Nepăsarea vecinilor duce la disperare. Unei bătrâne din Galaţi îi cade casa în cap

Nepăsarea vecinilor duce la disperare. Unei bătrâne din Galaţi îi cade casa în cap
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ghiniţa Iordan, o femeie în vârstă de 70 de ani, se loveşte de o problemă valabilă pentru foarte mulţi gălăţeni ce locuiesc la ultimele etaje ale blocurilor. După ce a muncit o viaţă întreagă, ea vede cum casa îi este distrusă de intemperii, deşi îşi plăteşte absolut toate datoriile către administraţie. "Mi-am văruit apartamentul în urmă cu ceva ani, pentru a nu avea probleme la bătrâneţe. Acum, vedeţi şi dumneavoastră cum tavanul din întreg apartamentul se distruge", spune femeia care locuieşte la ultimul etaj al unui bloc situat în centrul Galaţiului.

Ce s-a întâmplat de fapt? Bătrâna şi-a văruit apartamentul, după care un vecin s-a  gândit să facă un ban de pe urma fierului vechi de pe bloc. "A venit cineva şi a scos toate antenele TV de pe bloc. Atunci i-am atras atenţia că distruge izolaţia, însă a zis că nu se întâmplă nimic. La prima ploaie, a început apa să-mi pătrundă în casă", a zis Ghiniţa Iordan. Femeia a refăcut izolaţia pe banii ei, izolaţia s-a stricat, a apelat ulterior la administraţia blocului, izolaţia s-a refăcut, după care s-a stricat din nou. Anul trecut, când a încercat pentru a treia oară să îşi rezolve problema, femeia s-a lovit de refuzul vecinilor da a mai debloca nişte bani pentru o nouă reparaţie a acoperişului. "Nu ştiu ce să mai fac. Nici bani nu am să mai repar", a mai spus Ghiniţa Iordan. Pe de altă parte, administratorul blocului în care locuieşte promite că va repara respectivul acoperiş, de îndată ce vremea o va permite.

Soluţii în astfel de cazuri

Proprietarii care se află în situaţia Ghiniţei Iordan nu au alte soluţii decât a se adresa Justiţiei. Prima variantă este de a efectua reparaţiile din propriul buzunar, pentru ca ulterior să-şi recupereze banii de la Administraţie. În cazul în care locatarii sau administratorul refuză să facă plata, proprietarul se poate adresa instanţelor judecătoreşti, care, pe lângă plata efectivă a reparaţiilor, pot stabili şi anumite daune. De asemenea, în cazul în care administratorul îşi ia angajamentul că va face respectivele reparaţii, însă nu se ţine de cuvânt, se poate apela la un executor judecătoresc care poate notifica Administraţia şi stabili un termen de execuţie. Dacă acel termen nu se respectă, pot fi cerute daune.

Citit 2371 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2013 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.