Gălăţenii şi Roşia Montană: Protestele împotriva exploatării miniere continuă

Gălăţenii şi Roşia Montană: Protestele împotriva exploatării miniere continuă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi seară, câţiva ecologişti inimoşi s-au adunat din nou în faţa Prefecturii pentru a protesta împotriva exploatării cu cianuri de la Roşia Montană şi pentru a atrage atenţia asupra faptului că „Roşia Montană nu e de vânzare”. „În primul rând, vor muri oameni. Nu poţi pune valoare pe vieţile omeneşti. Cine nu crede că vor muri oameni, să caute pe internet efectele exploatărilor făcute de aceeaşi companie în Guatemala şi Honduras. Mineritul cu cianuri a dus în zonele respective la apariţia unui număr foarte mare de bebeluşi născuţi morţi, copii cu diferite afecţiuni”, ne-a explicat organizatorul protestelor, Ştefan Bădiţă.

Calendarul protestelor

Ieri a venit şi autorizaţia oficială, din partea Primăriei, pentru organizarea manifestaţiilor. Potrivit organizatorilor, s-a obţinut aprobare pentru proteste în zilele de 6 septembrie, între orele 17.00 şi 19.00, în faţa Prefecturii, 7 şi 8 septembrie, pentru un marş, pe traseul Prefectură - Faleză, între orele 17.00 şi 20.00. Între 9 şi 13 septembrie, ecologiştii vor fi prezenţi iar în faţa Prefecturii, între orele 17.00 şi 19.00, iar pe 14 şi 15 septembrie vor relua marşul pe traseul Prefectură - Faleză. „Vor să facă un lac de acumulare cu cianuri de suprafaţa Sibiului. Este imens. Ne afectează patrimoniul arhitectural, istoric. Sunt încă vestigii nedescoperite. Vor distruge patru munţi încadraţi pe lista monumentelor naturale, pentru 600 de locuri de muncă. Mi se pare crunt. Ne va afecta pe toţi”, ne-a spus Ştefan Bădiţă.

Cum protestele sunt autorizate abia de pe 6 septembrie, cei care se vor aduna în faţa Prefecturii astăzi riscă, teoretic, să fie amendaţi.

Citit 2438 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2013 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.