Sute de poliţişti şi jandarmi vor fi pe baricade de 1 mai şi de Paşti. Circulaţie restricţionată pe Domnească

Sute de poliţişti şi jandarmi vor fi pe baricade de 1 mai şi de Paşti. Circulaţie restricţionată pe Domnească
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipajele de poliţie şi de jandarmi vor veghea locurile de agrement, spectacolele în aer liber,slujba Învierii şi nu în ultimul rând, vor fi prezente în târguri şi oboare


De 1 Mai şi cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale poliţiştii gălăţeni vor fi angrenaţi, alături de celelalte forţe din sistemul integrat de ordine publică, în acţiuni ce au drept scop menţinerea climatului de siguranţă publică. Zilnic vor acţiona peste 160 de poliţişti din structurile operative ale I.P.J. Galaţi precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. "Se vor intensifica acţiunile în zonele aglomerate, pentru prevenirea şi combaterea furturilor şi a infracţiunilor cu violenţă, precum şi pentru înlăturarea stărilor de pericol ce se pot crea pe fondul încălcării normelor rutiere. O atenţie deosebită va fi acordată locurilor cu mare afluenţă de public, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, activităţi cultural-sportive, zonelor de agrement, dar şi pieţelor şi târgurilor" precizează cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Un segment important al misiunilor din această perioadă va fi reprezentat de controalele pe care poliţiştii şi reprezentanţi DSV Galaţi le vor face în pieţe şi târguri, pentru a verifica modul în care sunt comercializaţi mieii şi alte produse. 

350 de jandarmi vor dubla dispozitivele

Pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică cu prilejul vacanţei prelungite de 1 Mai şi Paşti, 350 de jandarmi gălăţeni vor patrula la nivelul judeţului Galaţi în echipe mobile auto, patrule independente şi mixte (jandarm – poliţist) cât şi echipe operative de combatere a faptelor antisociale  pentru ca toate acţiunile religioase, evenimentele artistice dar şi vacanţa cetăţenilor să se desfăşoare într-un climat de normalitate. Jandarmii vor acţiona cu precădere în municipiile Galaţi şi Tecuci, oraşele Târgu Bujor şi Bereşti, Pădurea Gârboavele cât şi pe raza comunelor limitrofe acestor localităţi, pentru prevenirea faptelor care intră sub incidenţa penală sau contravenţională comise în locurile publice, descurajarea elementelor infractoare şi turbulente dar şi pentru soluţionarea operativă a sesizărilor. Astfel, cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine, atât prin contact direct, cât şi prin apelarea serviciului unic de urgenta 112.

Circulaţie restricţionată de Înviere

Potrivit Poliţiei Galaţi, în noaptea de Înviere, între orele 22,00 – 02,00, nu se va circula pe str. Domnească, de la intersecţia cu str. Basarabiei până la intersecţia cu str. Ep. M. Ştefănescu şi str. Anghel Saligny, de la intersecţia cu str. Gh. Doja şi până la intersecţia cu str. Gheorghe Asachi precum şi intrarea aferentă Liceului Auto din str. Frunzei.

Citit 1449 ori Ultima modificare Marți, 30 Aprilie 2013 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.