Transportarea şi amplasarea modulelor destinate sinistraţilor se desfăşoară cu greutate
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Transportarea şi amplasarea modulelor destinate sinistraţilor se desfăşoară cu greutate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Transportul şi amplasarea locuinţelor modulare în zonele grav afectate de inundaţii se desfăşoară cu dificultate, potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţului Galaţi Cornel Hamza. Acesta a declarat că cele 200 de module pe care autorităţile le au pregătite pentru sinistraţii din judeţ, care le-au fost puse la dispoziţie de Jandarmeria Tecuci, nu puteau fi transportate în localităţi din cauza lipsei unor maşini de mare tonaj. Potrivit lui Hamza, societăţile Vega şi Tancrad (constructori recunoscuţi drept firme de casă ale CJ şi Primăriei) au pus la dispoziţia autorităţilor cinci maşini de mare tonaj şi macarale pentru transportul modulelor, iar alte două maşini, puse la dispoziţie de stat, urmează să ajungă în judeţ.

„Încercăm să aducem module în continuare în zonă, suntem însă restricţionaţi de o condiţionalitate tehnică şi anume aceea că modulele nu pot fi transportate, descărcate şi montate decât pe un anumit sistem, de un anumit utilaj, de o macara, dar suntem restricţionati doar la cele trei piese pe care le avem. Lucrând în continuu vom reuşi să rezolvăm această chestiune”, a afirmat şi Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne, prezent, astăzi, la Galaţi.

Cornel Hamza a declarat că, potrivit estimărilor primăriilor, în judeţul Galaţi este nevoie de peste 400 de locuinţe modulare pentru cazarea unora dintre sinistraţi. Deocamdată, oficial, au fost solicitate 97 de module, cele mai multe fiind cerute de Pechea - 50. Hamza a spus, însă, că pentru a deveni funcţionale, locuinţele modulare trebuie să fie racordate la energie electrică, iar conducerea Consiliului Judeţului a solicitat intervenţia unor echipaje ale Electrica în localităţi.

Citit 1405 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Septembrie 2013 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.