„Viaţa liberă” lansează dezbaterea publică: Spune cum vrei să se reformeze Poliţia Locală!
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

„Viaţa liberă” lansează dezbaterea publică: Spune cum vrei să se reformeze Poliţia Locală!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunteţi mulţumiţi de activitatea Poliţiei Locale? * Spune-ţi opinia! Spune-ne ce vrei să se schimbe şi vocea ta va fi auzită de autorităţi * Aici plăteşti taxe şi impozite, nu lăsa pe altcineva să decidă pentru siguranţa oraşului tău!


În fiecare săptămână, la întâlnirile pe care le avem în cartierele Galaţiului, oamenii ne povestesc aproape invariabil despre găştile de scandalagii, despre oamenii străzii care se aciuează prin parcuri sau scările blocurilor, despre hoţii mai mari sau mai mici, despre cerşetorii care-i agasează pe trecători, despre distrugerea pubelelor de gunoi sau a mobilierului urban. Şi, de fiecare dată, oamenii se plâng de faptul că nimeni nu ia nici o măsură!
În mod normal, Poliţia Locală ar trebui să fie principalul instrument al municipalităţii pentru a se apăra în faţa actelor care atentează la liniştea şi ordinea publică. Dar, din acest punct de vedere, Poliţia Locală se pare că este pur şi simplu depăşită de evenimente.
În acelaşi timp, chiar dacă în materie de linişte şi ordine publică lucrurile nu sunt nici măcar satisfăcătoare pentru cetăţeni, tot mai numeroase sunt sesizările micilor întreprinzători din Galaţi privind „universalitatea” Poliţiei Locale în materie de tot felul de controale, fie că vorbim de domeniul construcţiilor, normelor de mediu sau chiar activitatea comercială sau relaţiile contractuale pe care le are o firmă. Dovadă a celor de mai sus stau numeroasele memoriile depuse la Primărie, la Prefectură, la Parlament sau în Comisiile de Dialog Social de reprezentanţii mediului de afaceri sau chiar direct de cei păţiţi.

E timpul să tragem linie!

În această lună se împlinesc la Galaţi doi ani de când, în baza unei hotărâri a Consiliului Local, se înfiinţa şi în urbea noastră Poliţia Locală, drept continuatoare a Poliţiei Comunitare, descendentă pe linie directă a Corpului Gardienilor Publici. Baza legală era Legea 155/2010, lege care, în fapt, extindea atribuţiile noii instituţii cum vechii gardieni publici nici nu ar fi îndrăznit vreodată să se gândească.
De altfel, nu puţini au fost cei care, la vremea respectivă, au contestat în mod făţiş această lege. Mediul de afaceri, prin preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), prof. univ. dr. Ovidiu Nicolescu, lansa un avertisment vizavi de consecinţele pe care le poate avea suprapunerea atribuţiilor de control ale Poliţiei Locale cu cele ale altor instituţii, precum Garda Financiară, Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei, Autoritatea Naţionala a Vămilor şi Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală din cadrul ANAF: "Politia Locala nu ar face decât să demareze controale excesive şi multiple, care ar afecta activitatea întreprinderilor, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii. Ar fi doar un organism în plus care ar introduce incompetenţa în economie. Ar genera abuzuri, corupţie şi birocraţie excesivă."
Pe lângă atribuţiile amintite mai sus, la nivelul Galaţiului cel puţin, Poliţia Locală a „înghiţit” cu binecuvântarea administraţiei publice şi atribuţii ce reveneau unor instituţii precum Inspecţia în Construcţii, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Siguranţa Alimentelor, Protecţia Consumatorului şi lista ar putea continua.

Spune-ţi opinia!

Este, poate, acum, la doi ani de activitate a Poliţiei Locale, momentul să vedem ce a fost bine şi ce a fost rău în activitatea acestei instituţii. Sunt, desigur, în cadrul acesteia şi oamenii dedicaţi comunităţii şi misiunii de apărători ai legii. Sunt însă şi voci care susţin că Poliţia Locală este departe de a se califica profesional pentru activităţile de control care i se încredinţează, că a devenit mai degrabă un element de „şicanare” a cetăţenilor decât de sprijinire a acestora, că se aplică sancţiuni în mod abuziv sau nefundamentate corect, că ar trebui să lase activităţile din sfera economică, să revină şi să pună accent pe activitatea de bază, cea de instrument de păstrare a liniştii şi ordinii publice.
Iată de ce „Viaţa liberă” îşi propune să lanseze o dezbatere publică pe această temă - „Spune cum vrei să se reformeze Poliţia Locală!”. Vă invităm, aşadar, să ne transmiteţi - fie la redacţie, fie prin e-mail - care este opinia dumneavoastră despre modul în care consideraţi că ar trebui să funcţioneze această instituţie. Sunteţi cetăţeni ai Galaţiului, sunteţi plătitori de taxe şi impozite în acest oraş, prin urmare aveţi tot dreptul de a vă exprima aceste opinii. Dorim să le mediatizăm şi să le prezentăm autorităţilor publice. Vom încheia această dezbatere pe 13 martie, în cadrul unei mese rotunde la sediul redacţiei, unde îi vom invita la masa dialogului pe toţi cei care, într-un fel sau altul, sunt responsabili sau interesaţi de activitatea Poliţiei Locale. Cu siguranţă, mulţi dintre dumneavoastră aşteaptă un răspuns. Fiţi alături de noi în această dezbatere şi răspunsurile vor veni!

Citit 10955 ori Ultima modificare Marți, 05 Martie 2013 11:36

119 comentarii

 • postat de IRI
  Marți, 09 Aprilie 2013 12:18
  @ politistul local: In afara de abureala nr.1 pentru care voi POLITIA LOCALA functionati, ai dat un raspuns exceptional la nr.2 , doar pentru PROCESE VERBALE, care pot fi contestate la tribunal!!! Mars la sapa ordinarule, nu la mancat bani publici!!! La procese verbale sunteti campioni, dar o fapta antisociala rezolvata, ZERO, o cifra care va caracterizeaza de la cap, la coada!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de IRI
  Marți, 09 Aprilie 2013 11:54
  Am studiat postarile multor cetateni ai Galatiului, contribuabili de buna credinta!!! Dorim parcari, dorim spatii verzi, dorim sosele fara gropi, toate acestea costa!!! Cat ne costa POLITIA COMUNITARA? Mult, prea mult, platim niste trantori, care pot fi inlocuiti cu albine!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cascheta
  Luni, 08 Aprilie 2013 16:27
  Doi comunitari au prins doi tiganusi pirpirei ca scoteau pet-uri din pubelele selective. Au dat prin statie sa vina ajutoare; au venit ajutoarele si au adus si pe individu care filmeaza ptr. televiziune sa vada poporu ce acte de vitejie fac comunitarii. In timp ce ii intrebau pe tiganusi si ii filmau sefu "gastii " de comunitari si-a scos tacticos ultima tigara din pachet si a aruncat pachetul gol cat colo. Deci asta era un dobitoc platit de galateni sa pastreze ordinea si disciplina in Galati. Sefilor de la politia comunitara!, angajatile la timpitii astia ai vostri, o educatoare care sa-i invete cum sa se poarte, face-ti cursuri cu ei!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de PACALITUL
  Luni, 01 Aprilie 2013 23:22
  cei ce cumpram VIATA LIBERA suntem niste pacaliti ;;;;;; de maine nu o mai cumpar VIATA LIBERA PACALITOAREA
  0
  0
  Raportează
 • postat de sorin
  Sâmbătă, 30 Martie 2013 19:25
  Bataie de joc pe banii contribuabililor, ca si ecosal. Gunoierii asfalteaza si analfabetii dau amenzi celor care nu sunt smecheri. Daca te da-i mai tare la comunitar, te lasa in pace, dar salariu merge.
  0
  0
  Raportează
 • postat de DOI CITE DOI
  Sâmbătă, 30 Martie 2013 08:58
  Patrula comunitara are grija sa se alinieze unul dupa altul cina merg pe trotuarele ingustate din cauza masinilor parcate pina linga bloc sau spatiul verde.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Vineri, 29 Martie 2013 15:37
  ,,Iată de ce „Viaţa liberă” îşi propune să lanseze o dezbatere publică pe această temă - „Spune cum vrei să se reformeze Poliţia Locală!”. Vă invităm, aşadar, să ne transmiteţi - fie la redacţie, fie prin e-mail - care este opinia dumneavoastră despre modul în care consideraţi că ar trebui să funcţioneze această instituţie. Sunteţi cetăţeni ai Galaţiului, sunteţi plătitori de taxe şi impozite în acest oraş, prin urmare aveţi tot dreptul de a vă exprima aceste opinii. Dorim să le mediatizăm şi să le prezentăm autorităţilor publice. Vom încheia această dezbatere pe 13 martie, în cadrul unei mese rotunde la sediul redacţiei, unde îi vom invita la masa dialogului pe toţi cei care, într-un fel sau altul, sunt responsabili sau interesaţi de activitatea Poliţiei Locale. Cu siguranţă, mulţi dintre dumneavoastră aşteaptă un răspuns. Fiţi alături de noi în această dezbatere şi răspunsurile vor veni!"..... a fost cineva din cei care ati scris ma jos pe 13 martie la dezbatere? odata incheiata aceasta dezbatere ce rost mai au mesajele, adresate catre anumite servicii ale unei politii care isi face treaba dupa cum scrie la lege sau hcl-uri, ori la ordinul oricarui cetatean galatean, de la cel cu functie pana la cel fara carte?
  0
  0
  Raportează
 • postat de mihai
  Vineri, 29 Martie 2013 14:35
  da asa este in orice tara din europa exista un "organ legal"al orasului si zonei respective. Atributiile sunt stabilite de "mai marii zonei" DAR pentru ca exista si un dar nu li sa dat mai multe indatoriri decat trebuia
  sa fiu mai explicit
  daca se discuta de ordinea si linistea publica asta este nu si finante etc.
  este adevarat ca in tarile UE vezi politisti intrand in bar cafenea restaurant
  dar intra , si nu sunt "STRESATI" DE CAMERE VIDEO
  merg sa bea o cafea sa un pahar cu apa
  nu fac pe anchetatorii nici pe procurorii
  deci daca la noi legea le permite sa o faca si pe anchetatori si pe procurori si pe ofiterul de la financiar
  asta ...
  o zicala romaneasca zice"HAI SA SCOATEM CASTANELE FIERBINTI CU MANA ALTUIA"
  scuzati limbajul nu am prea multa scoala(liceul si 1 an de universitate) nu am terminat facultatea ptr ca eram contra (guvernului)tarii in acel timp
  0
  0
  Raportează
 • postat de ALFA
  Vineri, 29 Martie 2013 10:03
  SA CUNOASCA SI SA APLICE LEGEA MAI ALES ACOLO UNDE POLITIA NATIONALA NU ARE SUFICIENTE RESURSE DE INTERVENTIE.
  SA APLICE LEGEA, SA FIE APROAPE DE CEEA CE INTERESEAZA CEL MAI MULT COMUNITATEA: CURATENIE, ORDINE....ETC.
  ACUM CEEA CE VAD SUNT DE MULTE ORI DOAR GOSPODINE SI DOMNI IESITI LA PLIMBARE IMBRACATI IN UNIFORME.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean
  Vineri, 29 Martie 2013 09:36
  Buna ziua,

  As dori sa fie averizati / amendati cetatenii care isi tin masinile pe spatiul verde din jurul blocurilor, fara a astepta reclamatii din partea locatarilor.
  Multumesc
  0
  0
  Raportează
 • postat de fbi
  Joi, 28 Martie 2013 16:03
  politia locala trebuie desfiintata, sa se faca o noua politie. criteriile de angajare sa fie pe baza de studii de specialitate in domeniu, probe sportive, sa cunoasca tehnici de aparare si de atac, teste psihologice, cunoasterea legislatiei. sa respecte institutia, uniforma, oamenii. politistul e in slujba cetateanului si nu invers cum este acum in mintea lor. sa intervina indiferent de culoarea cetatenilor, indiferent de statutul fiecaruia, nu sa faca cale intoarsa ca in ziua de azi, sa se ascunda printre blocuri. o politie corecta va fi cand acesti angajati nu vor mai fi spagari, proxeneti, hoti, mafioti, borfasi, prost instruiti, etc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de BULANGIU DE HUNEDOARA
  Joi, 28 Martie 2013 08:26
  deci gata.....dupa ce l-am dat jos pe directorul lor nu mai aveti subiect de discutie. Pai in cazul asta ,mutam la electrocentrale barfa si toate meschinariile astea, ca vreau sa-l dau jos si pe directorul ala. Asa ca domnule Baila, va rog sa mutati corhota de scurmatori in cacat spre electrocentrale. Dupa ce termin cu ei mai vedem pe cine mai dam afara. Cu stima ING. MARIUS STAN.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cetatean galatean
  Luni, 25 Martie 2013 18:41
  Politia locala poate fi reformata foarte simplu.. o desfiintam si ii trimitem pe baietii astia amarati si vai de capul lor acasa.. Nu ai cum sa imbraci haine de politie, sa umbli tantos ca un curcan si sa dai amenzi asa.. dupa cum vezi pe om ca e mai fraier.. BMW-urile parcate in intersectie nu au nimic, aia cu Loganul primesc observatii si cand cauta un loc de parcare. Nu mai zis ca am avut accident cu victima si politaiul de la locala m-a pus sa mut masina.. Ca "incurca traficul".
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Duminică, 24 Martie 2013 16:25
  ce e aia politie locala?
  in toamna am apelat si eu la ei si ...au venit , au dat palma cu infractorul si au plecat ....in urma lor prapad....vai mama lor de ...


