Bombă cu ceas! Cadavrele de cai ne pot da mari bătăi de cap pe viitor

Bombă cu ceas! Cadavrele de cai ne pot da mari bătăi de cap pe viitor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Carcasele de animale descoperite în cursul zilei de marţi în apropierea Lacului Brateş ridică probleme grave pentru sănătatea oamenilor ce frecventează pe timpul verii plaja de la marginea Galaţiului.

Deocamdată, Direcţia de Sănătate Publică a luat mostre din "râpa lui Tuluc", pentru a vedea exact cu ce se confruntă. "O echipă a DSP s-a deplasat în zonă şi a prtelevat probe de apă din puţurile de captare aflate în zonă, pentru a ne asigura că nu sunt probleme în ceea ce priveşte calitatea apei pentru populaţie. În următoarele 24-48 de ore vom avea rezultatul acestor probe, astfel încât să putem linişti populaţia cu privire la calitatea apei furnizată în zonă. De asemenea, ţinând cont că zona este în apropierea plajei Brateş, o vom monitoriza, mai ales că va veni şi sezonul cald, când această plajă se va deschide şi vrem să ne asigurăm că nu exstă un risc pentru populaţia care va frecventa acest loc de agrement", a spus Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Conform acestuia, afecţiunile rezultate pot fi foarte grave. "Prin procesul de putrefacţie se dezvoltă în general microorganisme anaerobe care pot provoca afecţiuni în principal digestive, dar şi afecţiuni neurologice, infecţii care pot să se complice şi să provoace septicemii sau chiar decesul, în cazul în care nu se tratează la timp. Tetania este o altă afecţiune care poate fi produsă prin intrarea în contact cu microorganismele rezultate din putrefacţie şi facem un apel la populaţie ca în cazul apariţiei plăgilor, mai ales în contact cu metale ruginite, reziduuri de pământ sau organice să se adreseze medicului de familie sau Spitalului de Boli Infecţioase pentru a se lua măsurile profilactice", a mai declarat doctorul Boldea.

Citit 3055 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2013 11:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.