Expertize criminalistice pentru semnăturile din acte, în cazul morţii Irinei Ciuraru

Expertize criminalistice pentru semnăturile din acte, în cazul morţii Irinei Ciuraru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce familia Irinei Ciuraru, femeia decedată săptămâna aceasta în Spitalul de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” după ce a stat mai bine de două săptămâni în comă, a depus plângeri, trei instituţii au demarat anchete. Printre ele se numără şi Direcţia de Sănătate Publică, de unde a fost trimisă o adresă oficială către clinica doctorului Călin Doboş. Direcţia a cerut documente care să ateste faptul că medicul estetician avea voie să facă operaţia de liposucţie. „Nici un reprezentant al clinicii nu s-a prezentat la DSP. La noi sunt în continuare aceleaşi acte, în care doctorul Cristian Niţescu figurează ca specialist care face operaţii estetice. Nu avem motive pentru care să dispunem suspendarea activităţii la acea clinică, unde lucrează mai mulţi medici, cu diferite specializări”, ne-a explicat Valentin Boldea, şeful DSP Galaţi.

Anchetatori au aflat şi ei despre aceste acte şi le vor verifica. Cel mai important aspect este legat de semnătura doctorului Niţescu aflată pe actele înregistrate la DSP. Oamenii legii vor cere o expertiză criminalistică asupra semnăturii, pentru a se dovedi dacă aceasta îi aparţine sau nu medicului estetician de la Bucureşti. În cazul în care se dovedeşte că semnătura nu îi aparţine doctorului Cristian Niţescu, atunci cei de la clinică pot fi acuzaţi şi de fals în acte.

Conducerea DSP i-a convocat pe membrii comisiei de malpraxis, care s-a întrunit ieri. „Am luat act de plângerea depusă de membrii familiei şi am tras la sorţi un expert. Aşteptăm răspuns din partea acestuia şi apoi va începe ancheta pentru acuzaţia de malpraxis”, a adăugat şeful DSP.

Între timp, atât Colegiul Medicilor, cât şi poliţiştii şi procurorii adună probe şi anchetează cazul.

Citit 4188 ori Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2013 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.