Primăria a scos gardul mall-ului din Ţiglina. A fost eliberată calea de acces dintre străzile Saturn şi Regiment 11 Siret

Primăria a scos gardul mall-ului din Ţiglina. A fost eliberată calea de acces dintre străzile Saturn şi Regiment 11 Siret
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri a continuat sarabanda demolărilor din Ţiglina 1. Astfel, oamenii municipalităţii au pus la pământ ultimele rămăşiţe ale chioşcurilor dintre străzile Regiment 11 Siret şi Saturn şi, mai mult, au intrat cu buldozerele în gardul mall-ului încă neconstruit. "Anul acesta, avem în vedere reamenajarea completă a străzii Brăilei. Proprietarul terenului nu a avut nimic împotriva acestei demolări. S-a luat decizia scoaterii respectivului gard, deoarece era necesară eliberarea căii de acces ce leagă strada Regiment 11 Siret cu strada Saturn", a spus Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

"Vom continua să demolăm toate imobilele care se află în afara autorizaţiei de construcţie", a mai spus acesta. În zona cuprinsă între cele două străzi a existat de-a lungul timpului o situaţie cel puţin bizară. Spre exemplu, unul dintre chioşcurile cu pricina nu avea plătită chiria către Primăria Galaţi încă din anul 1997. "Acolo va fi reconstituit parcul, dar şi aleile de acces", a mai spus Mihai Costache.
Deocamdată, oficialul Primăriei nu a dorit să comenteze situaţia mall-ului construit pe spaţiul verde. Reamintim că imobilul cu pricina se află în acest moment sub lupa procurorilor DNA. În 2006, Asociaţia Lucrativă Saturn 2005 a concesionat, pe 40 de ani, 461 de metri pătraţi pe strada Saturn, începând lucrările pentru un mall. Hotărârea a trecut de Consiliul Local, asociaţia respectivă fiind reprezentată de Mircea Marosy, iar scandalul Saturn 2005 ar fi fost de fapt o asociaţie de firme apropiate preşedintelui Consiliului Judeţului de atunci, Eugen Durbacă, al cărui ginere este Marosy. De altfel, numele acestuia a apărut şi în dosarul "Aviasan".
Numai în ultima săptămână, în urma controalelor efectuate de organele Primăriei privind Disciplina în Construcţii, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 14.000 de lei.

 