  publica anunturi citeste anunturi
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dany
  Duminică, 24 Martie 2013 02:48
  Concluzie alarmantă după auditul comandat de Marius Stan: jumătate dintre şefii Primăriei, slab pregătiţi.
  Dupa comentariile unor fosti militieni pe acest site se vede clar ca auditul lui Stan a dezvaluit adevarul.chiar daca acesti fosti militieni actuali poli sunt sau nu deacord, adica mai mult nu.
  Aroganta acestor militieni ma face sa cred ca reprezinta frana progresului romanesc.
  Nu sunt interest in desconspirarea nimanui insa le sugeres sa invete sa mai si asculte opinia publica ca de noi sunt platiti sa faca ce vrem noi si nu ce cred ei de cuviinta.
  cateva lucruri sunt clare:
  1. Incompetenta,
  2. Aroganta,
  3. Coruptie organizata,
  4. Ura contra patronului, adica noi. Politia ar trebui sa ne apere nu sa ne sufoace cu amenzi contestabile.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Joi, 21 Martie 2013 12:11
  @eu un cetatean galatean , poate ca da,poate ca nu
  Dar la fel de bine pot sa zic ca ceea ce ai spus poate ca este corect, poate ca nu este.. Nu-i asa ?
  Ca vorbim de seful politiei locale,cavorbim de primar,prefect, parlamentari s.a, poate ca nu-i rau sa inteleaga si sa simta mai des ca nu sunt pe respectivul "scaun" pe viata; ca si ei , ca oricine altcineva, pot fi inlocuiti. Criterii corecte, criterii incorecte... aici se poate discuta mult si bine. Insa, intre timp, poate incep sa genereze si performanta, implicare, rezultate. Si-atunci, zic eu, vorfi mai siguri de postul /sau functia lor. Mai greu de schimbat.
  Intre timp, serios, nu vad de ce i-as plange de mila domnului Gasca
  A venit pe functie dintr-o pozitie care nici pe dansul nu-l prea recomanda ca fiind mare capacitate manageriala, cu nu prea multa si deosebita experienta in activitati (hai sa le zic) specifice. Nu peste multa vreme deja a aparut un BMW alb deloc ieftin, firma sotiei a inceput sa mearga bine spre foarte bine mai ales prin contracte tot pe la bugetari. Viata s-a imbunatatit, rezultatele notabile putine spre deloc; atitudine de mic pui de Dumnezeu cat incape
  De aia zic. Poate s-a plictisit. Poate ca inca nu si-a dat seama ca nu-i de el respectiva palarie, poate va reusi mai bine in altceva. Pana una-alta, e mai mult decat absurd sa ai o institutie in subordinea primarului, platita de la buget, cu fonduri insuficiente dar care, atunci cand i se pune stramb sefului, arunca banii prin tribunale ca sa se judece exact cu primaria care il plateste. Nu crezi ?
  De-aia zic. Nu cred sa fie de chiar asa rau augur schimbarea
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu un cetatean galatean
  Joi, 21 Martie 2013 10:36
  Intrebare pentru ziaristul care a cerut dezbaterea si pentru toti care au comentat . Va aduce noul director bani la bugetul institutiei , va suplimenta efectivul celor de la ordine publica? Credeti ca puteti schimba ceva in legea 155/2010? ca noul sef al Politiei Locale , va fi castiga concursul pentru cetateni, nu pe linie politica? Consiliul local va acorda buget de scolarizare/specializare pe structura de ordine publica si rutiera conform legii 155/2010, desi se fac cursuri in centre specializate inca din anul 2011, dar consiliul local are bani la buget pentru alte activitati. Curand ,banuiesc ca se doreste legea junglei ori angajarea pilelor, in locul politistilor locali existenti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Garcea
  Miercuri, 20 Martie 2013 15:16
  Pentru militianul LEX,
  Mai cap de p.......a adica patlagica, daca taceai poate invatai si tu ceva, ai vorbit si rau ai facut mai pui de jeg parvenit.
  Civilizatia de care tu vorbesti mai nenorocitulei, nu exista nicaieri in lume. Civilizatia a fost implimentata de autoritati mai idiotulei si ca sa inteleaga tot neamul tau de militieni am sa-mi pierd putin timp si am sa-ti explic.
  Daca la Reala erau paie pe jos ai fi gasit si cate un rahat de caine, pentru ca este curat si cainii nu au voie inauntru ai sa vezi galateni civilizati chiar daca din cand in cand mai intra cate un politest pe acolo. Cu alte cuvinte, daca de la ultimul leu si mana in mazepa ar exista cate un gard verde de metal, cu in desen placut si inalt de 1.7m te asicur ca nu multi barbari ar mai traversa illegal strada Brailei.
  Revin la pasarela peste strada Brailei in dreptul lui Vodafone pentru elevii de la petagogica sau locuitorii care zilnic trebuie sa ocoleasca. Jeguri ca tine sar in sus cu idei tampite si deaceea primaria prefer sa nu faca nimic idiotulei. Sa propus pod peste dunare si a venit mata de la cudalbi si zebra in gura mare ca nu are nevoie de pod. Sa propus tunel si a sarit sorata de la smulti in sus ca ea nu are nevoie de tunel, au propus aeroport si a sarit nevastata in sus ca ea nu are bani de aeroport, vii si tu acum si tapi ca nu vrei pasarela ? poate ca ar mai trebui insa un cimitir sa va ingroape in picioare ca degeaba traiti si mai faceti si viata altora de nesuportat.
  Sa-ti fie rusine pui de jeg ce esti. Daca nu crezi ca esti pui de jeg cere-ti scuze si mergi mai departe.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cineva
  Miercuri, 20 Martie 2013 09:02
  gata pnl-istilor, v-ati atins scopul,puneti-va voi directorul vostru si......sa vedeti ce activitate buna are politia locala dupa aia. Acum face-ti ceva si pentru oras.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alin
  Miercuri, 20 Martie 2013 08:14
  Cind faceti o dezbatere publica si cu politia nationala? Nu prea sunt vazuti pe strada desi au atributii si competente mult mai mari.
  0
  0
  Raportează
 • postat de impartial
  Miercuri, 20 Martie 2013 08:07
  Am vazut ca sase politisti de la politia nationala sunt cercetati pentru mita si viata libera a scris trei rinduri.Politistii locali nu sunt cercetati penal in schimb apare articol dupa articol despre ei.Daca incalcau legea sau faceau abuzuri cum reiese din articole cred ca erau si ei cercetati penal.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Miercuri, 20 Martie 2013 03:55
  Ca de obicei, participantii la o discutie nu se pot abtine de la mici rafuieli personale, de la "corectarea" greselilor voluntare si involuntare de tastare, corectii gramaticale si argumente de genul "gura ! stiu eu mai bine". Asa ca mai devreme sau mai tarziu, subiectul se dilueaza pana la disparitie; ca si cum "dezbaterea" pe tema data, de fapt, vrea sa demonstreze inca o data cat de dezbinati si neunitari putem fi.
  N-ar fi mai bine sa ne intoarcem la .. problema ?
  1. Politia Locala Galati are un site pe care cetatenii sa se poata informa si eventual sa comunice printr-un formular de contact ? Cei din Sibiu au. Cei de Botosani au; si exemplele pot continua. Pentru Galati de ce nu imi afiseaza nimic motoarele de cautare ? Vorbim de o institutie publica care, in mod normal, ar trebui sa aiba si o prezenta on-line in 2013 si unde, in mod vizibil, ar trebui sa gasim regulamentul de functionare,drepturile,obligatiile, s.a.m.d.
  2. Exact din regulament imi permit sa citez:
  "Art. 5. - (1) La nivelul fiecarui municipiu, oras, comuna, precum si la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti se organizeaza si functioneaza Comisia locala de ordine publica, denumita în continuare Comisia locala, organism cu rol consultativ.
  (2) Comisia locala este constituita, dupa caz, din: primar, seful politiei locale, reprezentantul unitatii de jandarmi competente teritorial, seful politiei comunitare, 2-4 consilieri si 2-5 reprezentanti ai comunitatii, desemnati de consiliul local, si este condusa de primar.
  Art. 6. - (1) Comisia locala are urmatoarele atributii:
  a) analizeaza periodic si face propuneri privind necesarul de resurse materiale si umane;
  b) organizeaza consultari cu membrii comunitatilor locale si cu organizatiile neguvernamentale cu privire la prioritatile în activitatea Politiei Comunitare;
  c) trimestrial si ori de câte ori se solicita, prezinta informari în sedinta consiliului local privind eficienta activitatii desfasurate de Politia Comunitara si propune masuri pentru îmbunatatirea activitatii acesteia;
  d) în baza concluziilor desprinse din analizele periodice efectuate asupra modului de asigurare a ordinii si linistii publice si pazei obiectivelor si bunurilor de interes public local de pe teritoriul localitatii, propune consiliului local adoptarea unor hotarâri prin care sa previna anumite fapte care afecteaza climatul social.
  (2) Comisia locala propune consiliului local stabilirea unui numar de functionari publici din numarul de posturi aprobat Politiei Comunitare, care sa asigure, în conditii optime, mentinerea ordinii si linistii publice la nivelul fiecarui municipiu, oras, comuna, precum si la nivelul sectoarelor municipiului Bucuresti. "
  La Galati exista aceastacomisielocala.Presupun. Nu mi-e foarte clar daca si face ceva.
  A stabilit numarul necesar de politisti comunitari ? A adoptat vreo hotarare in ceea ce priveste cresterea sigurantei cetateanului si a linistii publice in oras ? A propus, propune si se asigura ca se si aplica masuri; ca noul primar,noua primarie si cel putin la nivel declarativ "noul Galati" exista de aproape un an
  Putem sti si noi care sunt "reprezentantii comunitatii" in aceasta comisie si daca se intampla sa si faca ceva ?
  3. In ceea ce priveste primarul, intreb cu tot respectul; s-a asigurat, se asigura ca exista "resurse materiale si umane" inainte de a ingropa bani deloc putin in borduri sau paza privata a parcurilor ? Gala de box era mai importanta decat siguranta pblica a orasului ? Ii pasa de Plitia Locala,de cetatenii care l-au votat sau, la fel ca si inaintasii sai, e interesat doar de cresterea bunastarii proprii iar ,la final de mandat, se va multumi sa fie indexat la "au mai participat" ?

  Se poate discuta punctual. Aplicat. Despre ce s-a facut, se face si se va face. Sau nu. Cu termene, cu tinte precise pe termen scurt si mediu, cu mult-trambitata TRANSPARENTA
  Si nu e neaparat necesar ca primarul sa fie mare specialist ori mare si mester gospodar. Trebuie doar sa vrea. Sa ii pese. Sa se implice si altfel decat declarativ sau ca si promisiuni de campanie. Iar acolo unde nu stie, sa incerce sa se informeze de la cei carora, deja, aceste lucruri le-au reusit si exista ca si functionale.
  In Sibiu exista, pe langa parcurile mari, consacrate, mini-parculete in fiecare cartier de blocuri, domnule Stan. Facute nu cu sute de mii de euro ci cu putin cauciuc, niste piele si sfoara plus lemn geluit (pentru leagane ) si un buldozer cu lama plus cate o bascula de nisip pentru locul in sine. Si continua sa apara altele si altele.
  In Sibiu si in foarte multe alte orase (Focsani, ca infima comparatie cu Galatiul) n-au existat bugete mai mari ca la Galati.Si nici mari favoruri finainciare de la Bucuresti. Insa in loc sa se asocieze cu diverse PFA-uri obscure, primaria a cumparat cate 1-2 masini de ridicat autoturismele lasate aiurea (la vanzare, far anumere, epave parasite) pe domeniul public; fara nici un intermediar au inceput sa colecteze bani din parcarea si apoi "eliberarea" acestor masini. Printr-o simpla hotarare de consiliu care LA GALATI NU EXISTA, au adunat si aduna bani care inainte sa ii arunce pe borduri ii directioneaza in creearea unor parcari cu plata (de unde se aduna alti bani, la buget), in locuri de joaca pentru copii si recreere pentru pensionari. Tot din banii colectati prineforturi proprii si-au dotat firma de salubrizare cu utilaje pentru deszapezire ca sa nu mai plateasca enorm de mult tertilor in tot felul de contracte paguboase, scolarizeaza si doteaza politia locala,construiesc centre medicale
  Si oamenii vad si simt progres. Si sunt multumiti
  E mai sigur, mai curat, mai luminat orasul lor. Se duce spre mai bine nu intr-un continuu regres ca Galatiul
  Nu e greu. Trebuie doar sa vrei cu adevarat, sa iti pese si de altceva decat cumetriile proprii si sa doresti sa lasi ceva dupa tine. Mic, putin, poate neimportant fata de marile proiecte gen poduri sub Dunare si stadioane care sa nu-si acopere nici macar curentul consumat; dar durabil si definitiv schimbat in mai bine pentru cetatean
  Domnule Stan, domnilor parlamentari de Galati, domnilor si doamnelor consilieri, angajati in primarie si Consiliu, daca am gresit astept sa ma corectati cu argumente. Iar daca nu, inca mai astept si mai sper sa si incepeti s amunciti pentru Galati si galateni
  0
  0
  Raportează
 • postat de jiji
  Marți, 19 Martie 2013 15:25
  @ Redactia Viata Libera:

