Bombă cu ceas! Cadavrele de cai ne pot da mari bătăi de cap pe viitor

Bombă cu ceas! Cadavrele de cai ne pot da mari bătăi de cap pe viitor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Carcasele de animale descoperite în cursul zilei de marţi în apropierea Lacului Brateş ridică probleme grave pentru sănătatea oamenilor ce frecventează pe timpul verii plaja de la marginea Galaţiului.

Deocamdată, Direcţia de Sănătate Publică a luat mostre din "râpa lui Tuluc", pentru a vedea exact cu ce se confruntă. "O echipă a DSP s-a deplasat în zonă şi a prtelevat probe de apă din puţurile de captare aflate în zonă, pentru a ne asigura că nu sunt probleme în ceea ce priveşte calitatea apei pentru populaţie. În următoarele 24-48 de ore vom avea rezultatul acestor probe, astfel încât să putem linişti populaţia cu privire la calitatea apei furnizată în zonă. De asemenea, ţinând cont că zona este în apropierea plajei Brateş, o vom monitoriza, mai ales că va veni şi sezonul cald, când această plajă se va deschide şi vrem să ne asigurăm că nu exstă un risc pentru populaţia care va frecventa acest loc de agrement", a spus Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Conform acestuia, afecţiunile rezultate pot fi foarte grave. "Prin procesul de putrefacţie se dezvoltă în general microorganisme anaerobe care pot provoca afecţiuni în principal digestive, dar şi afecţiuni neurologice, infecţii care pot să se complice şi să provoace septicemii sau chiar decesul, în cazul în care nu se tratează la timp. Tetania este o altă afecţiune care poate fi produsă prin intrarea în contact cu microorganismele rezultate din putrefacţie şi facem un apel la populaţie ca în cazul apariţiei plăgilor, mai ales în contact cu metale ruginite, reziduuri de pământ sau organice să se adreseze medicului de familie sau Spitalului de Boli Infecţioase pentru a se lua măsurile profilactice", a mai declarat doctorul Boldea.

Citit 2926 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2013 11:38

8 comentarii

 • postat de un cumparator
  Joi, 28 Februarie 2013 20:56
  Multe dintre aceste animale sacrificate si resturile aruncate acolo provin din furturi.Se stie bine ca acest RENATO e in legatura cu multi hoti de animale.Multi dintre noi cred ca au mers de ziua recoltei in piata centrala din oras si l-au vazut pe acest personaj cum vinde pastrama de oaie sau capra si carnati (poate de cal) .Sunt multe cazuri cand din curtile bietilor oameni din zona Cuca...Scanteiesti le-au disparut noaptea oi...capre...sau cai.Oare politia nu stie de acest lucru? Se si cunoaste cine se ocupa de asa ceva.La Tapul Carpatin am luat o singura data carne pentru gratar .Chitanta fiscala...ioc !!!!!!! Garda Financiara ce face oare?? ...papa si ea carne de cal???
  0
  0
  Raportează
 • postat de Hai la vot
  Joi, 28 Februarie 2013 18:14
  Oare cate mii de mititei tavaliti bine prin codimente si impodobiti cu mustar au fost oare infulecati cu prilejul chiolhanurilor orasului ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de gaby
  Joi, 28 Februarie 2013 16:26
  eu stiu cine a aruncat carcase de cai si magari... niste baieti buni din vadul ungurului si din cartierul nou.. care cumparau animale de prin targuri la pret mic ... le sacrificau si carnea o vindeau prin macelarii sau supermarket-uri (de pilda Tapu Carpatin ). Cred ca am dat suficiente detalii Sa vedem daca cei in masura var afla vinovatii -far-de-vina>
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un fost cocsar
  Joi, 28 Februarie 2013 12:41
  Ehei,daca fotbaliatorul habarnist in administratie ,admitea proiectul ala al suedezilor cu centrala termica din reziduuri si gunoaie impusca mai multi iepuri:1)crea o concurenta la CET,privind furnizarea caldurii pentru oras;2)aveam un crematoriu in zona si scapam nu numai de gunoaie,dar si de celelalte deseuri,care necesita incinerare(deseuri din cauciuc,ulei si unsori reziduale,materiale de plastic nereciclabile,reziduuri de la abatoare ,spitale,cantine si ferme zootehnice), etc ;3)Se mai creeau ceva locuri de munca ;4)din cenusa rezultata putea sa obtina ceva materiale de constructii(boltari);5) nu era de neglijat nici energia electrica ce se abtinea;Conditia era sa se monteze filtre de ultima generatie,pentru a nu polua.Bine ca deschidem hypermarcheturi,insa cat de curand nu stiu cu ce dracu o sa mai cumperi.
  0
  0
  Raportează
 • postat de lexus
  Joi, 28 Februarie 2013 12:02
  cine ar putea fi autorii???????????? autoritatile abilitate au aflat despre asta??????????
  0
  0
  Raportează
 • postat de smecher
  Joi, 28 Februarie 2013 11:27
  saracii cai pacat ca s-a intamplat asta dar asta este e lumea asta proasta de face asa ceva ar trebui sa li se dea amenda si pe langa sa stea si la puscarie vreo 5-6 ani c-am asa daca nu mai mult credeam ca in romania s-a pus lege clar ca nu ai voie sa omori animalele dar cine sa respecte aceste reguli nimeni absolut nimeni nu vrea sa respecte aceste reguli suntem o natie de rahat doamne iarta-ma ca prea ne batem joc asa animalele sunt si ele fiinte sufera totusi doamne ce oameni fara suflet sa le fie rusine pentru ce au facut animalelor astora
  0
  0
  Raportează
 • postat de radu
  Joi, 28 Februarie 2013 09:07
  Daca ati mancat mici in piata mare sau la sarbatorile galatiului , pute-ti ata linistiti . Nu aveti probleme de intoleranta la carnea de cal sau magar ! De altfel , se spune ca este mai curata decat cea de porc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de carne putreda
  Joi, 28 Februarie 2013 08:52
  caqrne din caii astia cred ca a mancat si regina Angliei,ha,ha,ha,ha,.....eheheeeee de ar sti galatenii ce baga in gura,nu ar mai manca mititei toata viata
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.