Noroc de bloggeri!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Reacţii antiromâneşti în Anglia: Pentru prima oară, un oficial britanic, consilierul conservator Robert Fraser, i-a catalogat în public pe români ca fiind hoţi şi criminali, mult mai răi decât ţiganii irlandezi. Declaraţia a venit pe fondul discuţiilor despre crearea unei tabere de nomazi în ţinutul Leicestershire. Fraser a fost suspendat momentan din funcţia de consilier şi este nevoit să îşi plătească un curs prin intermediul căruia ar trebui să înveţe despre diversitatea etnică, dar comentariile britanicilor îi sunt favorabile. Pentru ei, Fraser este un erou şi sunt de acord cu el. 

* Un gălăţean, în concert la Torino: Filarmonica George Enescu din Bucureşti, dirijată de maestrul Cristian Mandeal şi avându-l ca solist pe pianistul Radu Lupu, va susţine luni, 30 martie, ora 21,00, la teatrul Regio din Torino, un concert extraordinar. Radu Lupu este din Galaţi, unde a şi terminat liceul, şi a debutat la vârsta de 12 ani cu un program compus chiar de el. Pianistul are în palmares numeroase trofee şi turnee în Europa, Statele Unite,  Israel şi China.

* România, promovată de bloggeri: Există tineri români care nu uită de  unde au plecat, ba mai mult, vor să promoveze atât imaginea României cât şi a românilor talentaţi. Bazat pe exemplul altor blog-uri din Barcelona, Budapesta, Chicago, Londra, Madrid, New York, a apărut în State un blog  care se doreşte un loc de întâlnire, de informare şi de dezvoltarea de activităţi colective pentru fotografi profesionişti şi amatori, România Photobloggers. Adresa: http://www.romaniaphotobloggers.org/

* Altă asociaţie în Italia: Sala de conferinţe Villa Valero din localitatea italiană Rivarolo Canavese va fi vineri, 3 aprilie, ora 10.00, locul de desfăşurare al prezentării oficiale a noii asociaţii culturale „România nel Mondo" (Romania în lume).

* Concert de Paşte la Veneţia: Sala de gală a Palatului Cornoldi, sediul Cercului Militar din Veneţia, va găzdui, în premieră, un concert românesc dedicat Sfintelor Sărbători ale Paştelui. Două sute de invitaţi din rândurile autorităţilor politice, militare şi administrative ale oraşului vor asista joi, 26 martie, începând cu ora 18,00, la concertul de muzică clasică şi canto susţinut de tineri români de mare talent, sprijiniţi şi promovaţi de Fundaţia Culturală „Dana Ardelea":

* Camera de Comerţ Britanico-Română – cea mai bună din UK: La ceremonia anuală de decernare a premiilor  COBCOE (Consiliul camerelor de comerţ britanice) din Londra, Camera de Comert Britanico-Română a primit marele premiu, fiind desemnată cea mai bună cameră de comerţ britanică a anului.

* Sărbătorile, la Lisabona: Cu ocazia Sărbătorilor Pascale, Institutul Cultural Român organizează la Lisabona, în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română din capitala Portugaliei (Capela „Intrarea Maicii Domnului în Biserică") şi cu Arhiepiscopia Tomisului din Constanţa, două concerte de muzică sacră, la Sé Catedral,  pe data de 4 aprilie  ora 21.00 şi la Basilica da Estrela, pe data de 5 aprilie, ora 21.00.

Citit 820 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.