  Daca intr-adevar vi se pare ca activitatea politiei locale incalca limitele legii de ce in fiecare ziar ii laudati? De ce in colturile paginilor apar articolase zeflemiste de genul "Baba Rada a fost prinsa cand vindea flori si distractia a costat-o enspe lei" sau " Dorel crestea gaini in fata blocului deranjand ordinea si linistea pulbica drept pentru care i s-a facut si i s-a dres" ???
  Sau minunatele articole in care lucratorii dumneavoastra scriu ca au fost adusi la bugetul local enspe miliarde din amenzi aplicate de catre militienii locali??? Au stabilit ei ca acele amenzi au fost platite??? Din minunatele amenzi aplicate in cuantum de miliarde un nr. mare sunt contestate in instanta si pv -urile anulate, iar un nr. si mai mare de amenzi se prescriu pentru ca contravenientii sunt insolvabili (adica nu au nici bunuri la fisc si nici salarii la ITM).
  Vreti sa va spun cum se numesc procesele verbale intocmite curvelor, tiganilor care vand flori, geci de piele, covoare, boschetarilor care deranjeaza ordinea si linistea publica, etc? Maculatura!
  De ce nu faceti statistici de genul Fiscul a recuperat din amenzi x lei?
  De ce nu le cereti statistica amenzilor si politistilor adevarati? Simplu: pentru ca nu v-o dau decat daca vor ei.
  De ce nu dati un search pe http://portal.just.ro sa vedeti cate procese verbale sunt anulate? Va e lene sa numarati?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Contribuabilul ofticat
  Marți, 19 Martie 2013 11:00
  Domnule X- ulescu, eu nu prea vad unde e greseala din vocabularul meu, dar se pare ca dumneata observi mai bine greselile altora de ortografie, decat problema mare cu care ne confruntam. Am fost foarte explicit, dupa vocabularul meu. Aici nu trebuie sa mai zic ca si dumneata ca si oricine cand esti alcolizat si pus pe distractie banuiesc ca le vorbesti in scris celorlati. Sa inteleg ca meritam acele bruscari, lovituri si mai apoi procesul- verbal, doar pentru ca eram euforici si vorbeam cu pe un ton mai ridicat. Pai atunci de ce nu amedati si soferii care mandrii ei, gonesc cu ale lor bolide pe la 3- 4 dimineata cu un zgomot mult mai alarmant decat vorbele unor tineri care se indreptau catre taxi si apoi catre casa. E mai usor sa judeci decat sa previi, nu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru ofticatul
  Marți, 19 Martie 2013 10:11
  DUPA VOCABULARUL TAU NU CRED CA AI FOST LUAT LA INTREBARI DEGEABA. LA ORA 4 MAJORITATEA DORM. PROBABIL DIN CAUZA ABURILOR NU VA DADEATI SEAMA CA,, VORBITI'' TARE.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Contribuabilul ofticat
  Marți, 19 Martie 2013 09:28
  Cum se face ca o seara de club se transforma intr- un adevarat scandal cu ajutorul Politiei locale?
  Pe cat de simpla este intrebarea, pe atat de greu este si raspunsul. Ora 4 dimineata iesi din club, unde e mult fum, agitatie, bautura, oameni... si te trezesti luat la intrebari de doi oameni imbracati in verde fluorescent cu caschete pe chelie si foarte indignati de faptul ca noi "cei cinci" tineri euforizati de vaporii de alcool ne aflam pe strada la ora respectiva. Timpul s- a scurs dupa un set inutil de intrebari la care eram nevoiti sa raspundem cum putem mai bine (cum te numesti, ce cauti aici, muncesti?). La intrebarea "muncesti?" am raspuns cu - Da!, respectuos. Raspunsul politistului a fost foarte simplu si direct - Daca munceai nu mai aveai ce cauta duminica la 4:30 dimineata. De parca programul de muncitor prevede lucrul si in timpul weekendului. Raspuns pe care l- a si primit.
  Totul a denaturat de la simplu raspuns "e dreptul meu sa fiu pe strada principala a Galatiului, indiferent de ora". Si de aici interventie cu mascatii care nici nu au adresat intrebari, ci pur si simplu au coborat cu atata tactica din masina si bruscandu- ne, lovindu- ne, manevrandu- ne ca pe niste pui de Avicola. Binenteles ca la acest set de intrabari, ne- am ales tuti cinci cu procese- verbale fiecare de cate 200 lei, pe care binenteles am refuzat sa semnez pentru ca totul a fost un abuz in serviciu.
  Un sfat! Domnilor politisti fara voie, va rugam, ca totul sa se desfasoare in deplina liniste si fara bruscari, incercati sa va faceti cum trebuie meseria de care nu suntetio demni.
  Din punctul meu de vedere ar trebui sa fiti supusi unui control psihologic amanuntit, iar cei gasiti cu probleme acasa ori sub chipiu' va rugam demitetii din functia de care nu sunt demni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de lucian s.
  Marți, 19 Martie 2013 00:03
  Cred ca seful politiei locale ar trebui ales prin vot , la alegerile locale.
  cred ca ar trebui infiintate posturi de supraveghetor pentru sectoare de strazi in oras (cam 400 metri pentru un agent) , care sa fotografieze si sa amendeze pe cei care parcheaza dupa cum le vine pofta sa isi ia shaorma , cu dispozitive omologate si conectate prin internet la un server securizat, care sa primeasca poza si amenda in secunda in care a fost facuta, pentru a nu se putea "negocia"
  cred ca ar trebui luate masuri mai ferme in legatura cu animalele de companie,si cu animalele comunitare.
  numarati de curiozitate in zonele de jardiniere din fata blocurilor cate "movilite" de dejectii intalniti
  in 50 de metri de jardiniera, sigur veti depasi suta de "dovezi solide"
  sa iubim cainii, dar sa iubim si oamenii, gandindu-ne si la sanatate si nu numai la sentimentele de mila prost gandita.
  chiar daca e dureros subiectul, e o realitate oribila - primavara trotuarele sunt o hazna. nu e metru patrat fara 2 gramezi de fecale.
  intrucat prin vorba buna lucrurile nu se rezolva,acestea pot fi atributiile politiei locale ,pe langa asigurarea ordinii si linistii publice.
  politia locala nu are ce cauta in controale la agenti economici decat in situatii cand contoalele vizeaza aspecte pe care alte organe de control nu le au, cum ar fi indepartarea ghetii iarna din fata magazinului, sau de pe trotuar in cazul asociatiilor de proprietari , sau la cei care au ca activitate achizitionarea fierului vechi, in situatia in care capacele de pe gurile de canal continua sa dispara.
  0
  0
  Raportează
 • postat de andrei B.
  Luni, 18 Martie 2013 18:40
  ar trebui mai multe treceri de pietoni, si in zona Tiglina1- Tribunal, si in zona micro 40-micro 39, si in fata spitalului. ar mai trebui niste intersectii facute in zona Beverly hills (micro 38), toti soferii din zona ocolesc tot cartierul pentru a intra in zona Blocurilor L si N. Ati vazut cum sunt trecerile de pietoni in Urziceni sau in Barlad ? una langa alta si nu mor soferii (si aici vorbesc din punctul de vedere al unui sofer).
  0
  0
  Raportează
 • postat de LEX
  Luni, 18 Martie 2013 15:21
  raspuns pt. in cetatean ...femeia care vinde tigari poate avea prezumtia de nevinovatie odata.....dar daca aceeasi femeie e zi de zi ,luna de luna sta in acea piata si vinde tigari de contabanda (reclamatii facute ce cetateni model care stau la balcon si urmaresc bunul mers al pietii si nu tolereaza asa ceva).atunci nu se mai numeste nevinovatie ci NESIMTIRE SI SFIDARE FATA DE POLITIST....v-ati pus intrebarea de s-au eliminat acele locuri de trecere pentru pietioni ....pentru a evita la maxim accidentele pe care le pot provoca pietonii grabiti,Ar trebui sa mergeti si dvs.macar o zi ca voluntar cu o patrula de politie si atunci o sa vedeti altfel lumea din pct. de vedere legal si nu ca un simplu cetatean care daca vrea ia atitudine sau isi intoarce spatele....Dvs.v-ati implicat vreodata sa interveniti cand vedeti ceva care e in afara legii?Sau poate v-ati ascuns dupa perdea sa urmariti ilegalitatea!De bine nu o sa vorbeasca nimeni niciodata lucruri bune facute de politisti pentru ca asa e natura omului,dar in cazul in care un politist a gresit judecati doar acel om si nu toata institutia!Sa incercam sa ne departam de fenomenul de turma!Cand luati atitudine criticatii si pe acei cetateni buni moralisti care folosesc un limbaj jignitor la adresa politistilor !Pentu ca cetateanul vrea sa fie respectat,dar si el trebuie sa repecte legea si institutiile statului!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un oarecare om
  Duminică, 17 Martie 2013 12:07
  Sunteti mizerabili. Nu va este rusine deloc cand jigniti si vedeti numai interesul propriu nu si interesul comun al societatii.
  E greu pentru voi cetatenii de rand sa ganditi noi comunitatea avem nevoie de ..............
  A-ti crescut in salbaticie si va comportati ca atare.
  Politia locala ca si voi contribuabilii asa zisi binevoitori sunteti un rau necesar.
  V-ati invatat ca pe vremuri.
  Sunteti civilizati doar de frica nu din bun simt.
  Cati dintre voi mai au cei 7 ani de acasa ?
  cati dintre voi mai stiti codul bunelor maniere?
  Sunt intrebari retorice si nu astept un raspuns civilizat pentru ca dupa ceea ce ati scris aici ati dat dovada unii dintre voi ca sunteti doar mahalagii de la parterul blocului sau de la coltul strazii.
  Cu respect pentru cetatenii civilizati si pentru cei care au un bun simt in ei.
  Pacat ca nu vedeti ce se intampla in PRIMARIA MUNICIPIULUI GALATI UNDE UN PRIMAR JOACA FOTBAL CU BUGETUL SI CONTRIBUTIA DUMNEAVOASTRA UMANITARA LA BUGETUL LOCAL.
  Se vopsesc borduri, se dau spectacole de mii de euo, se fac gale de box de sute de mii de euro pe banii dumneavoastra.
  Iar dumneavoastra va plimbati sau mergeti la piata prin noroi, probabil vopseaua de la borduri va va ajuta sa il camuflati de pe pantofi, nu aveti tortuare curate, circulati precum taranii cu masina pe trotuar spulberand saracii pietoni, avand vina doar ca au iesit in calea masinii dumneavoastra si exemplele ar putea continua dar nu vreau sa dau in patima mahalalei.
  Succes la comentarii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 17:35
  Asta-i atitudinea agentului de politie locala, cea ca a d-lui Lex.
  Referitor la femeia prinsa de politisti: cineva a povestit ce-a vazut, vine politistul si spune: e vinovata, pentru ca el crede ca ar ascunde 200 de pachete de tigari , el, politistul nu judeca faptele, pentru el nu exista prezumtia de nevinovatie, e vinovata pentru ce-si imagineaza politistul, restul, drepturile omului nu conteaza.
  Un alt punct de vedere: un potitist in slujba cetateanului ar face o analiza cu privire la locul unde sunt amplasate trecerile de pietoni, doar rostul trecerilor este acela de a inlesni circulatia, e normal sa fie asezate in asa fel sa-i fie usor cetateanului sa le foloseasca, dar nu, politistul comunitar nu face o analiza, nu aduce la cunostiinta superiorilor ca in orele lui de munca a observat ca 90% din cetateni traverseaza pe dincolo ca s-ar reduce mult din nr accidentelor de circulatie daca trecerea pietoni ar fi amplasata dincolo, ar insemna sa gandeasca, sa ia atitudine, dar nu asa stau lucrurile, politistul comunitar din Galati il jicneste pe cel care-si exprima o parere si sta sa pandeasca greselile cetateanului ca sa-l poata amenda, asa intelege el ca trebuie sa-si faca serviciul
  Da si politistul comunitar plateste taxe si impozite, ideea e ca noi vrem respect de la cei care sunt platiti din taxele si impozitele noastre, iar spre deosebire de noi ceilalti, politistul comunitar, platit din banii contribuabililor, cred ca se respecta pe sine ca platitor de taxe si impozite, ca altfel s-ar scuipa in ochi cand s-ar privi in oglinda
  0
  0
  Raportează
 • postat de LEX
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 16:09
  Raspuns pt cititorul Garcea:o sa iti puna tie fraiere special un pod intre pedgogic si vodafone pe str.brailei ca sa nu oscilezi cu capatana unde sa te duci la trecerea de pietoni de la tribula sau cea de la politie....si sa nu faci varici de atat mers pe jos....ca nu spui nimic de marlanii care trec prin spatiul verde ca sa traverseze strada si calca in picioare munca celor de la ADP care aranjeaza spatiul verde...tot sa va dea avertismente verbale si nesimtirea e cat casa poporului...(vorba unei pers.amendate in zona bancilor de pe brailei:de ce sa mai merg 30m pana la trecere daca imi vine mai bine sa trec prin spatiul verde si sa ajung la statia de maxi taxi?...asta nu e nesimtire?avertismentele nu pot fi date la infinit ca sa fim civilizati..PANA CIVILIZATIA SI BUNUL SIMT AL UNOR PERSOANE NU TRECE SI PRIN BUZUNAR PENTRU PLATA AMENZII ,NESIMTIREA VA FI LA EA ACASA)...si indiferent cat ar face politia locala treaba nimeni nu o sa fie multumit vreodata,mai ales cei amendati!...sa facem ca in biblie ,cine nu a gresit niciodata si este atat de corect sa arunce cu o piatra in omul legat la stalp!unii in loc sa aiba grija lor ,mor de grija altora...saraca femeie cu 2 pachete de tigari mai are si alte vreo 200 sub sacii de cartofi sau ceapa , dosite in cosul de gunoi sau in magazinele din piata,daca tot urmaresti film de actiune in piata din micro 17 atunci sa il vezi pana la capat si vezi de unde mai scoate alte pachete de tigari saraca femeie...toti sunteti SPECTATORI dar nu luati act sa opriti o ilegalitate daca o vedeti, sa ajutati un politist cu o informatie , sa interveniti in apararea unui cetatean pana sa vina politia,stati si va uitati la SPECTACOL sau o luati la fuga,daca vrem sa fim cetateni europeni sa fim si cu faptele nu numai cu vorbele ..NUMAI IMPREUNA POLTIA SI CETATENII VOR FACE CA LEGEA SA FIE DEASUPRA TUTUROR!...apropo si politistii locali platesc taxe si impozite locale!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Garcea
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 05:40
  Apropo, si mai vine cate un militia pe aici si scrie: " mai lasati politia si mergeti la munca " ca avem noi grije cum sa va incasam banii cu alte cuvinte. Si am sa-i raspund: Pai bine mai parvenitulei, da tu iti faci datotia, iti ei banii la timp ? da spaga de ce mai pretinzi ?
  Sunt mii de oameni in Galati care muncesc ca niste sclavi pentru 5-6 milioane pe luna si voi ca niste canalii le mai dati si amenda ca nu au traversat pe la trecerile de pietoni care lipsesc cu desavarsire sau sunt puse una la Politie si una la tribunal, voi sunteti oameni mai animalelor ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Garcea
  Sâmbătă, 16 Martie 2013 05:22
  Vreti sa stiti cine sunt acesti politisti cu adevarat? Am sa va zic eu ca sa nu mai aud ca saracii politisti nu sunt apreciati pentru faptele lor bune pentru care sunt platiti sa le faca. Politistul DAN scrie : "dar de ce nu vorbeste nimeni si lucrurile bune pe care le fac politistii locali?" Pai nu pentru a face lucruri bune sunt platiti si ei fac rele? sau tu nu intelegi de ce atatia oameni sunt nemultumiti ?

