A doua acţiune "avocatul". 12 telefoane mobile confiscate din penitenciarul Galaţi în urma percheziţiilor poliţiştilor din Alba

A doua acţiune "avocatul". 12 telefoane mobile confiscate din penitenciarul Galaţi în urma percheziţiilor poliţiştilor din Alba
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă 12 telefoane mobile confiscate în Penitenciarul Galaţi


Poliţiştii din Alba au efectuat, ieri dimineaţă, şase percheziţii, (patru în municipiul Galaţi  şi două în municipiul Brăila), în vederea documentării activităţii infracţionale a patru persoane învinuite de comiterea, în perioada 23 ianuarie – 1 februarie 2013, a mai multor fapte de înşelăciune, prin metoda „avocatul”. Poliţiştii au efectuat percheziţii şi în penitenciarul de maximă Siguranţă Galaţi, având suspiciuni că cel care conducea întreaga afacere este deţinut.  Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, capul reţelei este Dănuţ Aldea, din judeţul Buzău, care este închis la Penitenciarul din Galaţi fiind condamnat pentru o tentativă de omor.  

„Acţiunea a urmărit identificarea şi ridicarea unor telefoane mobile deţinute şi folosite de către persoane private de libertate, în scopul săvârşirii unor infracţiuni de înşelăciune. În urma percheziţionării camerelor de deţinere,  au fost descoperite şi ridicate, în vederea confiscării, 12 telefoane mobile, 14 cartele SIM, patru încărcătoare  şi înscrisuri  care pot constitui mijloace de probă în această cauză”, ne-a explicat Safta Trincu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi.

Cele patru persoane sunt acuzate că au pretins păgubiţilor, prin telefon, diverse sume de bani, sub pretextul că sunt avocaţii unei rude apropiate a victimelor, care a comis un accident rutier în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, condiţionând reprezentarea în faţa autorităţilor de depunerea unei sume de bani într-un cont, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid. Prejudiciul reclamat de cele şapte persoane păgubite este de 19.500 de lei.

„Deţinerea obiectelor interzise de către persoanele private de libertate constituie o abatere disciplinară foarte gravă, fapt pentru care persoanelor asupra cărora au fost descoperite obiectele interzise le-au fost întocmite rapoarte de incident, urmând a fi analizate  în cadrul Comisiei de disciplină din cadrul penitenciarului”, a adăugat Safta Trincu.

Aceasta este a doua acţiune de acest gen în Galaţi şi Brăila. Prima a avut loc săptămâna trecută, când poliţiştii suceveni au efectuat mai multe percheziţii atât în cele două oraşe, cât şi în penitenciarul gălăţean. Atunci au fost confiscate 30 de telefoane mobile şi încărcătoare, 20 dintre acestea de la deţinuţii din Penitenciarul Galaţi, 28 de cartele SIM, un laptop, memory-carduri, sume de bani şi înscrisuri. În urma acţiunii au fost arestate patru persoane, iar alte şapte, încarcerate în penitenciar, sunt anchetate pentru înşelăciune. 

Citit 1797 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2013 17:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.