Mai ceva ca iarna! Zeci de gălăţeni şi-au frânt oasele pe străzile din oraş

Mai ceva ca iarna! Zeci de gălăţeni şi-au frânt oasele pe străzile din oraş
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Iarna de la sfârşit de martie a luat pe nepregătite nu doar autorităţile, dar şi pe gălăţenii care s-au crezut absolviţi, odată cu venirea primăverii calendaristice, de riscul de a mai suferi accidentări din cauza zăpezii şi a gheţii. Dar cum vremea ne-a jucat tuturor o festă, nu a fost nevoie decât de o ninsoare de o zi pentru ca trotuarele şi străzile din municipiu să se transforme în capcane pe care zeci de gălăţeni şi-au frânt oasele în urma unor drumuri de rutină, aparent inofensive.

"Eu fusesem să cumpăr pâine la colţul străzii şi când mă întorceam să intru în bloc am alunecat şi am căzut pe mâna dreaptă. Era gheaţă şi mi-au fugit picioarele. Nu mă aşteptam să mai vină iarna cu atâta forţă acum. Sigur o să stau câteva săptămâni cu ghips", ne-a spus Ion Hăşmăşanu, de 78 de ani, un gălăţean care aştepta miercuri dimineaţă la uşa camerei de gardă de la ortopedie. Un contact dur cu asfaltul l-a avut şi Vasilica Căuian, pe un trotuar din Micro 19.

"Mă întorceam de la medicul de diabet şi în piaţa din Micro 19 am alunecat şi am căzut rău pe spate. Am venit să văd dacă mi-am rupt ceva, că nu mai pot de durere. E ceva de nedescris pe străzi", ne-a spus femeia.

Acestea au fost doar două dintre cei 60 de pacienţi care în decurs de 24 de ore s-au prezentat la Urgenţe cu traumatisme în urma căzăturilor pe gheaţă.

"Au fost 60 de pacienţi cu traumatisme, entorse şi fracturi, şi doar vreo doi-trei nu au necesitat aparat ghipsat. Suntem aprovizionaţi cu materiale radiologice şi feşe ghipsate, aşa că nu e o problemă, cu toate că o astfel de traumatologie nu am mai avut la sfârşit de martie", a precizat dr. Angel Trifan, coordonator UPU - SMURD Galaţi.

Citit 1861 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2013 15:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.