GALERIE FOTO / Peste o mie de oameni la Sărbătoarea Bujorului

GALERIE FOTO / Peste o mie de oameni la Sărbătoarea Bujorului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
* Voia bună s-a pornit încă de dimineaţă la serbarea câmpenească din pădurea de la Roşcani

Oameni de toate vârstele au venit ieri, de la primele ore ale dimineţii, în pădurea de la Roşcani, ca să se bucure de Sărbătoarea Bujorului. Serbarea câmpenească se ţine aici, an de an, aşa că oamenii s-au obişnuit şi ştiu unde să vină atunci când au chef de distracţie.

Începând de la intrarea în pădure dinspre statuia lui Ioan Vodă cel Cumplit erau parcate automobilele celor veniţi la distracţie. Peste trei sute, am apreciat noi. Dar cum sărbătoarea a fost a tuturor, fumul de mici şi fleici se ridica şi deasupra Mercedesurilor GLK trase la marginea pădurii şi deasupra bicicletelor legate de trunchiuri de copac sau a căruţelor de la care caii fuseseră deshămaţi în preajma poienilor, ca să pască în voie.

Oamenii n-au mai ţinut cont de nimic. Au băut bere, au mâncat mici sau pur şi simplu au stat pe pătură, la umbră, şi au ascultat medlodiile populare interpretate de artiştii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi.

„Vin în fiecare an şi de fiecare dată îmi place. Avem nevoie de sărbătoarea asta. Uitaţi-vă, numai, în jur, ca să vedeţi că oamenii se simt bine. E frumos, îmi place, vin de mulţi ani la rând şi voi continua să vin şi de-acum încolo. Ce poate fi mai frumos de atât?”, a apreciat Matei Irimia, în vârstă de 63 de ani. „Vin în fiecare an şi voi continua să vin. Este muzică bună, distracţie şi vrem ca serbarea să se organizeze şi în anii următori, la fel cum s-a organizat până acum”, ne-a declarat şi Marian Popa, în vârstă de 36 de ani.

Zeci de comercianţi au adus la serbare mărfuri de toate soiurile: de la mitraliere de plastic, jucării şi haine mai vechi sau mai noi, până la oale şi telefoane. Am numărat vreo patru sau cinci tarabe cu mititei, cârnăciori, fleici şi dozatoare de bere şi mai multe atracţii de bâlci la care câştigi premii dacă reuşeşti să dai tare cu pumnul în sac sau să dărâmi castele din cutii, nimerindu-le cu mingi. Erau şi tobogane gonflabile de mari dimensiuni, în care copiii cei mici se putea juca fără să se rănească. Din loc în loc, mai apărea câte un lăutar cu trompetă sau acordeon.

Cu o cheltuială minimă, aşa cum ne informa primarul oraşul Târgu Bujor, Laurenţiu Gâdei, în cursul săptămânii trecute, oamenii s-au distrat pe cinste. Şi au venit în număr mare, semn că serbarea câmpenească nu e nici pe departe una pe care oamenii să o fi uitat.


Citit 4611 ori Ultima modificare Duminică, 19 Mai 2013 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.