Primăria a scos gardul mall-ului din Ţiglina. A fost eliberată calea de acces dintre străzile Saturn şi Regiment 11 Siret

Primăria a scos gardul mall-ului din Ţiglina. A fost eliberată calea de acces dintre străzile Saturn şi Regiment 11 Siret
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri a continuat sarabanda demolărilor din Ţiglina 1. Astfel, oamenii municipalităţii au pus la pământ ultimele rămăşiţe ale chioşcurilor dintre străzile Regiment 11 Siret şi Saturn şi, mai mult, au intrat cu buldozerele în gardul mall-ului încă neconstruit. "Anul acesta, avem în vedere reamenajarea completă a străzii Brăilei. Proprietarul terenului nu a avut nimic împotriva acestei demolări. S-a luat decizia scoaterii respectivului gard, deoarece era necesară eliberarea căii de acces ce leagă strada Regiment 11 Siret cu strada Saturn", a spus Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

"Vom continua să demolăm toate imobilele care se află în afara autorizaţiei de construcţie", a mai spus acesta. În zona cuprinsă între cele două străzi a existat de-a lungul timpului o situaţie cel puţin bizară. Spre exemplu, unul dintre chioşcurile cu pricina nu avea plătită chiria către Primăria Galaţi încă din anul 1997. "Acolo va fi reconstituit parcul, dar şi aleile de acces", a mai spus Mihai Costache.

Deocamdată, oficialul Primăriei nu a dorit să comenteze situaţia mall-ului construit pe spaţiul verde. Reamintim că imobilul cu pricina se află în acest moment sub lupa procurorilor DNA. În 2006, Asociaţia Lucrativă Saturn 2005 a concesionat, pe 40 de ani, 461 de metri pătraţi pe strada Saturn, începând lucrările pentru un mall. Hotărârea a trecut de Consiliul Local, asociaţia respectivă fiind reprezentată de Mircea Marosy, iar scandalul Saturn 2005 ar fi fost de fapt o asociaţie de firme apropiate preşedintelui Consiliului Judeţului de atunci, Eugen Durbacă, al cărui ginere este Marosy. De altfel, numele acestuia a apărut şi în dosarul "Aviasan".

Numai în ultima săptămână, în urma controalelor efectuate de organele Primăriei privind Disciplina în Construcţii, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 14.000 de lei.

 

Citit 4733 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2013 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.