Prima estimare privind valoarea pagubelor din zonele calamitate va fi făcută astăzi

Prima estimare privind valoarea pagubelor din zonele calamitate va fi făcută astăzi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Emanoil-Cătălin Bocăneanu, prefectul judeţului Galaţi, a declarat că, în cursul acestei zile, reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, aflaţi în judeţul Galaţi, vor emite „o estimare preliminară” a pagubelor înregistrate în cele 39 de comune afectate de inundaţii.

„Sperăm ca, până în cursul zilei de mâine, să fie finalizată pentru a putea iniţia proiectul de hotărâre de Guvern pentru toate pagubele pe care le-am suferit. Acum continuăm acţiunea de îndepărtare a nămolului. Trebuie să îndepărtăm nămolul, în special în Costache Negri pentru că acum, după ce apele s-au retras, acolo a rămas cea mai mare cantitate de nămol. Foarte mult nămol este şi în Cuca, dar şi în Cudalbi. Acestea sunt cele mai afectate”, a precizat prefectul de Galaţi.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai spus, totodată, că este nevoie ca breşa creată în digul de la Vameş să fie extinsă pentru ca apa să fie evacuată în cantitate mai mare. „Deocamdată, debitul este destul de mic. Structura de bază a digului nu ne-a permis suficient cât am vrut noi să lărgim breşa”, a afirmat Emanoil-Cătălin Bocăneanu.  

 

Citit 1290 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2013 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.