Nea Mărin, miliardar în Finlanda

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cursuri pentru copiii români: Profesorii şi asociaţiile româneşti din Italia sunt încurajaţi să îi semnaleze Ambasadei României la Roma existenţa unor şcoli cu un număr semnificativ de copii români, care ar putea fi introduse în proiectul Cursului de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească, începând cu anul şcolar 2009-2010.

* Infernul comunismului românesc: Institutul Cultural Român din Varşovia prezintă la Gdańsk, loc simbolic al mişcării antitotalitare, chiar în Centrul „Solidaritatea", înfiinţat pentru a conserva memoria legendarului sindicat polonez, o expoziţie-document despre dezastrul  ultimilor ani de guvernare comunistă în România - „Fotografii interzise şi imagini personale. Viaţa de zi cu zi sub Nicolae Ceauşescu", a arhitectului şi fotografului Andrei Pandele.

* Sibiul, văzut din Finlanda: Centrul Cultural Francez din Helsinki găzduieşte până pe 28 martie, în cadrul manifestărilor dedicate francofoniei, expoziţia de fotografie "Sibiu, mereu tânăr...".

* Povestea unei românce din Marcellina: Este de 25 de ani în Italia, dar nu a renunţat niciodată la limba română, la obiceiurile şi sărbătorile româneşti. O româncă demonstrează că poţi fi respectat chiar dacă nu renunţi la identitatea românească. Leontina Ionescu are 51 de ani, şi este de 25 de ani în Italia. Este din Bucureşti, iar în prezent locuieşte la Marcellina, o localitate din apropierea Romei. Din anul 2000 este traducător autorizat şi colaborator în cadrul Tribunalului din Tivoli. "Soţul meu a avut o situaţie financiară bună şi nu a fost nevoie să lucrez. Sunt însă o fire întreprinzătoare şi nu mi-a plăcut niciodată să fiu  casnică”. Acum este candidat  la alegerile locale din Marcellina.

* Petrecere la discotecă: Disco România the ARC împreună cu ziarul Român în UK îi invită pe românii aflaţi în Londra la o seară de petrecere, ce se va desfăşura sâmbătă, 28 martie, la Discoteca română The ARC, din Torrens Street, Angel Islington.

* Inter-Art Aiud, la sediul ONU din New York: Fundaţia "Inter - Art" din Aiud în colaborare cu Misiunea României pentru ONU, Consiliul Judeţean Alba, Primăria -Consiliul Local Aiud va organiza luni, 30 martie, la Sediul O.N.U. din New York, o expoziţie internaţională de artă plastică cuprinzând 53 de artişti din 32 de ţări de pe toate continentele lumii, 17 artişti fiind din România. Judeţul Alba va fi reprezentat de 9 artişti. Manifestarea este dedicată şi împlinirii a 20 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 şi se va desfăşura sub egida „Libertate şi Artă- Fără frontiere".

* Film la Helsinki: Ambasada României la Helsinki a găzduit joia trecută, în cadrul programului cultural, "Cinemateca Românească", prezentarea lung-metrajului „Nea Marin Miliardar" (1979), în regia lui Sergiu Nicolaescu (în limba română în original, cu subtitrare în limba engleză). Programul de film va continua, în fiecare joi, pe tot parcursul acestui an.

* Trupa Morandi, la Londra: Trupa românească Morandi va concerta live joi, 26 martie, la Londra, cu ocazia O2 YourCountryLive, într-un eveniment dedicat comunităţilor de emigranţi din UK.

* Colocvii duhovniceşti la Geneva: Parohia ortodoxă română "Învierea Domnului" din Geneva-Chambesy, păstorită de părintele Vergil Vâlcu, organizează în fiecare seară de sâmbătă, pe toată perioada Postului Mare, slujba Vecerniei, urmată de colocvii pe diverse teme de interes duhovnicesc.

Citit 912 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.