Desţânţărirea ajunge şi în centru

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După articolul "Ţânţarii invadează centrul Galaţiului…", am primit un răspuns de la Direcţia Tehnică a Primăriei Galaţi, prin intermediul purtătorului de cuvânt Nicoleta Manole. Iată ce ne-a declarat vizavi de invazia ţânţarilor şi a căpuşelor din centrul Galaţiului şi nu numai.

„Acţiunea (n.r: desţânţărirea) a fost începută în data de 25 mai, dar a fost suspendată din cauza ploilor din ultimele zile. Acţiunea s-a desfăşurat simultan în aer şi la sol  şi a început în cartierele Dimitrie Cantemir, Barboşi, Micro 19, 20, 21, 18, 17, Siderurgiştilor Vest, Aurel Vlaicu, Ţiglina I, II, III, Mazepa I şi Mazepa II”.

„La sol, acţiunea s-a desfăşurat folosindu-se pompe cu patru atomizoare, iar avioanele au făcut câte cinci zboruri dimineaţa şi seara, în virtutea unui contract încheiat între Ecosal şi Aviasan.”

Mai aflăm că substanţa folosită a fost Kautrine CE 15 – 5 şi că, în centrul oraşului şi deci şi în spaţiul părculeţului de care am pomenit, n-au ajuns încă echipele de desţânţărire; despre căpuşe, la fel, încă nu se poate spune nimic.

Am mai fost informaţi că acţiunea va fi reluată joi dimineaţă, dacă nu cumva ploaia va împiedica acest lucru.

Şi noi dorim ca acţiunea să se încheie cu succes pentru cei care au iniţiat-o şi organizat-o, dar şi cu efectele dorite de toţi gălăţenii - fie de la periferie, fie din centrul oraşului. Nu vrem în nici un caz să fim răutăcioşi; suntem şi noi conştienţi că suntem în plină criză, că orice efort financiar e din ce în ce mai greu de făcut, inclusiv de Primăria Galaţiului, dar, dacă tot se face ceva, să se facă la timp şi eficient, nu doar ca să se bifeze o acţiune dintr-un program!.

Să începi desţânţărirea la sfârşitul lunii mai e, cu siguranţă, destul de târziu. Să mai dai vina, la o adică, şi pe ploile care cad nu rar, ci aproape deloc la Galaţi, e, totuşi, prea mult.  În fine, măcar de-am vedea şi efectele.

Citit 1032 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.