Vineri dimineaţă, la ora 9.00, se închide Viaductul! Şoferilor le rămân două rute alternative
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Vineri dimineaţă, la ora 9.00, se închide Viaductul! Şoferilor le rămân două rute alternative
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Circulaţia pe podul care leagă oraşul de platforma siderurgică va fi interzisă, pentru orice tip de vehicule * Municipalitatea promite că lucrările la edificiul afectat de surpări vor începe în curând


Începând de vineri, de la ora 9,00, traficul rutier pe Viaductul care face legătura între municipiu şi Combinat va fi restricţionat pentru orice tip de vehicule, dar şi pentru pietoni şi biciclişti. Este decizia Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei, care s-a întrunit ieri la Primărie şi a analizat riscurile existente în cazul în care podul ar mai rămâne deschis circulaţiei, dar şi starea actuală a viaductului, tot mai degradată. 

"S-a apreciat că măsura este necesară pentru a preîntâmpina orice fel de accidente cauzate de degradarea capătului vestic al podului. În acest moment, secţiunea afectată este delimitată cu semne de avertizare", a punctat Mihai Costache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Şoferii care vor să ajungă în Combinat sau înapoi, spre oraş, ori cei care tranzitau viaductul pentru a ajunge pe Centură vor avea la îndemână două alternative: strada Smârdan cu prelungire în DJ 251 sau strada Brăilei, cu prelungire în DN 2B.

Tramvaiele care circulau pe Viaduct vor avea capătul de linie la depoul Transurb din strada Combinatului, iar muncitorii de pe platformă care foloseau acest mijloc de transport vor fi preluaţi de autobuze.

Reprezentanţi municipalităţii promit că lucrările de reabilitate a podului vor începe cât de curând. Operaţiunile sunt condiţionate însă de expertizarea tehnică şi de atribuirea contractului finanţat, pentru prima etapă, cu suma de 1.272.000 lei, bani alocaţi de la bugetul local.

Citit 3957 ori Ultima modificare Joi, 27 Iunie 2013 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.