Doi gălăţeni sunt suspectaţi de piraterie

Doi gălăţeni sunt suspectaţi de piraterie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi gălăţeni, de 35 şi, respectiv, 45 de ani, au intrat în atenţia organelor judiciare, după ce acestea au obţinut informaţii că pe piaţa gălăţeană există persoane care distribuie opere muzicale, filme şi programe IT. În urma unor descinderi domiciliare, poliţiştii de la Investigare Fraude au ridicat trei calculatoare, două laptopuri, un hard disk extern, cu capacitate de 2TB, precum şi 1.471 de discuri optice care prezentau elementele specifice unor mărfuri piratate.

"Din probele administrate până în prezent, a reieşit că în perioada iunie 2012 - februarie 2013, cei doi suspecţi au pus la dispozitia publicului, prin internet şi alte reţele de calculatoare, folosindu-se de programe tip “peer-to-peer”, opere muzicale, audiovizuale şi programe informatice, fără consimţământul titularilor drepturilor de autor", a precizat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Ancheta este acum în plină desfăşurare, ea fiind coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Citit 1819 ori Ultima modificare Joi, 28 Februarie 2013 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.