  De la fostii militieni si pana la actualii politisti comunitari sau locali, victimile au fost cetatenii cinstiti. Excrocii sunt mana in mana cu politistii care nu refuza niciodata spaga si de aceea ii vedeti prin piete sau talcioc cum primesc plicurile discrete.
  Am vazut cu ochii mei doi jegosi de politisti ce scotocea prin buzunare o femeie in piata din 17 de la rusi ca poate poate ii gaseste 2 pachete de tigari. Oare pentru asta trebuiesc laudati nenorocitii ? Vai ce fapta buna au facut ca au gasit o amarata ce sta in frig de dimineata pana seara sa vand 5 capatane de usturoi si 10 pachete de tigari. Au prins marea infractoare impreuna cu vanzatorul de vechituri si acum vrea sa fie laudat. Acelas bugetar insa e mare proprietar al unei vile cu 2 etaje la iesirea din Galati spre frumusita de unde a venit la Galati cu traista in batz la unchiu care la bagat in politie cu pile bineinteles.
  Daca mergeti in piata mare o sa vedeti brunetl si brunete chiar la intrarea in piata cu fel si fel de acareturi si nimeni nu-I intreaba de sanatate . Oare acolo nu au voie sa faca ordine ?
  In Micro 39 Po;itistii slau la o bere in spatele pietii ca sa nu vada cumva hotii de buzunare, La depozite stau pe dupa stalpi pentru a amenda tinere care trec strada pe unde apuca ca trecerile de pietoni lipsesc cu desavarsire insa asta nu e treaba lor, ca sa nu mai zic de mizeria din Tig 1 unde nu exista trecere de pietoni pe Saturn din strada Brailei pana la blocul B2 iar in fata complexului traverseaza zilnic mii de cetateni illegal, unii dintre ei chiar octagonali.

  Cam asa este Politia comunitara galateana in slujba cetatenilor, oare cati dintre ei locuiesc la bloc si cati au cate o matuse Tamara?
  0
  0
  Raportează
 • postat de PETRUTA
  Vineri, 15 Martie 2013 13:22
  CU ATATEA POLITII IN TOATE DOMENIILE DE CE MAI EXISTA INFRACTIONALITATE INTREB CA ORICE CETATEAN PLATITOR DE IMPOZITE
  0
  0
  Raportează
 • postat de Andrei
  Vineri, 15 Martie 2013 11:26
  "SPUNE-TI" se scrie "SPUNETI"...fara cratima
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean
  Vineri, 15 Martie 2013 09:37
  Sunt cetatean al acesstui oras si pana de curand un mic intreprinzator , unul dintre motivele pentru care nu mai sunt intreprinzator acum, este abuzurile agentilor politiei locale. Da, am cunoscut agentii politiei locale in "functiune" e de nedescris atitudinea dar mai ales de netrecut cu vederea marile lipsuri pe care le au acestia in orice domeniu in care au atributii de control: de ex nu stiu diferenta dintre persoane juridice si persoane fizice inscrise in registrul comertului, nu stiu cine are sau nu obligatia detinerii de registru unic de control, nu stiu sa citeasca cumparatorul si furnizorul de pe facturi, au la ei o brosurica in care sunt trecute articolele cu privire la cuantumul amenzilor, daca pui o intrebare raspunsul e invariabil acelasi "ei stiu doar cat e amenda si ca au dat o multime de examene ca sa fie in politia locala". Am cerut sa treaca in procesul verbal obiectiunile pe care le am si raspunsul a fost ca el ( agentul) n-are atata spatiu sa scrie obiectiunile mele.Iar felul in care te"ancheteaza", unul sta cu fata spre tine si-ti pune o intrebare, unul sta in stanga si-ti pune o alta intrebare fara sa-ti lasa timp sa raspunzi, iar un al treilea intra si iese pe usa si de cate ori intra iti pune cate o intrebare, dar raspunsurile tale nu le asteapta nimeni si daca le dai, nu le aude nimeni. Sunt foarte multe de spus la adresa activitatii politiei locale, e foarte dureros sa fii tratat cu atata lipsa de respect din partea unor functionari al statului, e jalnic pentru avtivitatea economica a orasului ca agentii economici sa fie tratati ca infractori, e de neconceput sa vezi ca raspunsul la intrebarile tale e "stii cate examene am dat eu ca sa fiu in politia locala", dar mai ales e revoltator sa vezi ca acelasi care se vrea organ de control, care " face disciplina in actele de comert" ( cf atributiilor lor) cerseste o cafea de la automat. Concluzia: nu vreau ca din banii mei de contribuabil sa fie finantata prostia, aroganta, lipsa de respect fata de cetateni, i-am cunoscut pe agentii din politia locala indeajuns de aproape ca sa stiu ca nu putem tolera ca asemenea exemplare de nereusita umana sa fie finantate din banii contribuabililor. Daca cei din politia locala au aceleasi atributii de control cu celelalte institutii ale statului ( ITM, Garda Financiara,ANAF, DSP, OPC, DSVPSA,Garda de Mediu ), atunci cer sa fie desfiintate celelalte institutii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan
  Vineri, 15 Martie 2013 09:33
  dar de ce nu vorbeste nimeni si lucrurile bune pe care le fac politistii locali? Nu spune numeni nimic de hotii capacelor de canalizare prinsi , de tigarile confiscate trecute prin vama de interventiile cand le-ati solicitat ajutorul...
  0
  0
  Raportează
 • postat de LEXUS
  Joi, 14 Martie 2013 11:46
  CINE URMEAZA LA TERFELIT DUPA POLITIA LOCALA???????DACA NU ERA COMANDAT ARTICOLUL ERA F BUN, DAR SE VEDE RAUTATEA DIN AVION .VI SE PARE CA TOTUL MERGE FOARTE BINE IN GALATI?TOV AMALINEY STIE :)
  NICIODATA CETATEANUL SANCTIONAT NU VA FI MULTUMIT, SI IN CONDITIILE DE FATA DUPA DISPONIBILIZARI NU VA PUTEA FI ACOPERIT TOT ORASUL..
  0
  0
  Raportează
 • postat de contibuabil la puterea4
  Miercuri, 13 Martie 2013 15:05
  acesti asa zisi politisti ar trebui pusi sa partruleze pana seara la orele 24 atunci cand derbedeii din cartiere deranjeaza linistea publica si in acelasi timp si verificati iar daca nu sant gasiti in dispozitiv santionati sau chiar dati afara ptr. ca sunt multi oameni someri ,chiar pregatiti in domeniu care vor sa/si faca meseria dar nu au loc de trepadusii si lingaii existenti,exemplu fiind blocuri din jurul scolii 12 din ic.frimu unde timp de odihna din cauza derbedeilor si boschetarilor de la aceste blocuri mai ales cele din partea de vest a scolii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ana
  Miercuri, 13 Martie 2013 10:33
  daca nu ar fi un articol la comanda ar fi fost dezbateri pe toate domeniile care lasa de dorit in orasul acesta plin de gropi, praf si baltoace.
  de cate ori a-ti scris despre strazile a caror asfalt nu tine un an sau de strazile au fost stricate de apa canal, gaze si electrica si nu au mai fost aduse la starea initiala.
  va deranjeaza ca legea se aplica si celor cu relatii....
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ina
  Miercuri, 13 Martie 2013 09:32
  Este foarte clar ca cetatenii au dreptate daca faci o apreciere a comentariilor, si asta pentru urmatoarele motive: -daca se voia de politistii comunitari sa se alature comentariilor si sa contracareze pe cei care in mod rautacios au facut-o, atunci chiar trebuia sa o faceti civilizat, literar si moral pentru ca asta presupune sa fii angajat al politiei fie locala fie comunitara, astfel ca se dovedeste ca angajarile sau facut politic fara nici o apreciere profesionala.
  - cum puteti vorbi de corectitudine cand ,asa cum s-a scris de catre JIJI, dati amenzi numai preferential, in functie de marca masinii. Dovez i- cu cat va platesc avocatii sau care este intelegerea cu acestia care isi parcheaza masinile in fata Tribunalului Galati(desi este interzis)? Cei care sunt ,pentru ca Boldea care este arestat, avea locul lui special in fata Tribunalului. Orice cetatean care parcheaza neregulamentar este amendat
  de aceea trebuie sa intelegeti ca cetatenii inteleg aceste nelegalitati facute chiar de cei care trebuie sa -i apere. -Bravo celor care au inteles ca Galatiul a avut cei mai multi deputati si senatori, care nu au facut absolut nimic pentru oras, Braila intrecandu-ne cu mult din toate punctele de vedere. Oare cum nu le este rusine sa traiasca cu noi in acelasi oras- ar trebui sa facem sa le fie. -Sigur ca, daca vom avea macar 10% senzatia ca politia este in ajutorul cetateanului , ca este organul public care are ochi doar sa protejeze cetateanul (evident fara cei car in mod voit incalca legile), ca nu au nici o legatura cu ordinele politice etc. si numai in aceste conditii este normal ca catatenii sa isi doreasca politie fie locala fie comunitara. Cred ca un bun exemplu ol dau femeile politiste. Asta este parerea mea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Al-lex
  Marți, 12 Martie 2013 19:59
  1.Safie pusi cate unul in fiecare graopa din soselele orasului.....si veti observa ca va mai raman inca in plus Politisti Comunitari si Politisti
  2 In tot orasul nu exista decat Politisti in fata pPostei din Tig 1,,,,,in fata la A-uri...in fata la Lic Pedagogic...si dupa statia din Tig 1 spre rocada.......scuze era sa uit..de cei care joaca Rizi-Pizi.in masina..in Parcare la "Popescu"..in fata la Arabesq-ul vechi in spre bac....si la drumul care leaga Tig 3..pe la Bujor....cu Centura...sub Teava de la Str Viilor
  3 Au orbul Gainilor la Autoturismele din Tig 1 care sunt urcate pe trotuar pe Reg 11Siret..in fata Complexului..unde este Zetec...Frontal....sau pe sensul celalalt urcate pe trotuar in fata florariei"Eden"....la Tribunal...de la ultimulA----pina la blocul " I"
  4.Din cauza celor de la #3#.....se merge ...#pietoni pe sosea si masinile pe trotuar#
  5daca doriti sa repuneti politisti in folosul contribuabilului......sau ii scoateti din gropile din sosele orasului dar nu inainte de a ...macar plomba gopile ...dintre blocurile din Tig 1...2...ca o sa mai aveti un pic si iar vopsim bordurile...dar din pacate nu sunt alegeri si anul acesta sau macar lunar ar trbuii...mai vopsiti ..cu niste marcaje......si un pic de curatenie cu cei asistati financiar ...tot din banii contribuabililor...si ecarisaj....o taxa pe pisici cand??
  0
  0
  Raportează
 • postat de contribuabil
  Luni, 11 Martie 2013 22:07
  cetatene daca vrei politist bibelou sau care sa iti spele masina ,care sa isi ceara iertare cind iti trece prin fata ,sa iti duca gunoiul mergi in GERMANIA ,ANGLIA,FRANTA,SPANIA acolo fii sigur ca ai s-a ii gasesti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de maidanez de rasa pura
  Luni, 11 Martie 2013 19:02
  vineri 8 martie, cand se asfalta str.brailei in dreptul romtelecom, un numar de SASE - 6 - comunitari, dirijau traficul in interectia cu bd cosbuc. o cota de 6/1, traficul a castigat. Iar in intersectia bd.prelungirea Cosbuc cu bd.Marii uniri (pentru comunitari - FALEZA) erau 2 uniforme care dirijau traficul. 2 comunitari intr-o simpla intersectie. culmea incompetentei. astora 8, li se mai adauga 3-4 care defilau intre str.brailei si faleza (nu am priceput in ce scop)...mai bine de 10 "politisti" comunitari pe o lucrare.... risipa de oameni, de bani, de nervi
  0
  0
  Raportează
 • postat de un cetatean corect
  Luni, 11 Martie 2013 11:29
  mai fratilor mai lasati politia locala in pace si vedetiva de viata voastra munciti castigati bani si nu mai stati sa barfiti politia locala,in loc sa fim corecti si sa muncim corect sa scoatem tara asta din mizerie si sa circulam cum trebuie ca in occident, acolo daca ai aruncat o hartie pe jos ei amenda foarte mare dar noi suntem smecheri de romania si venim in tara cu mofturi de occident si mancam seminte sau bem alcool pe unde apucam mai bine ai sa ne revizuim comportamentul de roman apoi sa cerem si la politia locala ce vrem de drept de ce nu ziceti de axemplu de politia nationala,jadarmerie ,politicieni etc,eu ce cred ca acel reporter de la viata libera a fost deranjat de politia locala sau vriun prieten dealui si ai sa facem dezbatere la politia locala ca noi suntem mai smecheri ca ei,mai bine cel de la viata libera sa vada ca sunt gauri in asfalt sau sa vada cum o ducem noi ca cetateni in acest oras.,hai mai bine sa muncim sa aducem galatiu in primele orase din tara cum era pe vremuri si sa lasam barfile.
  0
  0
  Raportează
 • postat de remus
  Luni, 11 Martie 2013 03:39
  domnule director de la politia locala vas sugera sai mai trimiteti pe domnii politisti sa patruleze prin cartierele galatiului si pe jos nu numai cu masina ptr ca in masina nu vad saracii nimic ce se intampla in jurul lor,nu au timp caci pierd jocurile pe telefon .stau si se joaca in loc sa vada ce se petrece.personal iam vazut in cartierul micro 39 mai bine zis langa piata cum stateau in masina si la cinci metri de ei se vindeau tigari la negru , asta mai este corectitudine .in spate la print si cersetor tot in micro 39 cate controale sau efctuat caci acolo sunt doua magazine de vinuri ptr acasa unde domnii patroni vand si la pahar la toti boschetarii ce frecventeaza aceste magazine ,apoi se urineaza pe unde apuc.aviz si domnului primar caci acolo pe str.traian vuia nr 29 va deveni un focar de infectii odata cu venirea caldurii.sunt curios cand ma voi intoarce in tara ce schimbare a aparut.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dani
  Luni, 11 Martie 2013 01:44
  Pentru un politist local.
  1..sa stii ca politia locala conform legii lucreaza si functioneaza pt a fi in slujba cetateanului....
  - Si pe vremea militienilor tot ca si acum lucrau pentru cetateni conform legilor, Eu sugeram sa lucreze pentru cetateni si conform actiunilor.


