Sinuciderile, la ordinea zilei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Seviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi s-a confruntat, în weekend, cu o tentativă de suicid, a unei adolescente de 17 ani, care, după o discuţie telefonică purtată cu un băiat (de care se presupune că era îndrăgostită), a înghiţit câteva comprimate de antibiotic şi un blister întreg cu anticonceptionale. Din fericire, a fost descoperită de familie la scurt timp după comiterea gestului necugetat.

Un echipaj al Ambulanţei i-a acordat primul ajutor şi a transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe unde s-au luat măsurile necesare în astfel de cazuri. Deoarece la aproximativ o oră de la înghiţirea „pumnului” de medicamente, tinerei i se făcea deja spălătură gastrică, efectele secundare ale supradozei de antibiotice şi anticoncepţionale au fost uşoare.

Fata a scăpat cu viaţă, practic nevătămată, dar va avea nevoie de sprijinul unui psiholog pentru a nu fi tentată să repete gestul necugetat.

Nu aceeaşi şansă a avut-o şi o femeie de 53 de ani din Cudalbi pe care familia a găsit-o moartă în casă. Nu se ştie din ce motive, dorind să-şi încheie socotelile cu viaţa, femeia a băut Furadan, un insecticid extrem de toxic utilizat în agricultură. Echipajului ambulanţei solicitate la faţa locului nu i-a mai rămas decât să constate decesul.

Având în vedere numărul destul de mare de intoxicaţii voluntare cu acest compus otrăvitor, s-ar părea că tot omul gospodar de la ţară are prin casă o rezervă de Furadan, măcar că insecticidul nu se mai fabrică. Doar fraţii noştri de peste Prut mai asigură aprovuzionarea cu periculosul compus organo-fosforic.

Şi ne întrebăm aşa, retoric, dacă  legea incriminează simpla deţinere a unor substanţe deosebit de toxice precum mercurul de ce n-ar fi pedepsiţi şi deţinătorii de Furadan? Este o otravă, o veritabilă armă letală aşa cum demonstrează şi acest caz (al câtelea?) de sinucidere!

Citit 880 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.