VIDEO / Şase membri ai mafiei fierului de pe Garofiţei au fost reţinuţi. Vezi cine este unul dintre aceştia!

VIDEO / Şase membri ai mafiei fierului de pe Garofiţei au fost reţinuţi. Vezi cine este unul dintre aceştia!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din grupul celor 12 persoane duse miercuri dimineaţă la audieri face parte şi un individ acuzat de un tânăr seropozitiv că l-ar fi ţinut captiv şi l-ar fi obligat la muncă forţată


"Artizanii" a numeroase acţiuni de vandalizare a periferiilor Combinatului, violenţe şi distrugeri au primit vizita poliţiştilor care aveau încă de anul trecut dovezi clare că aceştia instituiseră un regim de teroare inclusiv în rândurile angajaţilor firmei ce păzeşte platforma siderurgică. Nu mai puţin de opt locaţii au fost călcate de anchetatorii de la Poliţia Municipiului, însoţiţi de jandarmi şi membrii forţelor speciale, descinderi în urma cărora au fost identificate 12 persoane, bănuite de comiterea mai multor fapte foarte grave.

"Membrii grupului sunt suspectaţi că în perioada 16 octombrie - 3 decembrie 2012 au agresat mai multi agenţi de pază de pe platforma siderurgică pentru a-i determina să nu-şi respecte atribuţiile de serviciu şi să le permită accesul fără drept pe raza Combinatului, cu scopul de a sustrage diverse bunuri", explică cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dovezi ale furturilor comise de membrii grupării fost găsite cu ocazia acţiunii de miercuri dimineaţă la un centru de colectare a fierului vechi. Acolo, poliţiştii au descoperit mai multe componente de la canalizări, dar şi de elemente de cale ferată. Provenienţa acestora va fi stabilită de poliţiştii de la Investigare Fraude, care vor verifica inclusiv legalitatea funcţionării centrului de colectare. Pentru şase dintre cele 12 persoane audiate, procurorii urmau să emită ordonanţe de reţinere, aceştia fiind acuzaţi de şantaj în formă continuată, distrugere şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

"Stăpânul Lulu", după gratii

Printre cei reţinuţi miercuri se află, potrivit poliţiştilor, şi individul acuzat de un tânăr seropozitiv din Galaţi că l-ar fi racolat şi ţinut captiv într-un bordei de pe strada Garofiţei. Bolnavul, a cărui mărturie şocantă "Viaţa liberă" a prezentat-o în exclusivitate la începutul acestui an, a declarat că cel pe care îl ştia sub numele de Lulu îl bătea frecvent, îl obliga să muncească şi să fure şi îi lua banii pe care îi primea ca ajutor de handicap.

Acuzaţiile tânărului fac acum obiectul unei anchete proprii a unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, care, în funcţie de probele administrate, va decide dacă îl acuză pe suspect şi de alte fapte.

 

Citit 3773 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2013 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.