Fii puternic, nu violent! Adolescenţii vor fi aduşi la sala de sport cu poliţia!

Fii puternic, nu violent! Adolescenţii vor fi aduşi la sala de sport cu poliţia!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania inedită demarată de IPJ Galaţi li se adresează adolescenţilor cu vârste de peste 14 ani


În perioada 28 mai - 19 iunie, elevii de şcoală generală şi cei de liceu vor fi ţintele unei campanii deosebite, menite să îi educe prin sport, dar mai ales să îi determine să-şi folosească energia şi forţa fizică, specifice vârstei, într-un mod constructiv, astfel încât să nu ajungă să se dedea la acte de agresiune în incinta şcolilor sau în afara unităţilor de învăţământ. „Vrem să oferim o alternativă la delicvenţa juvenilă. Vrem să prevenim infracţiunile sau faptele antisociale care se petrec în incinta şi în jurul unităţilor de învăţământ atât a şcolilor generale cât şi a liceelor”, a precizat cms. Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

Campania demarată de IPJ Galaţi are drept colaboratori clubul Lulu’s Gym, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică şi Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi. Poliţiştii gălăţeni vor avea un serios aport la această campanie, derulată pe final de an şcolar, ei fiind cei care îi vor însoţi pe cei de la clubul sportiv, în şcoli şi licee, unde le vor explica adolescenţilor dezavantajele folosirii necontrolate a forţei fizice şi meritele activităţii sportive desfăşurate sub o îndrumare atentă şi profesionistă. „Lucrând mult cu tinerii, am observat schimbarea de comportament care apare în urma practicării unui sport. Am încercat singuri să plecăm la drum, dar fără nişte parteneri puternici care să ne sprijine nu puteam să îl realizăm. Trebuie să îi educăm pe tineri înainte de a le cheltui energia în sală. Vreau să spun că, în cadrul clubului nostru, copiii vor fi în siguranţă. În permanenţă va exista în sală un reprezentant al IPJ sau ATOP. Clubul nostru este primul din ţară care are licenţă antidoping. Asta înseamnă preocupare din partea nostră, am încercat să prevenim evenimentele. Nu vom primi nici un adolescent până nu avem acordul scris al părintelui sau tutorelui. Din punct de vedere al sănătăţii, vă asigurăm că vom face tot ce este posibil pentru a depista eventuale hibe de sănătate pe care adolescentul le are”, a punctat Aurel Berbec, administratorul clubului.

Abonament pentru talentaţi

Campania “Sportul - alternativă la delincvenţa juvenilă” prevede şi un concurs de eseuri în urma căruia tinerii care vor să facă sport vor putea câştiga abonamente gratuite la clubul amintit. Eseurile trebuie să aibă maximum 1.000 de cuvinte, să fie scrise cu caractere Times New Roman, caracter 12, la 1,5 rânduri. Cei interesaţi vor depune eseurile la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi, str. Brăilei nr. 200, ( la ofiţerul de serviciu) până la data de  17 iunie 2013.

Citit 1962 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2013 16:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.