Citit 4590 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2013 18:22

21 comentarii

 • postat de Ion
  Duminică, 21 Aprilie 2013 10:35
  Foarte bine, sa dfispara toate dughenele astea numite chioscuri, din tot Galatiul!!
  Zice unul n"sa traisca si propeitarii lor din ceva"
  Hai lasa-ma ma! Sa puna mana la MUNCA daca vor sa aiba din ce trai, ca aia nu e munca, cumperi de la Metro si vinzi mai scump in cartier! Aia e parazitare! Ei de fapt traiesc din munca oamenilor din cartiere, carora le umfla preturile produselor! ! Bine, fraieri sunt cei care cumpara de la ei produse pastrate in conditii improprii si la suprapret.
  Dughenele astea ordinare sunt demne de alt secol!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nobel
  Vineri, 19 Aprilie 2013 14:12
  Cum a fost posibil ca un chiosc sa nu aiba platita chiria din 1997???? As vrea sa inchiriez si eu o casa de la respectivul (preferabil una personala, nu a primariei) si sa nu-i platesc chiria 16 ani!!! Cum s-ar simti? Ar trebui recuperate sumele de la cei ce au permis lucrurile astea. Am vazut ca a fost demolat si chioscul de pe clt, care era acum Sex Shop, fost Magazin de Vise, etc. S-a tot vorbit de pericolul ce-l reprezinta acestea, ca sunt ilegale, si tot asa, dar ani la rand s-a prmis sa faca bani si chiar sa omoare lumea. A fost nevoie de o actiune de reamenajare a zonei ca sa se poata temina cu ilegalitatile acelea. Daca cineva chiar a spus "Sa trecem la .. treaba", asteptam sa urmeze si alte fapte pozitive. Sunt multe locuri in Galati care au nevoie de asta.
  SI profit de ocazie sa readuc in discutie posibilitatea de a deschide o sectiune in care noi, cei neinsemnati in ochii multora, sa putem semnala probleme reale si pertinente ale urbei. Ideal ar fi fost pe pagina Primariei, dar de ce n-a lua initiatia asta Viata Libera?
  0
  0
  Raportează
 • postat de anca
  Vineri, 19 Aprilie 2013 07:48
  normal ca este de acord cu demolarea chioscutrilor dimprejur, ca doar isi va deschide mall,si nu ii place tiganiia,sa fie mult spatiu ,cica pe Durbaca ,nu il intereseaza aceea cladire .oare ce ii mai trebuie acestui mos? nu el a dat autorizatii la toti oamenii pt asi amplasa garaje, magazine.......?
  adevarul este ca ar fi trebuit reamenajat vechiul complex tiglina.au spatiu cit vor .uitati-va ca sunt spatii unde dorm oamenii strazii ,de ce primaria nu se implica?
  de fapt ne intereseaza doar clubul otelul
  0
  0
  Raportează
 • postat de alina
  Joi, 18 Aprilie 2013 20:28
  Domnule Primar v am votat cu incredere si cred ca o sa va sustin in continuare , daca va tineti de toate promisiunile promise in campanie.(cand incepeti demolarile garajelor din tiglina 2?) sunt o groaza si sunt facute ateliere iar masinile ocupa locurile din fata blocurilor.asteptam si noi in tiglina 2 o curatenie generala (JOS cu chioscuri, garaje si tot ce intuneca imaginea orasului)
  0
  0
  Raportează
 • postat de Parcare
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 22:10
  In acea zona ar fi trebuit largita parcarea si nicidecum ridicata o asemenea mandahala de cladire care nu foloseste nimanui. Sunt necesare si chioscurile. Tb sa traiasca si acei oameni din ceva. Au si ei familii, copii, datorii.... Ce nu inteleg eu si nu stiu cine imi poate da un raspuns cert in privinta parcarii de langa Manastirea Metoc ( atentie: parcarea nu este a m-rii ci a unei firme al carei sediu e langa m-rea Metoc). Nu ai voie sa parchezi acolo pt ca, zic cei care lucreaza acolo, e teren proprietate privata. Cum 'or fi ajuns parcarile terenuri cu un astfel de statut?! Poate cineva sa elucideze cazul?! Si asa e mare criza de parcari, te mai trezesti ca te expediaza una doua pe motiv ca e propr. privata. Si culmea ironiei nu vezi decat una doua max. trei masini parcate acolo.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ionut
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 21:42
  Si tiganii cu florile sa dispara!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 19:41
  Pai proprietarul terenului nu a avut nimic împotriva acestei demolări tocmai pentru ca el, proprietarul terenului solicitase Primariei, prin cerere, cu ceva ani in urma, demolarea gardului, dar nu l-a bagat nimeni in seama.
  Si cam asta va fi tot hei-rup-ul curateniei de primavara, adica pe aici, pe acolo pe unde nu deranjam pe domnul, pe doamna. Iar baietii cu amenzile au iesit ca sa dea bine la imagine.
  Galatiul anilor 70 era metropola pe langa cotetul asta de acum.
  0
  0
  Raportează
 • postat de suparat
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 19:02
