Gălăţenii vor avea din nou apă caldă începând de sâmbătă. Până atunci se finalizează şi revizia anuală

Gălăţenii vor avea din nou apă caldă începând de sâmbătă. Până atunci se finalizează şi revizia anuală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conducerea Electrocentrale a anunţat că în weekend va furniza apă caldă pentru oraş * Vestea bună este că, în această perioadă, s-a făcut şi revizia generală anuală, astfel că, dacă nu vor mai fi războaie instituţionale / politice, apa caldă nu va mai fi oprită anul acesta


Gălăţenii branşaţi la sistemul centralizat vor avea din nou apă caldă începând cu după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 august. Este promisiunea directorului Electrocentrale, Tudor Petre, care a convocat ieri o conferinţă de presă, în care a încercat, de asemenea, să lămurească o serie de acuzaţii aduse în ultima vreme în relaţia cu Apaterm şi municipalitatea gălăţeană. "Cred că sâmbătă la ora 14,00 vom reuşi să umplem în majoritatea reţelelor din oraş şi să pornim şi instalaţia", a anunţat Tudor Petre.

"Au efectuat nişte plăţi care determină un anumit trend"

Motivul care a stat la baza acestei decizii a fost, potrivit şefului Electrocentrale, o serie de plăţi pe care Apaterm le-ar fi făcut în ultimele zile. "În ultimul timp au efectuat nişte plăţi care determină un anumit trend, un anumit ritm. Dacă acest ritm va fi menţinut sperăm că nu vom mai ajunge şi noi la sincope. În ultima săptămână am primit în jur de 2,2 milioane lei, dintre care 500.000 de lei de la Consiliul Local. De fapt, nu contează de unde vin banii, pentru noi banii nu au miros. O astfel de sumă, menţinând acest trend, ne-ar aduce într-o situaţie satisfăcătoare în raport cu furnizorii noştri de gaz", a explicat Tudor Petre. Cu toate acestea, Primăria Galaţi a informat că, de fapt, în perioada 1-7 iulie s-au efectuat plăţi de doar 700.000 de lei. Întrebat ce se va întâmpla în viitor dacă acest trend nu va fi respectat, şeful Electrocentrale a pasat responsabilitatea în direcţia furnizorului său de gaz. "Nu mi se cer bani, nu cer bani. În momentul în care mi se cer bani...", a spus Tudor Petre, sugerând că, în orice moment, o nouă ameninţare din partea Romgaz ar putea duce la o nouă sistare a furnizării apei calde.

Şi, totuşi, de ce sâmbătă şi nu imediat?

Întrebat de ce aşteaptă până sâmbătă ca să reia furnizarea de apă caldă şi nu s-a pornit instalaţia imediat ce s-au înregistrat aceste noi plăţi, Tudor Petre a explicat că societatea pe care o conduce a decis ca în această perioadă să efectueze şi revizia anuală. "Am profitat de această întrerupere, care nu a fost planificată, ca să facem şi revizia anuală la instalaţia noastră", a spus Tudor Petre. Pe de altă parte, surse din administraţia locală suspectează Electrocentrale că, de fapt, şi-ar fi făcut revizia anuală la instalaţii şi a profitat de acest moment ca să declanşeze şi un scandal, inclusiv mediatic, cu scopul de a creşte încasările de la Apaterm. În timp ce Tudor Petre a negat un asemenea scenariu, oficialii din Primărie l-au confirmat, dar neoficial. "Există această suspiciune, dar noi nu o comentăm", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache. În orice caz, indiferent care este cauza şi care este efectul, cert este că gălăţenii racordaţi la sistemul public nu vor mai avea oprită apa caldă în acest an pentru revizia anuală, programată iniţial la sfârşitul acestei luni, ci doar pentru revizia zonală, care, în multe cartiere s-a şi terminat, de altfel.

Citit 2677 ori Ultima modificare Miercuri, 07 August 2013 17:44

8 comentarii

 • postat de ELECTROCENTRALE+APATERM+ASOCIATII
  Joi, 08 August 2013 20:38
  5.13.220.***
  luati un credit cu buletinu si puneti centrala - facatura pentru expati, manipulare comunista nepoteii nu mai au bani NEANDERTALI
  0
  0
  Raportează
 • postat de C
  Joi, 08 August 2013 19:08
  207.134.141.***
  Galati oras din secolul 19 - fara apa calda si murdar. Peste 20 de ani va fi la fel sau mai rau.
  Avem pretentii ca suntem europeni.
  0
  0
  Raportează
 • postat de pt. alex.daniel
  Joi, 08 August 2013 10:42
  5.13.128.***
  ...daca se face revizia nu mai astepti ?...
  0
  0
  Raportează
 • postat de O marfă prea scumpă pentru buzunarele noastre, deci nevandabilă. Poate să stea în raft, Vara fierbinte ne salvează buzunarele.
  Joi, 08 August 2013 09:36
  92.86.69.***
  Este bine, dar la prețul la care este livrată apa caldă tot nefolosită va fi, de aici ''staționare'' în consumului, marfă nevândută, ardere în gol, mersul în gol a CET-ului, deci bani risipiți prin nefolosința produsului. Sper să avem o Vară fierbinte să avem apă caldă naturală, ECO, pe țeava de apă rece.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Urari
  Joi, 08 August 2013 09:19
  193.231.176.***
  Deoarece nu exista o certitudine ca am continuitate in alimentarea cu apa calda existand riscul ca pe viitor sa fie oprita iar ,cea mai buna solutie este un boiler ,iar celor de la Electrocentrale nu le urez decat atat ; desfiintativa cat mai curand ,umiliti un oras intreg,rusine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de babuin
  Joi, 08 August 2013 08:23
  5.13.220.***
  mizerie romanesca, decizie luata de niste oameni cu creier de maimuta
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexandru daniel
  Joi, 08 August 2013 08:22
  86.127.101.***
  in micro 20 la h2 cand se face revizie ca ne-am saturat sa lasam sa curga apa jumatate de ora pana se incalzeste
  0
  0
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Joi, 08 August 2013 07:41
  79.116.96.***
  Pina cind nu se vor depolitiza toate institutiile statului si pina cind cei incompetenti nu vor disparea din fruntea lor, calitatea vietii cetatenilor nu va fi imbunatatita.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.