  2..contestatiile la procesele verbale se fac la tribunal si daca nu sa intocmit pv poti gasi intelegere la sediu politiei locale cu conditia, ca tu sa nu fi fost marlan in teren...

  – Stiu foarte bine unde se fac contestatiile. Dar asa cum un proces verbal este facut tot asa trebuie refacut sau desfacut daca se constata de o comisie neutra care se poate constitui independent de tribunal sau politie pentru a evita costuri inutile. Sa nu afirmati ca politistii nu gresesc ca realitatea din tribunal este alta. Sugestia a fost facuta pentru a reduce costuri si si birocratie cauzate de un Politist incompetent sau enervat ca a calcat intr-un rahat de caine pe strada.

  3..asta cu berea e vrajeala, pt ca berea se bea de obicei vara si daca stai 15 min sa o plimbi prin centru se incalzeste si daca tot ai vazut patrula de pol.loc. tu ca un baiat de mazepa de ce nu l-ai oprit pe varul tau....ai ceva cu cei de la locala??? invata sa scrii dupa care depui o cerere la sediu la noi ca vrei sa fiivoluntar cu noi in teren ca sa vezi cum este la politia locala ca de mancatori de necomestibil ne-am saturat. o zi buna la toti cititorii.
  - Se pare ca educatia ta in specialitate, primita de la fostii militieni isi spune cuvantul si tut la cerere ai ramas ca pe vremea lui Motoc. Daca sunteti satui dupa cum afirmi ar fi bine sa te lasi de meserie si poate ca cei flamanzi or face o treaba mai buna pentru cetatenii acestui oras furat de toti incompetentii. Iar daca te crezi scriitor inseamna ca mai ai o meserie si poate ca e mai bine sa te reprofilezi. Ca militian se pare ca nu vei mai avea zile multe.
  Am fost intrebat ce propun si daca propunerile mele te deranjaza sigur ca nu ma mira atitudinea ta, daca aveai minte ai fi gandit putin si sigur ai fi inteles ca o schimbare a noilor politisti educati de fostii militieni este necesara.
  Dupa 23 de ani de asa zisa democratie avem puscarii pline de gainari in timp ce adevaratii hoti si talhari sunt mana in mana cu politia si fura seara de seara. Eu doresc ca Politia Comunitara sa fie mana in mana cu membrii comunitatii in care majoritatea cetatenilor vor sa traiasca si nu cu talharii. Vreau o politie care sa lucreze pentru cetateni si nu pentru hotii care va platesc pe sub masa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de un politist local.
  Duminică, 10 Martie 2013 12:47
  ptr.DANI...1..sa stii ca politia locala conform legii lucreaza si functioneaza pt a fi in slujba cetateanului....2..contestatiile la procesele verbale se fac la tribunal si daca nu sa intocmit pv poti gasi intelegere la sediu politiei locale cu conditia, ca tu sa nu fi fost marlan in teren...3..asta cu berea e vrajeala, pt ca berea se bea de obicei vara si daca stai 15 min sa o plimbi prin centru se incalzeste si daca tot ai vazut patrula de pol.loc. tu ca un baiat de mazepa de ce nu l-ai oprit pe varul tau....ai ceva cu cei de la locala??? invata sa scrii dupa care depui o cerere la sediu la noi ca vrei sa fiivoluntar cu noi in teren ca sa vezi cum este la politia locala ca de mancatori de necomestibil ne-am saturat. o zi buna la toti cititorii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de nelu
  Duminică, 10 Martie 2013 08:39
  Eu cred ca ar trebui sa dispara si parcarile cu plata prntru ca acolo se aduna bani care nimeni nu da socoteala ce se face cu ei.Daca te duci sambata si dumnica in oras si intri in parcare te trezesti cu un angajat al ADP si iti cere parcarea,daca nu le dai da alarma si imedeat apare politia locala si te ameninta cu amenda . Vrem sa stim de la MARIUS STAN catr zile pe saptamana lucreaza cei de la ADP si unde se duc bani pe care ii incaseaza .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dani
  Sâmbătă, 09 Martie 2013 09:07
  Ce asvrea eu sa vad la Politia Comunitara?
  - As vrea sa vad un birou unde sa poti contesta cu motive bine intemeeate o amenda sau o penalizare.
  - As vrea sa-i vad ca lucreaza intradevar in interesul comunitatii si ni pentru ambitia lor personala de-a penaliza
  pe cine pentru ca are o masina bengoasa.
  - As vrea sa vad poitisti oameni si nu roboti, politisti care lupta pentru a evita animozitati, politisti care sa roage soferii cu adevarat sa-si mute masinile pentru a evita o penalizare, politisti care sa intrebe a cui este acea masina parcata illegal si nu politisti care stau in boscheti gata sa omoare un om pentru ca a oprit illegal intr-un loc unde chiar putea sa aibe o pana.
  Eram candva in centrul orasului adica pe la hotelul dunarea cu un nepot de la tara, in timp ce aveam putina treaba, nepotul venit de la marlea sia cumparat o bere de la un chiosc zis "Butic". Doi politisti comunitari l-au vazut si l-au urmarit cam 15 minute si cand nepotul a deschis cutia de bere au si sarit pe el ca niste capcauni gata sa-l amendeze pentru consum de alcol pe strada fara autorizatie, plus si plus, ca saracul baiat era inmarmurit. Puteau foarte simplu sa-i zica " domnulei , nu va suparati insa nu aveti voie sa consumati alcol pe strada si va rog sa puneti Berea in cosul de gunoi sau intr-o sacose etc.
  Politia trebuie sa inteleaga ca ei nu sunt angajati sa ne amendeze ci sa ne protejeze amenda sau arestul ar trebui sa fie ultimile masuri la care sa recurga.
  As intreba orice Politist pus in situatia de-a plati o amenda ce simte atunci cand a gresit si este avertizat cu o voce planda a unui Politist comunitar ca nu e correct ceea ce a facut. Va asigur ca orce OM se va simti rusinat si va incerca sa evite o situatie asemanatoare.
  Comenta unul mai devreme ca blocase oun BMW si ca era sa fie luat la bataie si ca la salvat Politia. Pai bine mai nene, daca era Dacie si iti dadea cativa pumni in gura era mai bine decat daca era BMW ? Da tu cum te simti sa te duci la masina si sa trebuiasca sa pleci urgent si o caruta sa fie in fata masinii tale ? Eu locuiesc in Mazepa si la ora 1 noaptea tre sa ma duc sa-mi iau sotia de la Real, in dreptul masinii mele e o alta masina parcata si nu pot esi din parcare clacsonez de trezesc 3 blocuri si un locatar imi zice cine e proprietarul masinei ce-mi bloca iesirea din parcare, ma duc la usa lui, ii sun la use, iese o muiere si tot ea este suparata ca o deranjez. Ce sa fac ? sa o jignesc? sa-i dau foc la masina ? Politia nu lucreaza la ora aia si sotia mea asteapta in frig la real.
  Se pare ca politia ar trebui , asa dupa cum au inceput sa educe copii si chiar puii de marlani veniti la oras cum sa traiasca intr-o comunitate. Unii poate stiu insa foarte multi galateni nu stiu ce-i ala respect pentru altii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de acelasi ion disparutul
  Joi, 07 Martie 2013 13:05
  UPS mi-a disparut mesajul !!!!!!! (pe cine am suparat ?)in care dezbateam ca au fost porniti ca gardieni publici pentru paza noaptea antiinfractori, au devenit politisti in STATUL GALATI in afara celor din Statul national Romania , model american dar aia au state si nu municipii, ca atributiunile sunt.....care se intersecteaza cu Politia Romana si mai constatam ce face sau ce atributii are JANDARMERIA
  0
  0
  Raportează
 • postat de CINEVA DIN ACEST ORAS
  Joi, 07 Martie 2013 10:01
  DRAGI CONCETATENI ,POLITIA LOCALA ,SAU IN GENERAL POLITIA NU O SA FIE NICIODATA IUBITA ATATA TIMP CAT ACESTIA APLICA SANCTIUNI CERCETEAZA PENAL PERSOANELE CARE AU INCALCAT DISPOZITII LEGALE .TRAIM INTR-O TARA IN CARE MIRLANIA RELATIILE POLITICUL PRESA CARE ESTE SUBORDONATA UNEORI POLITICULUI FORMEAZA O MAFIE GREU DE PATRUNS CU PERSOANE PROTEJATE .AR TREBUI SCHIMBATA MENTALITATEA CELOR CARE NE CONDUC ,SOBOLANI AVIZI DE IMBOGATIRE,CARE NE ARUNCA IN FATA INTERESELE LOR NOBILE PENTRU SOCIETATE DAR ASCUND INTERESELE LOR MESCHINE .POLITIA POLITIA LOCALA TREBUIE SA IMPUNA RESPECT .PAREREA CETATENILOR ESTE IMPORTANTA DAR PARERILE FRUSTRATILOR CELOR CARE VOR SA INCALCE DISPOZITIILE LEGALE SAU AU INCALCAT NU ESTE IMPORTANTA.DUPA NUMARUL MARE AL CELOR CE SE PLANG INJURA TERFELESC IMAGINEA POLITIE LOCALE SE PARE CA INSTITUTIA ESTE PE UN FAGAS BUN .ATAT MAI SCRIU ACEST SONDAJ DE OPINIE CRED CA ESTE PARTINITOR .JURNALISTII NICI PE DEPARTE IMPARTIALI .
  0
  0
  Raportează
 • postat de gicanul47
  Miercuri, 06 Martie 2013 16:45
  DOMNILOR ziaristi ,faceti o dezbatere cum ar trebui sa functioneze PROCURATURA ,JUDECATORIA ,POLITIA , JANDARMARIA si nu in ultimul rand SPITALELE ca avem 24 ani de democratie si mor COPII si OAMENI de la o banala raceala sau apendicita. Ce ati facut ?O sa spuneti ca ati scris .Ce s-a schimbat?NIMIC. Acum conduce judetul un comediant BACALBASA , vom avea parte de asistenta medicala la fel ca in cazul fetei decedate te doare burta si te opereaza la picior
  0
  0
  Raportează
 • postat de marius
  Miercuri, 06 Martie 2013 11:01
  daca lasi masina pe avarii si cand te intorci e un comunitar langa ea el iti spune agent "x" actele dumneavoastra va rog,dar nu te intreaba -am vazut masina pe avarii s-a stricat ,va impingem inafara carosabilului,aveti o problema medicala,vi s-a facut rau,va ajutam cu ceva,etc...
  0
  0
  Raportează
 • postat de marimar
  Marți, 05 Martie 2013 19:11
  Cred ca politistii locali ar trebui sa ASIGURE SIGURANTA,ORDINEA SI LINISTEA pe strazi deoarece se vede cu ochiul liber ca acestea sunt in cadere libera in ultimii ani..!!
  Atributiunile care le-au fost repartizate se suprapun in mod flagrant si de neadmis peste cele ale ;
  - comert; garda financiara,directia vamilor.opc.
  -mediu ; garda de mediu ,insp.de mediu [orice autorizatie de functionare ,constructie ,se elibereaza de PRIMARIE
  numai daca este contract cu o firma de salubritate ]
  -rutier ;politia rutiera
  0
  0
  Raportează
 • postat de cetatean al galatiului
  Marți, 05 Martie 2013 16:03
  domnule primar Marius Stan,nu ai gasit nereguli la politia locala si acum incerci alte surse?mia bine vezi ca nu ai facut nimic de cand ai venit la primarie,nu ai tinut nici o audienta,ai dat afara oamenii orasului care te-au votat,ei doar venisera sa se planga cu nu au apa calda si rece.Ai uitat ce le-ai promis inainte de alegeri? In orasul asta sunt probleme mult mai importante decat politia locala,care chiar isi fac treaba oamenii acestea.Dar tu primare ai o problema cu capul,coruptule............du-te si lasa-ne marlane........
  0
  0
  Raportează
 • postat de un galatean
  Marți, 05 Martie 2013 15:16
  Politia locala este o palarie prea mare pt unii. Consider ca ar trebui sa ii fie delimitate clar atribuiile de serviciu,respectiv sa vegheze la linistea acestui oras in interesul cetatenilor iar in rest ce tine de mediu ,constructii ,financiar ,societati comerciale e.t.c sunt institutii cu oameni foarte bine pregatiti pentru acest lucru,cu studii superioare de specialitate .Ma indoiesc ca domnii de la Politia Locala sunt asa de pregatiti incat pot fi indreptatiti sa acopere activitatile enumerate mai sus.Cumva au cate 3-4 facultati?
  0
  0
  Raportează
 • postat de cata11in
  Marți, 05 Martie 2013 13:18
  sa se reformeze ? ia sa ma gandesc ... a , da . Sa nu mai angajeze oameni cu burta cat vaca cu tot cu uger .Atat !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basileus
  Luni, 04 Martie 2013 16:32
  Eu am o mare problema cu anumiti indivizi angajati la Politia Locala ce nu cunosc legislatia in materie de contraventii, iar unii nu au habar nici de Codul Rutier si dau sanctiuni nefundamentate legale si total disproportionate cu fapta constatata! In privinta Politie Locale Rutiere, sunt ferm convins ca ar trebui sa li se limiteze atributiile strict la domeniul parcari si traversarea strazilor prin loc nepermis. Si sa nu ma stea, UNII, ascunsi dupa maisini la Turnul TV, pentru a-si face norma de amenzi, in timp ce pe Otelarilor se intra cu nesimtire ignorandu-se toate indicatoarele rutiere de interzicere, iar pe cei care parcheaza masinile pe toata latimea trotuarelor nu ii observa niciodata.
  Ii respect pe cei care isi fac treaba - FOARTE PUTINI! - si vreau concedierea, fara mila, a celor care nu inteleg ca se afla in Serviciul Public si ca ei sunt primii care trebuie sa cunoasca si sa respecte legile!
  0
  0
  Raportează
 • postat de fan otelul
  Luni, 04 Martie 2013 11:20
  Stiti de ce suntem noi buni romanii decat sa fim curve si barfitori,in loc sa ne vedem de viata si sa muncim sa aducem tara unde nea fost locul in trecut, stim sa barfim de politia locala care intradevar acestea sunt adevarati europeni nu ca cei corupti de la nationala care iau mita si pe langa aceste defecte nui vezi pe strada ca cei de la locala,care intradevar asi fac treaba si se iau de totii boschetari care stiu sa fure sau sa cerseasca,eu in locul autoritatilor ai duceam sa munceasca la agricultura .Toti acestia care nu le covine ca sa format politia locala sunt acei certati cu legea si patroni care nu au acte in ordine si marfa la negru , antradevar si eu am fost amendat de politia locala rutiera dar recunosc ca am gresit si ami meritam fapta,dar la unii nu stiu sa recunoasca ca au gresit si de asta sunt marii smecheri ai orasului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de jiji
  Luni, 04 Martie 2013 09:56
  Hai sa plecam de la premisa ca politia locala este utila si corecta. Atunci de ce:
  - de luni pana vineri intre orele 8 -16 in intersectia din fata Tribunalului (inclusiv trecerea de pietoni) sunt parcate ACELEASI masini in timp ce localii rutier patruleaza doar in dreptul parcarilor de la A -uri???
  - se permite accesul masinilor pe faleza inferioara in afara orelor de aprovizionare???
  - sunt parcate permanent in diferite intersectii si parcari ( capat tramvai Micro 21; parcare Ultimul Leu) masine cu nr straine / rosii / puse pe bord semiacoperite expuse spre vanzare. De la ultimul leu si pana la taxiuri in tiglina niciodata nu sunt locuri de parcare disponibile, in timp ce la A-uri se pun caracatite si se dau amenzi in prostie???
  - bancile de pe faleza superioara sunt ingropate in coji de seminte???
  - sunt amendati in prostie culegatorii de pet-uri care spre deosebire de locali chiar fac o munca cinstita pentru o bucata de paine???
  - dispar capacele de canalizare???
  - in zona taciocului sambata si duminica sunt masini parcate oricum numai regulamentar nu ???
  - localii rutieri stau numai la ciupeala pe interzisul de la turnul de televiziune si nu dirijeaza circulatia in intersectia de la Kaufland la orele cu trafic intens???
  - apar mizerii scrise pe diverse cladiri???
  - in campaniile electorale se lipesc afise electorale, se intind bannere si se umplu stalpii cu capete de candidati (nu tine de disciplina in constructii, mediu, etc)???
  0
  0
  Raportează
 • postat de om al strazii
  Luni, 04 Martie 2013 09:17
  Offf Doamne,cita barfa,ce mai ura cu acesta Politie Locala zis Comunitara.Sincer sa fiu,eu lucrez ca distribuitor de marfa la o Firma,am avut un incident cu un conducator auto a unui BMW,mi-a luat fata undeva centru pe Domneasca,in masina respectiva erau 5 smecheri,BMW-UL avea numere de Bulgaria.Eu am incercat sa opresc masina(logan) sa distribui niste marfa.Intradevar blocasem circulatia,dar si pe cel care era in parcare,dar nu puteam sa descar marfa fara a nu lasa masina pe banda de circulatie.Intre timp,a aparut la 3 indivizi care a inceput sa ma injure si sa ma scuipe.Daca nu erau cei de la Locala zis Comunitara,ma si bateau.Halal de ei,au u trecut ,ori erau prin zona,dar si-au facut datoria.Multumesc frumos celor de la Locala.Dar intrebarea mea este: Mai exista cei de la Nationala?
  0
  0
  Raportează
 • postat de un politist local
  Luni, 04 Martie 2013 00:15
