Şansa de a fi aleşi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Asociaţiei Alleanza Romena, domnul Adrian Teodorescu, ne-a transmis o scrisoare deschisă adresată românilor din Italia, mai ales celor din localitatea San Giorgio in Bosco, pe care îi sfătuieşte să uzeze de dreptul lor democratic de a alege şi a fi aleşi.

Cităm un scurt fragment: „Următoarele alegeri administrative, care vor avea loc pe 6 şi 7 iunie 2009, vor semnifica momentul schimbărilor radicale pentru imigranţi… Astfel şi la San Giorgio in Bosco, comunitatea română poate lua parte la alegerea primarului şi a consiliului Primăriei şi de a avea un consilier…”

„Dintre cei 234 de români cu reşedinţa în San Giorgio in Bosco, foarte puţini sunt deja înscrişi pe listele electorale. Aceasta este o condiţie de bază, în plus faţă de reşedinţă, pentru a putea vota”.

„Este necesară o implicare mai mare din partea imigranţilor în materiile ce privesc întreaga comunitate locală. Chiar dacă pentru un motiv sau altul decideţi să nu vă prezentaţi la alegerile locale din 6 şi 7 iunie 2009 pentru a vă exprima votul, nu vă costa nimic dacă vă înregistraţi pe listele electorale”.

„Amintiţi-vă că această opţiune o aveţi până pe 28 aprilie 2009, dacă vă înregistraţi pe listele electorale suplimentare, disponibile în Primăria San Giorgio in Bosco. Numai în acest fel, puteţi să votaţi un reprezentant al dumneavoastră”. 

Textul complet al scrisorii poate fi citit AICI.

Citit 913 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.