Forţele de ordine sunt în alertă în aceste zile! Iată ce trebuie să evitaţi

Forţele de ordine sunt în alertă în aceste zile! Iată ce trebuie să evitaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Minivacanţa prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului scoate în stradă un număr sporit de forţe de ordine a căror menire este să vegheze la buna desfăşurare a manifestărilor, dar şi să monitorizeze locurile în care gălăţenii petrec ori arterele pe care aceştia se deplasează. Aproape 300 de cadre ale Poliţiei şi Jandarmeriei, care au început în forţă perioada odată cu manifestările religioase şi culturale ocazionate de Sf. Maria şi Ziua Marinei, vor fi în alertă până duminică inclusiv, atenţia lor fiind concentrată asupra locurilor de agrement şi a drumurilor. Distracţiile în aer liber sau deplasarea cu mijloacele de transport trebuie să se facă corect, sărbătoarea nefiind un prilej pentru trecerea cu vedera a abaterilor.

"Sfătuim cetăţenii să nu poarte la vedere bunuri de valoare, care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase, să nu îşi lase eventualele bagaje nesupravegheate, iar în cazul în care sunt însoţiţi de copii, să le acorde o atenţie deosebită, deoarece aceştia se pot rătăci cu uşurinţă", precizează cpt. Costin Barbu purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi. Sub lupa jandarmilor se vor afla şi cei care nu fac grătar în locurile amenajate, aceştia riscând, dacă vor fi prinşi, să primească amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei.

Alături le vor fi poliţiştii, care vor încerca să ţină hoţii şi tâlharii departe şi la care puteţi apela dacă sunteţi martori ori victime ale unei infracţiuni. Agenţii de circulaţie promit că vor fi prezenţi pe străzi pentru fluidizarea traficului, dar şi că nu vor ierta consumul de alcool la volan, viteza ori alte abateri care, statistic, fac ca numărul evenimentelor rutiere să explodeze în astfel de perioade.

Citit 1719 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2013 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.