  am citit si eu comentariile postate de diferite persoane. sunt unul dintre cei care isi ia salariul din taxele si impozitele platite de comunitate. trebuie sa recunosc ca o parte dintre cei care au postat diferite pareri legate de activitatea desfasurata de mine si colegii mei au in mare parte dreptate. fiecare padure cu uscaturile ei. cu ce nu pot sa fiu de acord e faptul ca se tot repeta la nesfarsit lipsa de studii si pregatire a noastra. in aproape 20 de ani de cand lucrez in aceasta institutie, care a avut diferite denumiri in aceasta perioada, atat eu cat si colegii mei am dat cel putin 5 examene doar pentru a ne pastra locul de munca, iar pentru fiecare grad sau functie au fost alte examene. toate acestea pe langa verificarile periodice, asa ca ar fi corect ca cei care afirma altceva mai intai sa se documenteze. nu neg ca mai sunt unii care au luat aceste examene ,, ajutati" putin, dar asta sa fim realisti se intampla oriunde nu doar la POLITIA LOCALA. am observat iarasi multe persoane care se plang ca noaptea au loc diferite evenimente si iarasi as ruga intai sa se intereseze pt ca noua deocamdata nu ni se mai da voie sa efectuam serviciu de noapte. nu vreau sa incep sa ma scuz ca din cauza unor anumite motive ce tin mai mult de problemele interne ale institutiei ne este uneori greu sa ne desfasuram activitatea dar ce pot sa afirm cu toate scuzele fata de cetatenii de buna credinta ca in toata aceasta perioada de cand fac parte din aceasta institutie nu prea am intalnit cetateani care sa acorde sprijin mie sau colegilor mei, ba mai mult atunci cand era retinuta vreo persoana care incalca legea i se acorda sprijin acelei persoane nu patrulei de agenti. aceasta instituti a fost infiintata sa fie in slujba cetatenilor, dar cetatenii acestui oras mai au pe langa multe drepturi si obligatii fata de legile si hotararile de consiliu local in vigoare. fara ajutorul vostru a cetatenilor din acest oras nici noi nu putem sa ne facem datoria asa cum trebuie. daca am respecta cu totii legile atunci da si eu as fi de acord sa fim desfiintati pt ca atunci nu va mai fi nevoie de politie. si eu sunt de acord ca ar trebui sa se mai schimbe ceva in aceasta institutie, dar daca se va ajunge sa se schimbe doar conducerea si in rest nimic vom avea de pierdut cu totii. nu as vrea sa ma amestec in treburi politice pt ca este ceva care ma cam depaseste dar sunt totusi curios de ce pana la alegerile locale acest ziar ne lauda activitatea aproape in fiecare zi iar dupa am ajuns oaia neagra a orasului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Duminică, 03 Martie 2013 23:56
  @Baila contraataca, tu esti un fel de "vocea patriotului national/local" ? Sau asa va invata la intalnirile intre ilegalisti, sa bagati slalom pana se pierde in zare subiectul ?
  Ai o problema cu "nea Baila"? Fa-ti un blog si injura-l 24 din 24. Fa-ti un ziar si injura-l zilnic. Du-te si manjeste-i usa de la casa cu motorina, trimite-i sobolani morti (de amenintare) sau pur si simplu intalneste-l "intamplator" in cotidian si da-i vreo doua in mestecatoare. Dar, zau, lasa-ne cu ziarul galatenilor unde trebuie sa existe doar rubrica "decese" si eventual "pentru ce sa dam cu var, bah?"
  Subiectul era si este Politia Comunitara. Nu Baila, nu daca vorbim de o campanie comandata sau nu. Si nici daca au galatenii actiuni, sau nu, la Viata Libera
  Oricat ar fi campanie la comanda intr-o fituica ieftina a unuia care incearca sa traga sfori, daca intre comunitari si cetateni era totul ambrozie, crezi ca mai facea sens articolul sau sumedenia de comentarii ?
  Te freaca grija de "ziarul galatenilor" si pe mana cui a ajuns sau nu. Daca se trag sfori sau nu. Corect pana la un punct
  Dar orasul iti place ? Cum NU este el administrat, ingrijit, curatat, pazit sau luminat nu te ingrijoreaza ? Te culci fericit stiind ca ti-ai platit taxele si impozitele si maine va fi mai rau decat azi in loc sa fie putin mai bine ? Nu de alta dar, totusi, au trecut 23 de ani de cand nu mai defilezi de 23 August si respiri doar praf si minciuni
  O fi "nea Baila" cu una sau 100 de culpe. Dar parca nici cei asemeni tie nu ar vrea sa se trezeasca cu nici un chip
  0
  0
  Raportează
 • postat de Baila contraataca
  Duminică, 03 Martie 2013 22:37
  Campanie la comanda. Bravo nea Baila ! Ai facut din ziarul galatenilor o fituica ieftina cu ajutorul careia incerci sa tragi niste sfori.
  0
  0
  Raportează
 • postat de aaaaaaaaaaaaaa
  Duminică, 03 Martie 2013 18:48
  daca societatile comerciale sunt corecte de ce le este frica?atita timp cit desfasori activitati legale pot veni sa controleze.doar cind esti ilegal apar probleme. SA DESFIINTAM SI POLITIA DE FRONTIERA CA TOATA ZIUA II CAUTA PE MOLDOVENI IN SACOSE SI II STRESEAZA.BA CHIAR II SI PIPAIE SA VADA DACA NU AU TIGARI PRIN BUZUNARE.E UN ABUZ LA ADRESA MOLDOVENILOR .ASA CA VIATA LIBERA ARE O NOUA INSTITUTIE DE DESFIINTAT.
  0
  0
  Raportează
 • postat de aaaaaaaaaaaaaa
  Duminică, 03 Martie 2013 18:36
  articol scris la comanda precum si cel cu ecosal.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ATEC
  Duminică, 03 Martie 2013 18:10
  PENTRU TEC................SE VEDE DIN VOCABULARUL TAU DIFERENTA DINTRE TINE SI AGENT..............TU ESTI MAI NOBIL?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gina
  Duminică, 03 Martie 2013 17:33
  Daca ei trebuie sa patruleze si sa ne pazeasca de hoti sau poate asta nu e in atributia lor .Nu stiu ce sa mai spun. Locuiesc in Tigina 2,zona centralei telefonice si de ceva timp o saptamana poate doua o "echipa " bine organizata si "bine intentionata" vandalizeaza masinile din parcare pe timpul noptii.Nu exagerez cu nimic ,am catel si dimineata devreme cand ies observ cu indignare cum pe jos sunt oglizile ,numerele de inmatriculare si stergatoarele "victimelor" din acea noapte. Acum cateva zile mi-a venit si mie randul sa am parte de "veselia " (a se citi furia) de a-mi gasi o oglinda a masinii atarnand .Oare cui am putea sa ne adresam ? Am aceasta dilema deoarece acum cateva luni aceeasi masina mi-a fost sparta.Am fost la" furturi din auto" si acolo nu poti face nici o plangere nu tu probe prelevat de pe masina sau "proba" pe care noi am gasit-o abandonata intr-o gradina langa parcare.De ce mai platim pentru servicii de care nu beneficiem? De ce atunci cand te adresezi unui functionar public platit din banii tai ,nu ai parte de nici o urma de respect si nici un fel de ajutor in a-ti rezolva problemele pentru care ai apelat la aceste institutii? Nu cred in Politia Locala ,au angajati prost pregatiti si pot spune ca la capitolul educatie sunt REPETENTI.Nu stiu sa vorbeasca cu respectul cuvenit unui om care a gresit sau poate nu.Sunt multe de spus si poate daca ar organiza cineva o DEZBATERE DESCHISA sa ne putem adresa lor direct sa poata vedea pe viu cat de multe lisuri au si cat de multe ar avea de castigat din dialogul cu noi cei multi.Asta in cazul in care se pot dezbara de sfanta AROGANTA pe care o afiseaza atunci cand ni se adreseaza. Astept cu nerabdare un punct de vedere al conducerii acestei institutii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pentru TEC
  Duminică, 03 Martie 2013 16:39
  Daca eram politist local iti dadeam 10 puncte de penalizare pentru ca ai parcat pe trecerea de pietoni. La lege scrie ca la o distanta de 50 metri de trecerea de pietoni nu se opreste. Dar daca dumneata ai avut treaba in zona sunt sigur ca nu ti-a mai pasat de pietoni si de siguranta lor. Locuiesc in zona si stiu foarte bine trecerile de pietoni si ii dau dreptate politistului.
  O zi buna
  0
  0
  Raportează
 • postat de TEC
  Duminică, 03 Martie 2013 15:45
  Într-un oraş plin cu autoturisme, în care parcările sunt insuficiente, am fost amendat acum o lună de zile, la intersecţia GENERAL cu BASARABIEI, pentru că am parcat pe 25% din trecerea de pietoni, neafectând trecerea ,vizibilitatea sau siguranţa pietonilor, de către agentul comunitar LUPAŞCU, care mi-a dat şi 2 puncte penalizare (probabil Huidu a primit 3 puncte pentru uciderea a 3 oameni!!). Dacă aveam MERCEDES, probabil că LUPAŞCU era chior!!! Refuz să hrănesc din banii mei acest escroc şi familia lui!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de IRI
  Duminică, 03 Martie 2013 15:20
  POLIŢIA COMUNITARĂ este o căpuşă, care se ocupă numai de găinării, şi nu se justifică existenţa acesteia, mai ales că trăieşte din bani publici. POLIŢIA RUTIERĂ îşi îndeplineşte obiectivele şi fără ajutorul COMUNITARILOR, care pot fi întâlniţi cu precădere în zona SPITALULUI JUDEŢEAN, amendând bătrâni care traversează ,, neregulamentar" la farmaciile din faţa spitalului, trimişi de cadrele medicale pentru vată şi spirt; VEGHEAZĂ cu mare atenţie parcările pe străzi secundare, etc. În zona TRIBUNALULUI, toată banda 1 este ocupată permanent, dar COMUNITARII au miopie!!! Pe strada Brăilei în zona NEACŞU, banda 1 este mereu blocată pe ambele sensuri, dar se supraveghează zona spitalului. Şi pot fi date ,,n" exemple!!! CONCLUZIE: POLIŢIA COMUNITARĂ TREBUIE DESFIINŢATĂ, iar angajaţii acestora trecuţi direct în şomaj!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu de Galati
  Duminică, 03 Martie 2013 10:59
  Imi pare rau ca intelectualii galatiului nu au citit tot articolul si se trezesc ca ivan in gradina.
  POLITIA COMUNITARA este bine venita insa sa lucreze pentru cetatenii galatiului si nu pentru interesele sau ambitiile personale.
  Propun ca politia sa lucreze cu cetatenii de buna credinta si nu cu maimutoi ce cred ca au dreptul sa parcheze unde vor muschii lor.
  Politia Comunitara sau locala cum vreti sa o numiti trebuie sa lucreze pentru cetateni si cu cetatenii, Ce inseamna asta ? sa aibe un dispecerat si un telefon la care sa se inregistreze toate convorbirile si apelurile precum si o evidenta a interventiilor care poate fi publicat in presa saptamanal. De la dispecerat sa poata fi mobilizata o actiune in cateva minute daca este nevoie. Racolarea unor cetateni care sa ajute politia ar fi un alt pas.
  Politia comunitara sau locala sa aibe un rol important in colaborarea cu cetatenii si in prevenirea incidentelor nu incitarea la violenta dupa cu am vazut ca unii politisti obisnuiesc sa faca. O traversare a unei strazi nu trebuie sanctionata cu amenda sau cu decapitarea cetateanului respectiv ci cu o discutie si o avertizare. Ce face azi politia locala este de neadmis. Am vazut intradevar cazuri in care Politia locala abia astepta victim sa incalce legea pe care nu o cunostea iar ei au sarit ca niste capcauni de parca prinsese cel mai mare terrorist al lumii. Rolul politiei trebuie sa fie de a preveni crimele si nu de-a le sanctiona cu amenzi sau alte metode.
  Politia comunitara trebuie sa aibe legaturi cu tinerii si varsnicii ba chiar si un club sportive al politiei locale ar trebui infiintat, unde tineri sa poata devein prieteni cu politistii care se pregatesc fizic in acelas timp. Atitudinea ca politistii sunt cei buni contra restului cetatenilor trebuie eliminata.
  Sa nu uitam ca si politistii sunt oameni si ca au si ei familii si chiar copii. Parerea mea este ca politistii trebuie sa se poarte ca cetateni respectabili si nu ca opotunisti sau excroci. Fiecare politist ar trenui sa poarte un ecuson in piept cu fotografia, numele si un numar pentru a putea oricand fi identificat, Pregatirea politistilor comunitari sa fie facuta si complectata periodic.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cornel
  Duminică, 03 Martie 2013 10:18
  Eu nu vad decat Politia Locala pe strazi ..asa ca Respect .. iar referitor la :"Politia Locala nu ar face decât să demareze controale excesive şi multiple, care ar afecta activitatea întreprinderilor, în special a întreprinderilor mici şi mijlocii" ..DACA TOTI AR FI IN REGULA NU AR AVEA CUM SA DERANJEZE SI NICI SA AFECTEZE ACTIVITATEA INTREPRINZATORILOR .. Parerea mea .. asa ca cum a mai spus ceva ..campania nu vrea decat sa ajute primarul sa isi numeasca el omul lui ...si a pornit acesta actiune in presa si cum stim toata lumea si PRESA e murdara de politic :)))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Zyraxes
  Duminică, 03 Martie 2013 07:32
  Politia comunitara este doar pentru...boi. Este exact ca la o bariera de cale ferata. Caii sar pe sus, cainii trec pe jos, iar boii se opresc si asteapta. Asta este legea: o bariera la calea ferata. Cei puternici trec pe deasupra, smecherii pe de desubt, iar boii(cei care muncesc din greu) se opresc. Eu daca gresesc(este omeneste sa mai si gresim) politistii ma taxeaza imediat , absolut fara nici o concesie, dar pe smecherii care parcheaza pe trecerile de pietoni, trec pe rosu, ....intr-un cuvant sfideaza legea pe fata si....in mod repetat, nu au curajul sa-i ,,taxeze". Stiti ce ia spus un smcher unui politist venit sa-i puna la punct(la reclamatiile cetatenilor, nu din proprie initiativa)pe niste derbedei de acest gen???? Dezbraca-te de haina de politist si sa o dam ...parte-n parte!!! Acest incident arata ca astfel de specimene inca nu au coborat din cocotier, sau...au coborat de curand si nu au nimic in comuun cu civilizatia !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ,hoinarul
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 21:00
  ultras ,sa nu faci infarct!,mai bine te duci in gradina publica si te spinzuri,daca ai noroc te gaseste cineva sa anunte politia locala,care daca esti mort iti mai trage un sut in fund pt. ca au consumat benzina.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 20:55
  @Un oarecare politist, crede-ma, putin imi pasa de ce aveti si nu aveti. Cat despre capul tinut sau nu in pamant, fiecare individ, om, fiinta umana este liber sa aleaga cum si de ce il poarta; la fel si pozitia in care il tine. Chiar nu are a face nimic cu meseria practicata la modul corect si cinstit, zic eu. Si nu neg ca e posibil sa ma insel
  Insa pana la proba contrarie, cei care se intampla sa mai fi comentat pe aici nu sunt (neaparat) din persoanele sanctionate si/sau certate cu legea; in ceea ce ma priveste, in orice moment, sunt dispus sa face o confruntare sa vedem care dintre noi doi e mai corect si mai putin "certat cu legea" de-a lungul vietii ! Sunt cetateni ai acestui oras, platitori de taxe si impozite in schimbul carora nu primesc mai nimic.
  Care (va) vad zilnic plimbandu-va, cate doi sau mai multi, pe carburantul platit (si) de ei in masini cu girofar, cu 20 la ora pe banda 1, pur si simplu la misto si fara nici un sens. Indiferent, zi sau noapte. Fara sa preveniti, fara sa interveniti, faranici cea mai mica urma de proactivitate, comportandu-va ca in filmele americane insa, din pacate, cu rezultate zero
  Ciumacenco si supra-controlul lui sunt de vina pentru ca nu sunteti in stare sa eliberati trecerea din Tiglina 1 (semaforul) de maxi-taxi-uri oprite inainte de statia normala ? Si nu numai acolo ? Tot Ciumacenco e de vina ca nu sunteti capabili sa eliberati banda 1 din fata tribunalului, sa eliberati trotuarele si intersectiile de masinile expuse la vanzare cu nesimtire, in bataia de joc a legii ?
  Munciti in conditii de stress ? Ma abtin cu greu sa nu rad !
  Va obliga cineva sa fiti salariatii politiei comunitare ? Sunteti platiti si luati salariu chiar daca nu doriti acest lucru ? Va opreste cineva sa mergeti doi cate doi, cu agenda sub-brat la deputatii si senatorii locali si sa cereti sa va promoveze legile care va lipsesc ? Zilnic, saptamanal, lunar, pana vi se rezolva doleantele ?
  "Conditiile de stress" ale politistului comunitar se compara cu cele ale unui sapator de santuri platit cu ziua, cu a celui care sta cu sapa in mana de dimineata pana seara indiferent de starea vremii sau cu a unui asistent de la SMURD ? Sa fim seriosi, cam greu sa ne faceti sa va plangem de mila
  Insa, cu siguranta, daca ati munci putin mai aplicat, mai serios si mai impartial ati avea si respect mai mult si sprijinul dorit din partea cetatenilor. Sau, asa cum am mai spus, nemaifacand fata distractiei, va puteti da pur si simplu demisia. Locuri la sapat santuri cu siguranta mai sunt dar, cata nedreptate, "meseria" asta nu se poate practica direct din Loganul cu girofar si nici la umbra din parcuri. Puteti in schimb sa va mutati la pazit parcarea de la Biila sau Real la o firma de paza fara conditii de stress deosebite

