Conducta de apă a Combinatului, afectată de excavările ilegale

Conducta de apă a Combinatului, afectată de excavările ilegale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un incident care ar fi putut avea urmări deosebit de serioase asupra activităţii din combinatul siderurgic s-a produs luni după amiază, din cauza excavatoarelor care sapă după fier vechi în zona SC Galfinband. Lama unui utilaj a atins un robinet de la o conductă care deserveşte alimentarea cu apă potabilă a platformei siderurgice, distrugând valva. Potrivit oficialilor de la ArcelorMittal, incidentul ar fi putut crea prejudicii serioase activităţii din cadrul societăţii comerciale dacă un eveniment similar nu s-ar fi produs în urmă cu câteva zile.

"Este a doua oară în decurs de câteva zile când este distrusă această valvă. Componenta a fost înlocuită, dar, pentru că a fost modificat puţin traseul, acum nu a fost afectată alimentarea cu apă. Suntem în contact permanent cu autorităţile pentru rezolvarea problemei", ne-a precizat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al ArcelorMittal Galaţi.

În urmă cu câteva luni, din cauze similare, au fost afectate mai multe regulatoare de presiune la reţeaua de gaze, incident care ar fi putut avea consecinţe extrem de grave. Potrivit surselor noastre, la nivelul Prefecturii Galaţi ar fi fost demarată o anchetă, la solicitarea expresă a MAI.

Citit 1490 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2013 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.