Trupul neînsufleţit al lui Ion Dolănescu va fi depus, sâmbătă, la Ateneul Român

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trupul neînsufleţit al lui Ion Dolănescu va fi depus, sâmbătă, la Ateneul Român, unde, începând cu ora 10.00, cei care l-au admirat pe celebrul cântăreţ de muzică populară îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Ateneul Român va rămâne deschis sâmbătă până la ora 22.30, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai casei de discuri MediaPro Music.

Duminică, de la ora 11.00, orchestra "Lăutarii" din Basarabia, condusă de Nicolae Botgros, va susţine un recital de jumătate de oră, informează familia lui Ion Dolănescu. Între orele 11.30 şi 12.20, familia şi prietenii vor comemora memoria regretatului artist. Momentul va fi urmat, de la ora 12.20, de o ceremonie religioasă de zece minute.

La ora 12.30, cortegiul funerar va porni către biserica Sfântul Gheorghe, situată la Kilometrul 0 din Capitală, unde, începând cu ora 13.00, va avea loc slujba de înmormântare, oficiată de un sobor de preoţi, în prezenţa Înalt Preasfinţitului Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

La ora 14.30, cortegiul va porni către cimitirul Bellu, unde, de la ora 15.00, va începe înmormântarea.

Ion Dolănescu a murit joi, în locuinţa sa, ca urmare a unui stop cardiac. Un echipaj SMURD s-a deplasat la locuinţa acestuia, în Capitală, unde timp de o oră s-a încercat resuscitarea artistului. Decesul s-a înregistrat în jurul orei 16.00. Ion Dolănescu avea 65 de ani.

Născut pe 25 ianuarie 1944, Ion Dolănescu a fost un celebru cântăreţ de muzică populară, dar şi deputat în legislatura 2000 - 2004, ales în judeţul Ilfov pe listele partidului PRM.

Originar din satul Perşinari, judeţul Dâmboviţa, Dolănescu a avut o discografie semnificativă, cu numeroase înregistrări la radio şi televiziune şi cu o bogată activitate concertistică. El este cunoscut şi pentru duetele realizate împreună cu solista Maria Ciobanu, dar şi cu fiul lor, Ionuţ Dolănescu.

Ultimul său album, intitulat "Casa bătrânească nu se vinde", a apărut la casa de discuri MediaPro Music şi a inclus 21 de cântece de petrecere, atât compoziţii ale artistului, cât şi melodii tradiţionale preluate din folclorul românesc.

Citit 1000 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.