  p.s; nu as zice ca sunt surprins in mod deosebit dar, ca dovada suprema a implicarii in viata cetatii si a slujirii cetateanului, avem tacerea adanca a insitutiei; fie nu citesc Viata Libera, fie era in ziua libera cel insarcinat cu relatiile publice fie, al naibii ghinion, nu era actualizate statisticile prin care sa ne demonstreze prin cifre cat sunt de minunati
  0
  0
  Raportează
 • postat de un ultras
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 20:36
  stimati cetateni ai galatiului jur cu mana pe inima ca pe cei de la sectie putem sa-i aburim daca ne prind cu o oarecare contraventie dar pe cei de la locala mai greu , asa ca , baietii chiar isi fac treaba dar nu sunt sustinuti de nimeni pt ca se fac tot felul de campanii negativiste contra lor...fac parte din galeria echipei otelul si jur ca daca se vor face angajari la politia locala voi fi primul care ma voi inscrie la concurs...multa bafta
  0
  0
  Raportează
 • postat de trecator prin tecuci
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 20:30
  Salut domnilor,la Tecuci cei de la politia locala isi duc copii la scoala si sotiile la servicu cu masina inscrisa POLITIA LOCALA,sunt un amarit fara multe clase,dar va intreb pe voi onorati comentatori:AVEM NEVOIE de acesti mincatori?
  0
  0
  Raportează
 • postat de gaby
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 19:44
  Acum o luna pe langa scoala 38 o masina de comunitari cu jegosii in ea,nu aveau nici o treaba. La 50 de metri de ei era unul care se masturba. Halal comunitari. Jos cu ei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de curva politica
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 19:30
  Simplu si la obiect . Vreti reformarea politiei comunitare? Seful politiei comunitare nu trebuie numit politic ci prin concurs . Politistii comunitari sa nu aibe voie sa faca parte din vre-un partid. Ca politist comunitar trebuie sa fie testat anual psihologic cat si legislativ si sa primeasca note OBIECTIV. In momentul asta politistii comunitari sunt niste amarati care nu aveau munca, s-au inscris de nevoie in partide, au impartit pliante si au facut munca de jos a partidelor pt a castiga un loc de munca. Altii s-au angajat prin pile. De asta politia comunitara este la pamant si e plina de incompetenti. Credeti ca daca va pleca gasca va veni unul mai bun? Va veni unul mai bun daca se va organiza un examen adevarat dar .... e greu de crezut ca politicul nu-si va baga coada sa iasa cine trebuie.
  AAA si sa nu uitati ...... cea mai mare problema a Galatiului este ca nu avem oameni de valoare. Toti politicienii nostri care s-au perindat pe la bucuresti si au avut functii inalte si-au vazut doar de interesele personale. Oameni gen dobre, nica, toader au facut prea putin spre NIMIC si noi ca prostii tot ii votam. Ii votam pentru ca alti oameni de valoare nu pot urca datorita avarismului acestor dinozauri.
  Si un mesaj pentru domnul Stan.
  Hai dom'le primar odata cu zanganitul de catuse. Vrem sa vedem rezultate, nu promisiuni. Momentan esti o dezamagire.
  0
  0
  Raportează
 • postat de fost militian
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 19:23
  Bai,nu o mai frecati! Fara politie comunitara. SI acest ziar onorabil sa ne sustina.Care este in asentimentul meu, sa transmita: FARA POLITIE COMUNITARA.
  0
  0
  Raportează
 • postat de dan
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 19:05
  oameni buni ce vreti de la ei cand:
  privind lipsa de pregatire - sunt la numai 2 ani de la reorganizare, functionari publici cu foarte multe drepturi

  la comert - jumatate, sunt dintre cei care erau la primarie si faceau aceleasi controale, numai ca erau gestionate de ”altcineva”, nu de primar- comerciantii stiu si cum functiona treaba !!! - deci compartimentul exista dar nu era :)

  mediu - desi exista compartiment si in cadrul primariei pana acum 2 ani erau aproape inexistenti - nu aveau decat cateva HCL-uri cu amenzi de 20 de lei. - legea 155 a schimbat ceva - deci compartimetul exista dar lipsea cu desavarsire :))

  rutiera - isi mai umfla ei muschii cateodata degeaba dar, vreau si eu sa vad cum ar arata brailei si domneasca dupa o luna fara ei, sau acolo unde sunt sensuri unice la strazile inchise, cine ar mai dirija circulatia cand se mai surpa cate o strada, cand se asfalteaza sau sunt evenimente ce creeaza ambuteiaje. nu mai zic de maxi taxi - oare unde ar mai opri ei - a, sigur, numai in statii amenajate.

