Ai noştri, licitaţi la Paris

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Omagiu pentru Grigore Vieru la Torino: Poetul Grigore Vieru (1935-2009) va fi omagiat duminică, 22 martie, cu începere de la ora 15.00, în Corso Trento nr. 13 din Torino, prin intermediul unui spectacol extraordinar.

* Preselecţie pentru româncele din Spania: Româncele din Spania sunt aşteptate şi ele să se înscrie în acest an Miss Diaspora, concurs de frumuseţe şi spiritualitate românească, adresat tinerelor de origine română din diaspora.

* „Român în Lume”: Proiectul „Român în Lume” din Spania împlineşte pe 1 aprilie opt ani de activitate, continuând să fie punctul principal de referinţă pentru integrare, informare şi convieţuire al romanilor din Peninsula Iberică. Publicaţia se distribuie în peste 700 de puncte în întreaga Spanie, iar noutatea este că, începand cu 16 martie 2009, ziarul lunar gratuit este prima publicaţie de acest gen care se distribuie şi în România.

* Alegerile europarlamentare la Stuttgart: Primaria din Stuttgart va fi miercuri, 25 martie, începând cu ora 19:00, locul de desfăşurare al unei seri informative referitoare la alegerile europarlamentare  care vor avea loc pe 7 iunie 2009.

* Concert şi Brunch la Bruxelles: Centrul Român de Informare de la Bruxelles, CRIB, şi Institutul Cultural Român, în parteneriat cu European Artists Management, îi aşteaptă pe românii din Belgia să ia parte duminică, 22 martie, în Concert  Studio 1, Flagey Place Sainte Croix, Bruxelles, la un Brunch Concert ce le va avea ca protagoniste pe violonista Clara Cernat şi pe pianista Luiza Borac. Brunch-ul va începe la ora 10:30, în timp ce concertul propriu-zis va începe la 11:30.

* Licitaţie on-line dedicată  artei româneşti: Sindicatul Naţional al Caselor de Licitaţii Voluntare din Franţa, SYMEV, în parteneriat cu Fundaţia Culturală Art Promo din Bucureşti, va organiza la Paris, în casa de licitaţii Drouot Montaigne, şi on-line, o licitaţie dedicată exclusiv artei româneşti. Acesta este primul eveniment de o asemenea amploare: 182 de lucrări selecţionate, care sunt semnate de 103 artişti români, printre care se regăsesc atât nume ale clasicilor, precum Ţuculescu, Petraşcu, Grigorescu, cât şi ale generaţiei actuale, Bogdan Raţă, Roman Tolici, Iuliana Vîlsan. Licitaţia on-line va începe duminică, 29 martie, la ora 15:30, ora Bucureştiului, pe site-ul www.the-saleroom.com/chayettecheval.

* Concert la Accademia di Romania: Clavecinista de origine română Cipriana Smărăndescu va susţine sâmbătă, 21 martie, ora 19:30, la Sala de Conferinţe de la Accademia di Romania, un concert de prezentare a CD-ului „Johann Sebastian Bach, Prima integrală românească la clavecin".

* Olandezi la Restaurantul Transilvania: Restaurantul Transilvania din localitatea olandeză Den Bosch a dat startul la rezervările pentru petrecerile pe care le va organiza în zilele de 11 şi 18 aprilie, sâmbetele premergătoare Paştelui Catolic, respectiv cel Ortodox.

Citit 814 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.