  Sint de acord cu DL " de Constructii" !!!! CURATENIE IN ORAS !!!! D-LE PRIMAR ; faceti Dumneavoastra ceva.....
  ce nu au facut ceilalti primari !!!!CURATENIE, JOS toate tarabele , chioschiurile de pe suprafata orasului !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de cacarau
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 18:31
  kk-m-as pe tot neamul durbaca.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vergiliu
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 17:25
  Mos Durbaca se spala pe maini, el spune ca nu are interese la acea cladire, dar se stie f bine ca si-a bagat slugile la inaintare, asa cum de pilda acolo figureaza ca actionar analfabetul de Ion Stefan, loaza care acum este pe la PDL si multi alti lachei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Daniela
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 17:21
  Felicitari domnule Primar Stan,continuati fara mila asemenea actiuni,orasul batjocorit de Durbaca si Nicolae trebuie sa arate altfel.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Moscovici Aurel
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 11:55
  Cosmelia aceea de cinci nivele de pe str.SATURN ar trebui demolata prin implozie,
  dar cu intreaga familie durbaca inauntru, asa scapand si de cosmelie si de ei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Sanki
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 11:51
  Toate aceste nenorociri se datoreaza actalulului senator platit din baniituturor pentru a continua matrapazlacul si dezastrul Galatiului in interesul buzunarului prpopriu.Killerul Galatiului a fost si este in continuare MENGELE- JenicaTURBATU,acum si la oferta cu pseudo-adventistul cu gusa si falci lacome. LA PUSCARIE ! Stane da-le in cap ca de asta te-am pus primar!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Snep
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 11:33
  Respect Stan, ce spuneti de barul "Seven" de langa tribunal care a fost construit abuziv?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tastați ,,TOTUL DESPRE GALATI 1970 și veți vedea ce frumos era orașul nostru, ce a devenit orașul LOR după 23 de ani. Mizerabili oameni, ne-au ucis orașul în 23 de ani.
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 10:09
  Uraaaaa, bravoooooo, o mișcare ce s-a lăsat așteptată ani de zile gardul mascând de fapt nenorocirea ce s-a făcut sub foștii primari penali acceptând construcția să intre pe drumul public din spatele parcului. Cine este proprietarul mizeriei de construcții ridicate anapoda? Dacă vreți să vedeți cum era Complexul Țiglina Unu, sau imagini din 1970 cum era orașul sistematizat TASTAȚI ,,TOTUL DESPRE GALATI 1970'' și vedeți, și comparați. Te apucă groaza ce au făcut cei 23 de ani pe orașul nostru.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Dezamagit de liberalii de fatada
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 10:08
  Inca un Vox Center cu usa in drum... Asta e Noul Galati: vechii politruci sub o palarie noua, sa pape si gura penelistilor ceva pe fata ca prea au luat doar prin spate atatia ani...
  0
  0
  Raportează
 • postat de dany
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 10:03
  pune-i la pamant, pune-i la pamant !!
  0
  0
  Raportează
 • postat de constructii
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 09:47
  mai sunt constructii in parc, magazia de toale chinezesti la kg si covrigaria

  taraba de inghetata cit a platit spaga sa intre pe spatiul verde PUBLIC ???

  sa vad tot parcul eliberat, replantati copacii si instalate bancile, cosurile de gunoi, tisnitorile cu apa si sa PATRULEZE POLITIA COMUNITARA IN PERMANENTA !!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 09:00
  Fratilor, cine naiba i-a dat autorizatie de constructie astuia cu hardughie de 5 nivele? Cine i-a permis sa construiasca direct din strada fara loc de trotuare macar ca de parcari nici nu poate fi vorba? La cat de aglomerata si inghesuita era zona asta cat de incompetent si nesimtit tre sa fii sa accepti sa se construiasca in halul asta fara trotuare sau parcari???? De ce nu infunda puscaria astfel de oameni?
  0
  0
  Raportează
 • postat de MIMI
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 07:37
  De aia s-a milogit Durbaca la fraierii din Micro13 , 39 , 40, si alte zone fara cap,SA-L ALEAGA, ca ulterior sa scape de hotiile si ABUZURILE care le-a facut in timp!!!RUSINE DUNGATULE DE DURBACA!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Marius
  Miercuri, 17 Aprilie 2013 07:02
  A si aparut comunitarul
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.