  disciplina in constructiii - jumatate din ei sunt de la primarie veniti prin transfer si au niste ”drepturi” cand vin in control - si broasca de la usa daca ai schimbat-o fara autorizatie iti da amenda

  ordine publica - oare de ce ii vedem numai pe cei de la politia locala? nu cumva ptr ca ceilalti nu mai sunt deloc pe strazi. incep sa cred ca, daca vor sta in birouri si vor veni numai la sesizarile telefonice vor fi mai apreciati!!!
  noaptea oricum sunt o mana de oameni - din lipsa de buget - vreo 10 trebuie sa acopere tot orasul

  in concluzie eu m-am gandit, sa desfiintam
  ptr. agentii economici - garda financiara, protectia consumatorilor, DSV, RAR, etc..
  ptr. alcoolicii anonimi si ptr cei ce nu au somn noaptea - politia nationala
  ptr. cei ce construiesc dupa bunul plac - inspectoratul in constructii
  si iute asa se realxeaza bugetul national iar, noi cetateni corecti si cinstiti si vom respecta legile tarii

  domnilor intr-o luna nici eu nu as mai respecata legile daca nu ar exista riscul unei sanctiuni venita de la orice institutie - ar fi legea junglei - cei mai tari supravietuiesc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de kapree
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 18:58
  singura solutie caprele lui baila
  0
  0
  Raportează
 • postat de ariana
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 18:46
  In februarie 2007 , am mers la Serviciul de Evidenta a Populatiei sa mi schimb buletinul, pe la ora prinzului.Am intrat in sala de asteptare ,unde spre mirarea mea, nu era nimeni. M-am dus la ghiseu, mi-am pregatit actele, si am stat ceva vreme acolo , singura. Deci, eram, ,,prima la rind! Dar, deodata au inceput sa apara foarte multe persoane si un politist comunitar cu o lista in mina!M-a intrebat ce numar am, dar eu i-am spus ca am intrat acolo, nu era nimeni, m-am asezat la rind , n-am numar si n-am avut pe cine sa intreb. Mentionez ca eram modest imbracata,dar i-am vorbit frumos, intrebandu-l unde este anuntul cu procedura inscrierii, si i-am spus de la ce ora stateam acolo, fara sa am pe cine intreba. Iritat, m-a imobilizat punindu-mi cotul in piept si m-a tirit afara pe scari , dupa ce ii instigase pe cei cu...numere, impotriva mea, jignindu-ma in tot felul.atit el cit si multimea.Neputincioasa, dezamagita , m-a bufnit plinsul si am plecat acasa. A doua zi, am fost la medic pentru ca ma durea sinul si se invinetise. Cu tratamentul in sacosa m-am dus la sediul Politiei Comunitare undeva pe strada Traian , si am fost primita in audienta la sefii de atunci, Erau vreo 5 domni care m-au ascultat, si-au cerut scuze , si l-au chemat pe domnul politist comunitar pentru confruntare. La inceput nu a vrut sa recunoasca nimic, dar cind le-am spus ca ma duc la medicul legist si la ziar, a fost scos afara de o persoana din acea comisie, apoi a revenit , si mi-a cerut scuze , dar tot cu tupeu obraznic. Un domn in virsta ,pensionar militar care era in acel birou, si-a cerut inca odata scuze in numele institutiei, si mi-a spus ca domnul cu ochi albastri , este presedintele tineretului la Partidul Conservator., si,,,, ca nu rezolv nimic reclamind. Dezamagita, bruscata de un individ caruia puteam sa-i fiu mama, am plecat cu un gust amar.Dupa acel incident am aflat ca a fost pus sa patruleze pe strazi, iar eu am ramas cu o expierenta de neuitat, si mi-am amintit brusc,,, Partidul, e-n toate! Doar Dumnezeu mai poate face dreptate! Sa fim sanatosi, ca Politia Comunitara ,,, vegheaza!
  0
  0
  Raportează
 • postat de galatean
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 17:38
  1.In fata la trezorerie cumva este o noua parcare si nu stim noi,sau ei se fac ca nu vad.
  2.De la trezorerie pina in Tig1 sunt numai cersetori pe care iarasi nu-i vad.
  3.Pe la Ireg cu martisorul nu se putea circula
  4.Nu mai fiti asa plini de sine,castigati=va respectul
  In piata centrala stiti sigur ce se intimpla dar nu vedeti,in piata energiei se vad tigari pe trotuar si iar nu vedeti.
  5.Desfiintare este singura varianta.
  0
  0
  Raportează
 • postat de puscariasul
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 16:33
  Mi se face mila de statutul comunitarilor,afara cu ei. Auziti bai demnitarii sunt paziti si de ciinii comunitari!
  0
  0
  Raportează
 • postat de un oarecare politist
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 16:06
  Am citit comentariile galatenilor si am constatat cu stupoare ca sunt f.multi nemultumiti de serviciile oferite de politia locala,dar probabil multi dintre ei nu stiu ca noi nu avem un statut al politistului, nu avem o lege stabila in tara asta care sa apere politistul si muncim in conditii de stres avand un supra-control lasat mostenire de d-nul ciumacenco care ne da sanctiuni pt tot felul de motive puerile si avem in institutie un jurist care nu este in stare sa ne apere in instanta pt ca probabil este slab pregatit si am platit amenzi pt ca am fost dati in judecata de anumite persoane cu greutate pt simplul fapt ca isi plimbau caini de lupta fara botnite. Rugam cetatenii sa colaboreze mai mult cu politistii locali pt ca numai asa putem sa avem un oras patronat de ordine si disciplina. Probabil ca unii dintre cei care au comentat fac parte din persoanele sanctionate sau certate cu legea dar nu le putem ingradi drepturile.Muncesc si traiesc cu speranta ca intr-o zi am sa pot ridica capul din pamant si sa zambesc locuitorilor acestui frumos oras, multumit de faptul ca este liniste si ordine in orasul natal.
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 16:02
  care politisti locali....marea majoritate a lor au asigurat paza la dgaspc galati acum cativa ani in urma, cand inca nu aveau atatea drepturi si stiu ca erau analfabeti cu 8-9 clase pe care i-au obligat apoi sa faca liceul la seral iar acum sunt mari politisti,nici macar amenzile nu le scriu corect........................eu as desfiinta asa zisa politie locala de toata cacaoa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de noul G
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 14:23
  astazi 02 martie unui domn fost senator de Galati nu-i mai stiu numele acum i s-a ridicat bariera la intrare pe faleza dinspre afdj ca sa intre cu masin pentru a duce copilul sa se dea cu rolele. pentru ce platim paznici la intrare?sa-i selecteze pe cetatenii de diferite ranguri sau sa asigure linistea celor care vor sa iasa la o plimbare cu mai putin stres .pe o tablita scrie ca accesul este permis pentru aprovizionare intre niste ore dar degeaba ca nici asta nu se respecta.oare politia de care vorbiti are competente aici? si daca tot este dezbatere de ce nu umbla in civil pe faleza sa-i prinda pe cei care minjesc pete tot ca numai grafiti nu e,iar pentru cei cu talent se pot amenaja panouri speciale,asa cum este spatiul pentru roleri...aude cineva?
  0
  0
  Raportează
 • postat de un dezamagit
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 14:05
  Dezastrul in aceasta institutie a venit o data cu numirea acestui smecheras ,domnu Gasca,protejatul altui mascarici,Ciumacenco si implicit ,pe vremea aceea ,PSD-ului.A distrus tot ce a facut bun domnul Darjan in Pplitia Locala.A incurajat nepotismul si a promovat nonvalorile.De aceea arata asa cum arata azi aceasta institutie.Degradarea imaginii acestei institutii a inceput in anul 2010 cand in urma disponibilizarilor ,au ramas foarte multi incapabili ,unii dintre ei nestiind nici macar cum se face un proces verbal de contraventie.Sub obladuirea conducerii primariei ,dnul Gasca a organizat un "examen"beton in urma caruia au ramas cei care trebuia sa ramana,adica protejatii domniei sale,netinand cont de niste criterii de departajare normale ,mai ales ca examenul cuprindea niste probe convenite cu sindicatul de la acea vreme.Si uite asa s-a umflat in pene maria sa domnul Gasca ,si a iesit cum a vrut el.Numai ca dupa aproximativ un an ,un fost angajat nemultumit pe buna dreptate de magariile care au fost facute,a castigat in instanta procesul intentat impotriva institutiei si domnu Gasca de atunci a cam inceput sa se dezumfle vazand ca pierde proces dupa proces.E o alta discutie si necesita un spatiu mai amplu dar ideea este ca datorita ambitiei sale prostesti,institutia va fi nevoita sa-i plateasca acestui fost angajat toate drepturile banesti incepand cu octombrie 2010 pana in prezent.Si de unde acesti bani daca nu tot din buzunarul contribuabilului??!!Bine ar fi sa existe o cale sa plateasca dumnealui pentru prostiile pe care le-a facut si nu sa sufere cetateanul,dar vom vedea.Aceasta este imaginea acestei institutii datorita acestui personaj numit Gasca.Sa se faca verificari,sa se faca controale ale institutiilor statului in legatura cu examenele din septembrie 2010 ,cum s-a desfasurat,cum s-a facut selectia dosarelor profesionale si tot asa.Managementul defectuos si dupa parerea mea datorita prieteniei lui Gasca cu Ciumacenco,dorinta de a face o imagine proasta primariei si implicit primarului.Deci raul trebuie taiat de la radacina.
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 13:52
  viata libera lanseaza dezbatere publica...............SA AJUTAM PRIMARUL SA_SI NUMEASCA CONSILIERUL SEF LA POLITIA LOCALA..................................
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 13:45
  si la ecosal e aceeasi poveste.trebuie schimbat directorul si viata libera da o mina de ajutor primarului prin articole zilnice. ziar in slujba partidului,primarului,etc.
  0
  0
  Raportează
 • postat de x
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 13:40
  viata libera ajuta primarul in demersul sau de a scapa de gisca pentru a numi consilierul lui in aceasta functie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de taranul din spania
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 12:54
  legat de politie locala ...... aceasta e si in italia si are mai multe atributii decat cea de la noi. ba chiar am vazut la milano ca au in dotare dacii duster. politia locala din italia se ocupa si de radare iar politia nationala nu. sunt si cei de aici slab pregatiti dar nu se poate face comparatie. ar fi o neorocire sa dai pe mana politistilor locali de la noi mai multe atributii pe care nici politia nationala nu e in stare sa le gestioneze. in primul rand trebuie sa se restructureze politia nationala unde sunt prea multi politisti inutili si oricum sunt prea multi politisti pe cap de locuitor fata de alte tari. si politistii sau carabinierii din italia au salariimici spre medii iar la noi au salarii de la medii spre mari. va aduceti aminte de acele vestite scutere pentru politisti din Galati? Le foloseste vre-un politist? NU pentru ca sufera de complexe de inferioritate . Asa s-ar fi facut economie la carburanti dar ei vor si cu masini si cu salarii mari. Politia din alte tari nu sufera de aceste complexe si tot isi fac treaba si cu salarii normale pentru tara in care sunt si tot isi fac treaba pe cand in Romania NU.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigi
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 12:43
  o sa povestesc o mica intamplare legata de politia locala : intr-o zi am oprit masina intr-un loc in care nu era niciun indicator care sa interzica acest lucru, asteptandu-mi sotia . In spatele meu opreste o masina a politie locale care a incepit sa ma claxoneze insistent. M-am uitat din nou pe stalpi , crezand ca nu am vazut indicatorul , dar s-a confirmat ceea ce stiam deja: nu exista un asemenea indicator ! Pt. ca nu inceta claxonul din spatele meu....m-am pus in miscare si am oprit ceva mai incolo , lucru pe care l-a facut si masina politie locale. Binenteles ca a continuat claxonatul de parca eram in mijlocul unui meci de fotbal, cu toate ca nu incalcasem niciun semn de circulatie. Pt. ca mi-am dat seama ca orice discutie ar fi fost de prisos in asemenea conditii am preferat sa-mi sun sotia si ma mut cateva sute de metri. Mai are rost sa spun morala ?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Care poliție locală? Bani aruncați, risipiți pe niște manechine ineficiente.
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 12:40
  Decât cu așa poliție locală, mai bine afară. Nu mai avem bani să susținem din taxe și impozite parazitismul sub caschetă fără eficiență socială. Mai bine facem altceva cu banii cheltuiți pe acești oameni de indolență crasă. Nici o amendă de parcare nu sunt în stare. De ce nu-i găsim în cartiere cu sectoare bine delimitate prin patrulare. Nu mai scriu că mi se face rău.Ineficiență ascunsă sub niște haine pe post de manechine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de tureltan
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 12:21
  La obiect , Politia locala a fost inventata la Galati sa pazeasca Primaria si salariatii pentru ca galatenii sa nu-i tulbure cu problemele urbei sau problemele personale. Cand soliciti ceva legal ,ti se da un raspuns anapoda si n-ai cu cine sa vorbesti. Cealalta categorie de ,, politisti locali,, - auzi politisti- se plimba pe strazi cu un bloc notes sa dea amenzi , chipurile. Care amenzi ?ca nici pe tiganii care vandalizeaza gunoaiele , facand cate un cartier ( Aurel Vlaicu in speta )sa semene cu o rampa de gunoaie , nu sunt in stare sa-i abata de la indeletnicirea lor.N u vor sa se implice ptr a nu-si pierde posturile si seful lor tolereaza plata din bugetul comunitatii. Asta nu e furt????
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marks
  Sâmbătă, 02 Martie 2013 12:05
  Reforma Politiei locale ar trebui sa cuprinda inchiderea ei. In legile lui Murphy exista un capitol special referitor la birocratii. Scrie acolo ca birocratia care ca prima menire efortul de a-si judtifica si conserva existenta. De aceea aici putem doar sa ne manifestam indignarea ca asa vom ramane. Niste politruci vor arata ce suport legal au si ce atributii absolut necesare are Politia Locala ca astfel sa sustina pe alt politruc care in final il va inlocui pe Gasca( bun nume pentru un sef de Politie locala in linie cu mintea subordonatilor). Daca cu jumatate din banii cheltuiti cu Politia locala s-ar platii masini , benzina si cativa politisti in plus astia ar patrula cu mai multa autoritate. Dar in tara asta nu se fac lucrurile ca sa fie serviciile statului eficiente si utile ci se fac ca sa sustina paianjenisul de interese ale celor care nu-s in stare de nimic pe lumea asta si care de aceea se duc la partide lipesc afise si pretind si ei slujbe si zone la stat de unde se poate fura.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.