unele cazuri împiedicând chiar şi acţionara utilajelor de deszăpezire. Situaţia se regăseşte atât pe partea de nord-est cât şi pe cea de nord-vest.

"Se intră foarte greu în comună. Eu acum circul cu un tractor, deoarece DN 26 este aproape închis. Din cauza ninsorii abundente nici cei de la deszăpezire nu pot intra", ne-a declarat telefonic Dănuţa Bourceanu, primarul comunei Cavadineşti.

Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la Bereşti Meria. "Toate drumurile de intrare în comună sunt blocate în acest moment. Din păcate nici măcar în drumurile comunale nu pot intra. Până la această oră nu au fost probleme medicale, însă ne vom folosi de un tractor dacă este nevoie", precizează Victor Dorobăţ, primarul comunei.

La rândul său, primarul comunei Poiana susţine că viscolul face mari probleme şi în această zonă. "Şi la noi comuna este blocată. Nu avem nicio cale de comunicare cu exteriorul. Sper să nu avem probleme de sănătate. Este un viscol foarte puternic şi nici utilajele de deszăpezire nu pot intra pe aici", explică Tudor Trofin.

Veşti ceva mai bune vin dinspe Cuca, care, paradoxal, este străbătută de problematicul DN 24 D, închis de la ora 8.00 din cauza riscului mare de înzăpezire. Edilul comunei ne-a declarat în urmă cu puţin timp că zăpada nu creează blocaje în comună. „Tocmai au plecat două freze spre Galaţi care vor da zăpada astfel încât să se poată circula. Nu avem oameni izolaţi sau cu probleme de sănătate”, ne-a confirmat Mihăiţă Vlad.

Citit 2127 ori Ultima modificare Vineri, 25 Ianuarie 2013 16:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.