FOTO/ Sărbătoarea excelenţei: Olimpicii Galaţiului, premiaţi la Sala Sporturilor „Dunărea”

FOTO/ Sărbătoarea excelenţei: Olimpicii Galaţiului, premiaţi la Sala Sporturilor „Dunărea”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)


* „Dacă mă întrebaţi pe mine, eu aş fi dărâmat totul şi aş fi făcut o investiţie nouă. Am încercat să cosmetizăm o bătrânică de 90 de ani, i-am dat puţin cu rimel şi am făcut-o domnişorică”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, la ceremonia inaugurării Sălii Sporturilor "Dunărea"


După ce a stat ani de zile închisă, abandonată sau în lucrări ce păreau interminabile, Sala Sporturilor „Dunărea” şi-a redeschis astăzi porţile pentru gălăţeni. Tribunele sălii s-au umplut de elevi, profesori şi părinţi pentru că Primăria municipiului Galaţi a ales ca festivitatea reinaugurării sălii să fie una dedicată elitelor. Au fost premiaţi olimpicii naţionali şi internaţionali ai Galaţiului, precum şi pe profesorii care i-au îndrumat.
Înainte de a da cuvântul excelenţei în educaţie, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan - care nu a tăiat o panglică inaugurală cu acest prilej - a admis că sala arată decent, dar că este pregătită doar pentru competiţii naţionale. „Pentru competiţii europene, de anvergură, va trebui să construim altceva, mai frumos. Vreau să le mulţumesc celor de la Compania Naţională de Investiţii care au finanţat acest proiect destul de generos din punct de vedere financiar. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu aş fi dărâmat totul şi aş fi făcut o investiţie nouă. Aşa cum îmi place să spun, am încercat să cosmetizăm o bătrânică de 90 de ani, i-am dat puţin cu rimel şi am făcut-o domnişorică. Arată numai bună de meritat”, a declarat Marius Stan. Edilul a anunţat că sala va găzdui în principal competiţii sportive, dar şi evenimente culturale şi artistice şi a subliniat că, pe 2 noiembrie, aici va avea loc premiera operei „Aida” un spectacol de excepţie pregătit de Teatrul Muzical „Nae Leonard”.
În aplauzele părinţilor, colegilor şi profesorilor, elevii şi profesorii au fost premiaţi pentru rezultatele extraordinare obţinute la olimpiade. Valoarea premiilor a fost de: 2.000 de lei pentru premiu I internaţional, 1.000 de lei pentru I naţional, 700 de lei pentru premiul II naţional, 500 de lei pentru premiul III naţional şi 300 de lei pentru premiu special şi menţiune la nivel naţional. Pentru că prima elevă premiată l-a avut ca îndrumător pe regretatul profesor Mihai Vasiliu, sala întreagă s-a ridicat în picioare şi a păstrat un moment de reculegere.
Demonstraţiile karatiştilor juniori de la Karate Club Galaţi, şi ale performerilor Şcolii de Dans Sportiv Fantezia au dat un plus de spectacol, de strălucire şi de culoare primului eveniment găzuit de Sala Sporturilor "Dunărea".

 

Citit 6850 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Octombrie 2013 20:09

5 comentarii

 • postat de Sportiv de performanta
  Duminică, 06 Octombrie 2013 16:24
  5.13.134.***
  Domnule Primar, va laudati ca daca era dupa dv. "ar fi trebuit daramata sala" NU "cosmetizata", dar daca a durat 13 ani cosmetizarea, ma intreb cati ani ar fi durat o constructie identica cu asa piloni de rezistenta precum e actuala sala sporturilor dunarea "COSMETIZATA". Nu mai zic ca tot ce inseamna pardoseala, s-a folosit o gresie foarte alunecoasa, fiind o sala de sport unde vor fi si campionate de copii, dupa o ninsoare sau o ploaie cand copii vor intra cu incaltamintea umeda isi vor rupe gatul pe derdelusul ce va fi creat de gresia minunata.
  Astept sala de care va laudati "Pentru competiţii europene, de anvergură, va trebui să construim altceva, mai frumos". Cand se va intampla si cati ani va dura pana va fi finalizata???
  0
  1
  Raportează
 • postat de Loving
  Duminică, 06 Octombrie 2013 14:40
  95.117.164.***
  Cotzoharla de Fitza Lovin n a fost pe acolo?? Ca radea de Irincu atunci cand a promis ca se va zbate pt Sala.. Rusine baba puturoasa si furacioasa..hahaha
  0
  0
  Raportează
 • postat de niky
  Duminică, 06 Octombrie 2013 11:08
  79.116.111.***
  Am fost acolo,intr-adevar treptele sunt periculoase si se pot intampla accidente,trebuie luate masuri,in rest numai de bine.Ce dor imi era de aceasta sala unde am vazut f.multe meciuri si spectacole!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Cris
  Sâmbătă, 05 Octombrie 2013 20:08
  78.96.253.***
  Unde pot fi gasite si celelate poze de astazi?
  0
  3
  Raportează
 • postat de ducipal
  Sâmbătă, 05 Octombrie 2013 20:07
  78.96.255.***
  Treptele din interior ar trebui marcate pentru ca sunt periculoase. Nu se observa din cauza luminilor . In rest , felicitari pentru inaugurare.
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.