Şoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria: "Am crezut că suntem în iad"
Foto: Foto: Teodora Miron

Şoferul microbuzului implicat în accidentul din Ungaria: "Am crezut că suntem în iad"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şoferul microbuzului implicat în accidentul de săptămâna tecută de pe autostrada M5 din Ungaria a ajuns, marţi seară, acasă.

Vasile Huruianu se afla la volan în momentul impactului şi îşi aduce aminte fiecare secundă de groază de pe autostradă. „Eram ultima maşină oprită în coloană. Erau maşini pe câţiva kilometri şi toate aveau avariile puse. Am simţit o buşitură şi ne-am trezit pe partea cealaltă. Când m-am dezmeticit, i-am spus colegului meu că am avut explozie. Nu m-am gândit că am fost loviţi. Am văzut pabrizul spart şi airbagul sărit. Am auzit plânsete şi gemete. Am încercat să ies din maşină, dar aveam piciorul stâng prins. M-am uitat în dreapta şi am văzut iarba, iar în spate am văzut TIR-ul. Mi-am smuls piciorul dintre fiare şi am ieşit din maşină. Am început să-i scoatem pe oameni. Prima persoană pe care am scos-o a fost tânăra care a decedat ulterior. Încă mai respira. Au sărit în ajutor şi alţi colegi din trafic, cred că erau turci, şi au încercat să o ajute, dar nu au mai putut face mare lucru pentru ea. Unul dintre bărbaţii care a murit a ieşit singur din maşină, s-a aşezat pe iarbă, unde a decedat. Apoi i-am scos din maşină pe cei doi copii. Ştiam că sunt acolo şi pentru ei îmi făceam cele mai mari griji. Am crezut că suntem în iad”, îşi aminteşte Vasile Huruianu.

Bărbatul, cu o vastă experienţă de şofer profesionist pe rute interne şi internaţionale, mai avea doar jumătate de oră până să îşi încheie tura de condus şi să predea volanul microbuzului colegului său. Consideră însă că a avut noroc pentru că, inconştient, a reuşit să-i salveze pe pasagerii pe care urma să-i ducă în Milano. „Norocul nostru a fost că, nu ştiu cum, am virat, probabil, dreapta de volan. Dacă ne prindea între cele şapte maşini implicate nu cred că mai scăpa cineva”, spune şoferul.

A încercat să-i ajute pe ceilalţi, deşi era rănit

În ciuda faptului că era rănit, a încercat să-i ajute pe ceilalţi. A simţit durerea proprie abia după ce echipajele SMURD din Ungaria au început să îi transporte pe răniţi. A ajuns şi el la spital, pentru că avea muşchiul de la piciorul stâng zdrobit şi avea dureri foarte mari la coloană. Cât a fost internat, s-a interesat de starea fiecărui pacient, iar acum, când a ajuns acasă, vrea să se întâlnească cu rudele celor decedaţi, pentru a le explica cele întâmplate. S-a interesat până şi de starea şoferului care a povocat accidentul. „Am înţeles de la poliţişti că TIR-ul era pe pilot automat. Ştiu că era cu tatăl lui în maşină. Şi ei trec printr-o dramă acum. Sper să fie bine până la urmă, pentru că sunt suficiente tragediile de până acum”, a adăugat Vasile Huruianu. Bărbatul a trecut prin clipe de groază şi cu toate acestea îi acodă circumstanţe şoferului bulgar. „A greşi este omeneşte. Nicio pedeapsă însă nu va fi mai grea şi mai mare decât remuşcările pe care le va avea în urma acestui accident”, a concluzionat şoferul.

Vasile Huruianu este a doua persoană din microbuzul accidentat care ajunge acasă. În următoarele zile şi alte victime vor fi transferate de la spitalele din Buureşti la cel din Galaţi. Altele vor fi externate şi vor ajunge acasă, alături de cei dragi. Clipele de coşmar de pe autostrada M5 nu vor putea fi însă uitate, chiar dacă rănile fizice vor fi vindecate.

Citit 2090 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2013 12:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.