”Summitul” romilor, la Prefectura Galaţi

”Summitul” romilor, la Prefectura Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul romilor, Nicolae Păun, şi deputatul gălăţean Florin Pâslaru au fost prezenţi vineri la şedinţa Biroului Judeţean pentru Romi Galaţi.

În sala mare a Prefecturii, în prezenţa prefectului Claudiu Brânzan şi a unor directori de direcţii, foarte numeroşi reprezentanţi ai romilor – consilieri locali, bulibaşi, activişti sociali şi medicali – au umplut sala cam ca la o şedinţă de plen a Consiliului Judeţului. O notă bună, discuţiile au fost la obiect, mulţi dintre cei prezenţi având experienţă şi fiind şcoliţi în timp special pentru a identifica şi a încerca să rezolve probleme ale etniei. 

Şefa biroului pentru romi din Prefectură, Viorica Gotu, a vorbit despre multe cazuri concrete în care autorităţile a trebuit să-şi dea mâna cu biroul pentru romi pentru a descâlci situaţii sociale aparent fără ieşire. Cazurile unor copii din familii sărace, cu taţi morţi sau în puşcărie, înregistraţi la întâmplare în diferite localităţi, unde nu au protecţie socială, au putut fi rezolvate cu multă bătaie de cap.

Cât despre partea politică a întâlnirii, Gotu i-a numit „trădători de neam” pe romii care, în loc să-şi voteze consilieri din aceeaşi etnie, s-au lăsat cumpăraţi anul trecut de diferite partide. Chiar în timpul întâlnirii, unul dintre liderii prezenţi a ieşit după unul dintre parlamentarii prezenţi, ca să aibă un tete-a-tete, a punctat chiar în momentul respectiv lidera.

Citit 1919 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.