Soluţie extremă: Autorităţile au decis să spargă un dig pentru evacuarea apei

Soluţie extremă: Autorităţile au decis să spargă un dig pentru evacuarea apei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis, în această după-amiază, efectuarea de îndată a unei breşe cu o lungime de patru metri în digul incintei Vameş, la o distanţă de 60 de metri de DN 25, urmând ca apa care stagnează aici (inclusiv pe DN25) să curga controlat în pârâul Geru, această hotărâre fiind aprobată şi de comitetul ministerial.

"Operaţiunea elimină riscurile ce pot apărea în structura căii rutiere, precum şi asupra terasamentului de cale ferată şi nu pune în pericol zonele locuite, pentru că în prealabil a fost supraînălţat digul de protecţie a comunei Piscu", a declarat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Evacuarea celor aproape 2.500.000 mc de apă din această incintă, cu cele cinci pompe ale Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare şi două ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-ar fi putut realiza în 14 zile cu un cost de aproximativ 226.000 de lei. Costurile de refacere a digului în zona breşei sunt de circa 15.000 de lei. 

Crearea breşei se poate realiza în câteva ore, apa urmând să elibereze incinta prin curgere naturală în maximum două zile, fiind astfel posibilă şi reluarea circulaţiei pe DN25.   

Citit 2120 ori Ultima modificare Duminică, 15 Septembrie 2013 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.