* Cazul Dragomir, pe masa de lucru a procurorilor *

* Cazul Dragomir, pe masa de lucru a procurorilor *
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tatăl bebeluşului căruia i-a fost fracturat piciorul, la naştere, în Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi a anunţat că va depune astăzi, 12 martie, la ora 9:00 o plângere penală împotriva medicului ginecolog şi a neonatologului care au asistat la naştere şi au verificat starea de sănătate a copilului în săptămâna care a urmat.

Povestea revine în actualitate pentru că părintele micuţului susţine faptul că medicii care ar fi trebuit să analizeze acest caz şi să impună sancţiuni fac în aşa fel încât lucrurile să treneze. Mai mult, Robert Dragomir afirmă că, de când a început ancheta Colegiului Medicilor, nu a fost informat în legătură cu derularea acesteia.

„Voi depune plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi împotriva medicilor care se fac vinovaţi de faptul că, după naştere, copilul meu a avut piciorul rupt. Plângerile vor viza culpa medicală şi malpraxis, iar aceste acuzaţii ar trebui confirmate.

Facem asta pentru că, de la Colegiul Medicilor nu am primit nici până acum un răspuns la sesizarea făcută de către noi şi nici măcar o informare prin care să fim notificaţi că ancheta nu s-a încheiat deocamdată. Corect şi legal ar fi fost să primim aceste informaţii", a susţinut Dragomir.

„A depăşit orice limită!”

Pe de altă parte, preşedintele Colegiului Medicilor spune că ancheta în acest caz este în plină desfăşurare şi îl acuză pe tatăl bebeluşului că exagerează în încercarea de a găsi un vinovat pentru cele întâmplate.

"O astfel de anchetă se poate face într-o perioadă ce poate dura de la 60 de zile până la un an. În acest moment nu s-a ajuns la o concluzie, ancheta fiind în continuare în plină desfăşurare. Va mai dura probabil un timp pentru că aşteptăm ca doi experţi (un expert în neonatologie şi altul în ortopedie infantilă) să se pronunţe. Dumnealui poate face orice plângeri doreşte, asta nu afectează ancheta noastră.

În condiţiile acestea nu pot spune decât că tatăl acestui copil este un om cu nişte probleme şi îşi doreşte cu orice preţ punerea la zid a medicilor şi împroşcarea lor cu noroi. Cred că a depăşit orice limită", a declarat dr. Dumitru Cristea (foto), preşedintele Colegiului Medicilor din Galaţi.

Amintim că în luna ianuarie a acestui an, un copil născut la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" a fost internat cu fractură de femur la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Părinţii copilului au spus că fractura nu a fost diagnosticată şi că medicii spitalului din Galaţi i-au spus timp de două săptămâni că micuţul suferă o reacţie adversă la o injecţie făcută după naştere.

Cazul a fost anchetat şi de către o comisie ministerială care a propus, luna trecută, ca şefii Secţiilor Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie de la Spitalul "Sfântul Andrei" din Galaţi să fie suspendaţi din funcţii, pe perioada cercetărilor disciplinare în cazul respectiv.

Citit 1230 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.